Toplam Dönemi 4

Her Konuda Tartışabilirsiniz
doxylamine
Asistan

Toplam Dönemi 4

Mesaj gönderen doxylamine » 23 Şub 2012, 23:24

Toplam dönemi 4, açık lisede okuduğu dönem 1 yazıyor.

Seneye ygs ye girebilirmiyim? Birde 75 ortalamaya kaç okul puanı gelir?

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Re: Toplam Dönemi 4

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 24 Şub 2012, 00:39

bence girersin.

doxylamine
Asistan

Mesaj gönderen doxylamine » 24 Şub 2012, 00:41

emrahk abime 75 diploma notu gelmişti. kaç aobp geldi acaba kendisine?

Birde bu toplam dönemi 4,şimdi ben yeniletince 5 mi olacak?

Birde AOBP lys nin üzerine mi eklenir YGS nin mi? yani ben LYS ye de girecek isem, 2014 2. dönem notlarımda AOBP ye katılacakmı?

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 24 Şub 2012, 02:29

doxylamine yazdı:emrahk abime 75 diploma notu gelmişti. kaç aobp geldi acaba kendisine?

Birde AOBP lys nin üzerine mi eklenir YGS nin mi? yani ben LYS ye de girecek isem, 2014 2. dönem notlarımda AOBP ye katılacakmı?
benim bildigim aobp puanini tam hesaplamak mumkun degil. ortalama hesaplayabiliyosun. bunun icin diploma notu X bilmemne seklinde bi formul var. ufak bi google arastirmasiyla bulursun. :lol: simdi donemin 4 ise kayit yenileyince 5 olcaksin. aobp ham puan ustune ekleniyo bildigim kadariyla. yani ygs + lysden ham kac aliyosan aobp onun toplaminin ustune ekleniyo. net bilen daha iyi cevap verebilir ama ben boyle biliyorum. 8)

doxylamine
Asistan

Mesaj gönderen doxylamine » 24 Şub 2012, 02:32

saddamhuseyin yazdı:
doxylamine yazdı:emrahk abime 75 diploma notu gelmişti. kaç aobp geldi acaba kendisine?

benim bildigim aobp puanini tam hesaplamak mumkun degil. ortalama hesaplayabiliyosun. bunun icin diploma notu X bilmemne seklinde bi formul var. ufak bi google arastirmasiyla bulursun. :lol: simdi donemin 4 ise kayit yenileyince 5 olcaksin. aobp ham puan ustune ekleniyo bildigim kadariyla. yani ygs + lysden ham kac aliyosan aobp onun toplaminin ustune ekleniyo. net bilen daha iyi cevap verebilir ama ben boyle biliyorum. 8)
teşekkürler. o zaman herhalde 8inci dönemde eklenip aobp alınıyor(mayıstaki sınav)

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 24 Şub 2012, 02:40

doxylamine yazdı:
saddamhuseyin yazdı:

teşekkürler. o zaman herhalde 8inci dönemde eklenip aobp alınıyor(mayıstaki sınav)
eger liseyi bitirmeden uni sinavina girersen o zaman kdr aldigin notlarin toplamindan sana aobp cikarirlar. bu durumda biraz dusuk gelebilir aobp puanin ve bu aobp sonradan degismiyor diye biliyorum. yani bir kez hesaplaniyor ve bir daha sen mezun olsanda degismiyor. yani liseyi bitirmeden uni sinavina girersen dip. notun normalde olacagindan az hesaplancak ve az bi zarara girceksin. gerci seni yanli$ yondermek istemiyorum. sen bu yazimi kesinmis gibi degerlendirme. benden daha bilgili birine sor yinede. ben dip. almadan uni sinavina girmeyecem o yuzden cok arastirmadim ama tahminim bu yonde. :lol:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 24 Şub 2012, 03:04

Şu an dönemin 4, Mayıs ve Temmuz sınav dönemlerinde ise toplam 6 olacak, 2012-2013 ilk dönem de 7'ye çıkacak dönemin. Bu da 6 ve üstü olması gerekn YGS dönem şartını rahatlıkla geçeceğin anlamına geliyor. Benim diploma notum 70.07 gelmişti. (Tabi daha öncesinde ÖSYM'ye daha yüksek diploma notum gitmişti mezun olmadığım için, ama sonra takmadığım 2011 Mayıs sınavıyla düştü.) Uzun işler pek aklıma getirmeyeyim yani... :mrgreen:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

doxylamine
Asistan

Mesaj gönderen doxylamine » 24 Şub 2012, 14:18

mayıs sınavı katılıyormu AOBP ye yani? çünki lysyle birlikte gösteriliyor AOBP,ygs de yazmıyor.
birde bu sene temmuz sınavına giremiyorum , seneye temmuzda mezun olacağım.
emrahk benimde diploma notu ona yakın gelecekte o yüzden sordum okulun kaç puan verdiğini,gerçe benimki alansız olacak.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 24 Şub 2012, 21:43

Bu sene yani 2012 YGS-LYS'ye girmiş ve AÖL son senede olan bir öğrencinin, Mayıs sınav sonuçlarıyla birlikte öğrenim hayatı boyunca aldığı ve başarmış olduğu tüm dersler diploma notunun hesaplanmasında kullanılacak. Yani Mayıs sınavı da diploma notunda etkili oluyor. Ama öğrenci Temmuz ve eğer yapılırsa ek sınava girerse, bu sınavların etkisi ÖSYM'ye gidecek diploma notuna eklenmez. Ama öğrenci bu sene ÖSYS tercihi yapmayıp, seneye tekrar YGS-LYS'ye girerse, Temmuz ve ek sınav notlarının eklendiği yeni diploma notu hesaplanır.

Şimdi bir öğrenci YGS ve daha sonra LYS'ye girerse, LYS sonuçları açıklandığı gün, sonuç tablosunda ayrı ayrı yerleştirme puanları YGS için de, LYS için de AOBP eklenmiş hali yazacak. Örneğin okuldan 60 AOBP gelmiş bir öğrenci, YGS-3'ten 300, LYS-TS paun türünden de 300 almışsa;

YGS-3'den aldığı 300 puan + 60 AOBP = 360 YGS-3' yerleştirme puanı
LYS-TS puan türünden aldığı 300 puan + 60 AOBP = 360 LYS-TS yerleştirme puanı oluşur.

Ve istediği puan türünden, (tabi yeterliyse puanı) tercihini AOBP eklenmiş olarak yapar.

Diploma puanı = AOBP değildir. Bu yüzden AOBP notum kaç gelir diye düşünmek doğru değil. Önceden de burada yazmıştım. AÖL'de her şehir bir okul kabul edilir. Ve başarısı düşük illerde örneğin 80 diploma notu alan bir öğrenciye tam AOBP olan 75 gelebilirken, başarılı öğrenci sayısı fazla olan bir ilde, belki 90 diploma notu alan bir öğrenciye ancak tam 75 AOBP gelebilir. Bu da her sene değişebilmekte. Yani 75 AOBP için, kimine 82, kimine 90 diploma notu gerekebilir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

doxylamine
Asistan

Mesaj gönderen doxylamine » 24 Şub 2012, 22:18

emrahk yazdı:Bu sene yani 2012 YGS-LYS'ye girmiş ve AÖL son senede olan bir öğrencinin, Mayıs sınav sonuçlarıyla birlikte öğrenim hayatı boyunca aldığı ve başarmış olduğu tüm dersler diploma notunun hesaplanmasında kullanılacak. Yani Mayıs sınavı da diploma notunda etkili oluyor. Ama öğrenci Temmuz ve eğer yapılırsa ek sınava girerse, bu sınavların etkisi ÖSYM'ye gidecek diploma notuna eklenmez. Ama öğrenci bu sene ÖSYS tercihi yapmayıp, seneye tekrar YGS-LYS'ye girerse, Temmuz ve ek sınav notlarının eklendiği yeni diploma notu hesaplanır.

Şimdi bir öğrenci YGS ve daha sonra LYS'ye girerse, LYS sonuçları açıklandığı gün, sonuç tablosunda ayrı ayrı yerleştirme puanları YGS için de, LYS için de AOBP eklenmiş hali yazacak. Örneğin okuldan 60 AOBP gelmiş bir öğrenci, YGS-3'ten 300, LYS-TS paun türünden de 300 almışsa;

YGS-3'den aldığı 300 puan + 60 AOBP = 360 YGS-3' yerleştirme puanı
LYS-TS puan türünden aldığı 300 puan + 60 AOBP = 360 LYS-TS yerleştirme puanı oluşur.

Ve istediği puan türünden, (tabi yeterliyse puanı) tercihini AOBP eklenmiş olarak yapar.

Diploma puanı = AOBP değildir. Bu yüzden AOBP notum kaç gelir diye düşünmek doğru değil. Önceden de burada yazmıştım. AÖL'de her şehir bir okul kabul edilir. Ve başarısı düşük illerde örneğin 80 diploma notu alan bir öğrenciye tam AOBP olan 75 gelebilirken, başarılı öğrenci sayısı fazla olan bir ilde, belki 90 diploma notu alan bir öğrenciye ancak tam 75 AOBP gelebilir. Bu da her sene değişebilmekte. Yani 75 AOBP için, kimine 82, kimine 90 diploma notu gerekebilir...
teşekkürler,istanbulda başarı yüksekmi?

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 24 Şub 2012, 22:55

Emrahk çok faydalı bilgilendirme için çok teşekkür ediyorum.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön