Soru yeni egitim sistemi
Soru yeni egitim sistemi
Arkadaşlar bilgisi olan paylaşabilirmi? tvde 4 +4+4 gibi formullerden bahsediliyor bu yeni gelecek sistemde bizi ilgilendiren bir kısım varmı?
Re: Soru yeni egitim sistemi
Açık liselelileri ilgilendiren herhangi bir durum şu an için yok. Ama örgünlere 4. sınıfta 2 seçenek sunacaklarmış, ya meslek lisesi tercih edin ya da, açık öğretim okullarına geçiş yapın denecekmiş. Yanlış anlamadıysam durum bu ve 4. sınıftaki bir çocuğun aklı bunlara yeter mi onu soran yok. Ailesi seni örgünde okutmak istemiyorum derse, alacak çocuğu açık öğretime verecek. İsteyen aile 4. sınıftan sonra çocuğu, çocuğun kendi isteğiyle (!) imam hatibe verecek...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Benim bildiğim kadarıyla söyleyim örgün lisede mecburi olmuş. Yani zorunlu eğitim 12yıla çıktı. 4 ilkokul 4 ortakul 4lise yani.
Bu 4 ilköğretim 4 öyle mi ? Bir çocuğa bu yaşta böyle bir seçenek nasıl sunulur ki ?
Bu 4 ilköğretim 4 öyle mi ? Bir çocuğa bu yaşta böyle bir seçenek nasıl sunulur ki ?
Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..
Aynen bildiğimiz ilkokul 4, yani 10 yaşındaki çocuk buradaki tercih edici (!)..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Ne içiyorlar bunlar neyin kafası bu ? Bu sistemi yaparlarken neyi amaçlıyor bunlar çözemedim ben ? Heralde canları sıkıldı hadi bunuda böyle yapalım dediler..
Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..
biraz baktım yeni sistemle ilgili bence çocukların küçük yaşta yeteneklerine yönlendirilmesi doğru birşey...ayrıca emrah seni,n neden imam hatiplere bir takıntın var anlamış değilim...4 yaşındaki çocuğu anaokulana gönederek acaba ona seçme şansı veriyor muyuz ki 4.sınıftaki çocuğa bunu uygulamalayalım...zorunlu eğitiminde 12 yıl olması güzel bence 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Benim imam hatipler ile ilgili bir takıntım yok. Ama 10 yaşında bir çocuğu bu okullara gönderirlerse, kimse kusura bakmasın geleceğimden endişelenirim. Burada dinle ilgili bir yorum yapmıyorum, kimse başka yöne çekmesin. Ama laik bir ülkeyiz ve yöneticilerimizin amacı ortada. Siyaset forumu değil burası ve üyesi olduğum çeşitli forumlarda konuşsak sonuna kadar tartışırım ama burası yeri değil.
Anaokulu çok farklı bir kavram ve her çocuğa en geç 5 yaşında, ücretsiz anaokulları okutulmalı, ki o yaşta İngilizce öğretilirse, çabucak öğnenir çocuklar...
Anaokulu çok farklı bir kavram ve her çocuğa en geç 5 yaşında, ücretsiz anaokulları okutulmalı, ki o yaşta İngilizce öğretilirse, çabucak öğnenir çocuklar...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
- maybeoneday
- Uzman
ßenim bildiğim kadarıylada 4+4 8 yılını örgün eğitimde +4 yılıda dışardan aöl gibi okunacak diye duydum yanı kız cocuklarının evde kalması gibi durumlar söz konusuymuş bir cok söylenti var.
Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin 

İş nerden anaokuluna geldi ? 10 yaşındaki bir çocuk oynaması eğlenmesi gerekirken bu kadar büyük bir karar vericek sağlıklı düşünce yapısında değil! AÖL ne kadar örgünden farksız desekte görmüyor muyuz Askeri okullara bile öğrenci almıyormuş. Açıkcası bunu öğrenmek beni çok büyük hayal kırıklığına uğrattı.
Ayrıca anaokulu'nun gerçekten faydalı olarak görüyorum çocuğun el yeteneklerini, zekasını geliştirmekte büyük faydası var. En azından çocuklarımızın o güvensiz sokak yerine nerde olduğunu neler yaptığını biliyoruz. Ayrıca yurtdışında çocuklar 3 yaşında başlıyor eğitime buna İNGİLİZCE de dahil o yüzden bukadar başarılılar dil konusunda. Agaç yaşken eğilir atasözüde bunu tamamlıyor. Çocuk ne kadar erken yaşta eğitilirse bu çabuk ve okadar kalıcı olur.
Ayrıca anaokulu'nun gerçekten faydalı olarak görüyorum çocuğun el yeteneklerini, zekasını geliştirmekte büyük faydası var. En azından çocuklarımızın o güvensiz sokak yerine nerde olduğunu neler yaptığını biliyoruz. Ayrıca yurtdışında çocuklar 3 yaşında başlıyor eğitime buna İNGİLİZCE de dahil o yüzden bukadar başarılılar dil konusunda. Agaç yaşken eğilir atasözüde bunu tamamlıyor. Çocuk ne kadar erken yaşta eğitilirse bu çabuk ve okadar kalıcı olur.
evet burası yeri değil normalde yoksa bende fikirlerimi sonsuza kadar konuşurdum 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
- travego_1991
- Acemi
Arkadaşlar konuşmayayım diyorum burası yeri değil diyorum ama bir yandan da kendimi tutamıyorum içim içimi yiyor bu ülkeye verdikleri zarar yetmedi şimdide eğitimle uğraşıyorlar bu sistemin amacı belli kızların dizini kırıp evde oturtacaklar okuldan soğutacaklar yazıklar olsun.
Valla eğitim sistemi o kadar çok değişiyor ki hızlarına yetişemiyorum doğrusu. Gerçekten amaçları okuldan soğutmak bunun başka türlü bir açıklaması olamaz. A diyorlar iki gün sonra yok yok B olsun deyip karar değiştiriyorlar. Güya kendilerini geliştiriyorlar eğitim alanında ilerleme kaydettik diyorlar. Olan öğrencinin psikolojisine oluyor. Her yeni sisteme geçişte "bizim bir sistemimiz mi vardı?(!)" der oldum.
Artık öğrenciler köşeye sıkışmış durumda. Ya ders çalışacak ya ders çalışacak. Başka hiçbir şey düşünmeden sadece derse odaklanarak yaşayacak!
Gerçekten öyle bir hal alacak ki sonunda kızlar dizini kırıp oturacak erkekler de işçi olup çalışacak. Sonra da "aaa ülkemiz kalkınmıyor" sorunsalı ortaya çıkacak.
Gereksiz yere öğrenciyi okuldan soğutuyorlar. Getirilen her sistemin açıklaması bu bana göre.. En azından normal bir sistem getirilene kadar. Amaç zora koşmak değil zor olanı kolaylaştırmak olmalı(!)
Artık öğrenciler köşeye sıkışmış durumda. Ya ders çalışacak ya ders çalışacak. Başka hiçbir şey düşünmeden sadece derse odaklanarak yaşayacak!
Gerçekten öyle bir hal alacak ki sonunda kızlar dizini kırıp oturacak erkekler de işçi olup çalışacak. Sonra da "aaa ülkemiz kalkınmıyor" sorunsalı ortaya çıkacak.
Gereksiz yere öğrenciyi okuldan soğutuyorlar. Getirilen her sistemin açıklaması bu bana göre.. En azından normal bir sistem getirilene kadar. Amaç zora koşmak değil zor olanı kolaylaştırmak olmalı(!)
-
- Doktor
Daha biz burada bu şekilde tartışmalara giriyorsak yandık.. Kızların dizini kırıp evde oturma gıbı bı durum söz konusu bile olmayacagını anlıyorum ben ki özellikle yakın zamanda kız çoçuklarının okula gitmesi için birçok altp yapı hazırlandı birçok proje hayata geçirildi kampanyalar yapıldı. Eğitimin 12 yıl olması çok çok güzel birşey, 8 yıllık bir eğitimde öğrenci ne kadar eğitim alabiliyor? bence yeterli eğitim verilemiyordu. Geleceğimiz için güzel olmuş bence tebrik etmek lazım......
- travego_1991
- Acemi
Fikirlerinize saygı duyuyorum bu da sizin düşünceniz tabiki tebrik edip etmemek sizin insifiyatınıza kalmış ben uygulamayı doğru bulmuyorum ve tebrik edilecek bi tarafınında olmadığını düşünüyorum. Madem demokratik bir ülkeyiz zorla dayatma olmaması lazım insanları bu şekil yönlendirmemek lazım ve göreceksiniz ki bu uygulama o kadar çok genci mahrum edecekki bunun da sonuçlarını ilerki zamanlarda anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak.KashmiriaN yazdı:Daha biz burada bu şekilde tartışmalara giriyorsak yandık.. Kızların dizini kırıp evde oturma gıbı bı durum söz konusu bile olmayacagını anlıyorum ben ki özellikle yakın zamanda kız çoçuklarının okula gitmesi için birçok altp yapı hazırlandı birçok proje hayata geçirildi kampanyalar yapıldı. Eğitimin 12 yıl olması çok çok güzel birşey, 8 yıllık bir eğitimde öğrenci ne kadar eğitim alabiliyor? bence yeterli eğitim verilemiyordu. Geleceğimiz için güzel olmuş bence tebrik etmek lazım......
Mantıklı düşündüğünüz zaman 10 yaşındaki bir çocuğun nasıl sağlıklı bir seçim yapması beklenebilir ki ancak ailesi onu yönlendirebilir e ailesinin de tutumu tavrı az çok belli eder zaten. Bu arada seviyeli tartışma olduğu sürece herşeye açığım yani bu konular tartışılamayacak diye bir şey yok.
- kardelen198
- Uzman Doktor
Kpss'yi de kaldıracaklarmış Alan Sınavı üzerinde çalışıyorlarmış, ben liseyi bitiricem üni.yi kazanıcam mezun olucam bu zaman zarfında daha 40 kere sistem değişir, dyg'nun dediği gibi ne olacağını düşünmeden çalışıp yalnızca derslerden kafayı kaldırmayıp Allah Kerim demekten başka çare yok...