Ben biraz farklı düşünüyorum bu konuda tamamen siyaset dışı bir yorum yapmaya çalışacağım. Zaten şu an mevcut olan siyasi partilerin hiçbirini desteklemiyorum.emrahk yazdı:Benim imam hatipler ile ilgili bir takıntım yok. Ama 10 yaşında bir çocuğu bu okullara gönderirlerse, kimse kusura bakmasın geleceğimden endişelenirim. Burada dinle ilgili bir yorum yapmıyorum, kimse başka yöne çekmesin. Ama laik bir ülkeyiz ve yöneticilerimizin amacı ortada. Siyaset forumu değil burası ve üyesi olduğum çeşitli forumlarda konuşsak sonuna kadar tartışırım ama burası yeri değil.
Anaokulu çok farklı bir kavram ve her çocuğa en geç 5 yaşında, ücretsiz anaokulları okutulmalı, ki o yaşta İngilizce öğretilirse, çabucak öğnenir çocuklar...
Yurt dışında öğrencileri erken yaşta meslek eğitimine yönlendirdiklerini ve bunun faydalı olduğunu bu konuları bilen birinden dinlemiştim. Kesintisiz eğitimi, yüzlerce ülke içinde uygulayan 19- 20 ülkeden biri Türkiye maalesefki.
Ben dünya görüşü ne olursa olsun (sağcı solcu vs..) demokrasinin hayatın her alanında olmasından yanayım. Yani eğer bu sistem ülkemiz için iyi olacaksa bunu kimin getirdiğine takılmam. 8 yıllık kesintisiz eğitimin ne belalar açtığını gördük yıllarca. Hem eğitime hem ekonomiye büyük darbeler vurdu. Evet şu an farklı bir uygulamaya geçilecek ve her değişim gibi bizleri tedirgin ediyor ama bence asıl eleştirilmesi gereken nokta 13-14 yıl önce eğitime vurulan büyük darbedir. Bu düzeltilmeli bir şekilde. Ha bu sistemin hataları olursa onu da eleştiririm.
Evet emrahk laik bir ülkedeyiz ve herkes çocuğunu istediği yere göndermeli. İsteyen imam hatibe isteyen başka okullara. Buna aile karar verecektir elbette. Devlet dini de dinsizliği de dayatamaz. Seçimi halka bırakır.
Ben 5. sınıfı bitirdiğim zaman ( o zaman 8 yıllık eğitim daha çıkmamıştı ) hem ailemin isteği üzerine hem de kendi isteğim üzerine imam hatip e gittim. Ama o zaman imam hatibi istemesem istemezdim o bilinç vardı yani. Ama kardeşim 5. sınıfı bitirdiğinde anadolu lisesine gitti. Aradan yıllar geçti ve kararımızdan ikimizde pişman değiliz.
Neden küçük yaşta bir kısım insanların imam hatip e gitmesinden endişe duyuyorsun anlamadım kardeş. Ben o ortamı bizzat yaşadım. Diğer okullarda okutulan fen, matematik, türkçe, ingilizce, beden, müzik vs... tüm dersleri öğrendik. Bunlara ilave olarak ikinci yabancı dil olarak arapça ve Kur'an eğitimi aldık. İsteyen insanların din eğitimi alması nasıl bir zarar verecek topluma? Ben şu an ülkemi seviyorum, ülkemin insanlarını seviyorum, dinimi seviyorum. Cumhuriyet ve demokrasinin tam manası ile yaşanacağı günlerin gelmesini umut ediyorum. Bu hissettiklerimi eminim hepimiz hissediyoruz. O zaman neden birbirimizden endişe edelim ki. Bize orada bölücülük, darbe, ülke yıkma teknikleri öğretmediler kardeş. Herkes gibi eğitimimizi aldık. Ha her okul gibi imam hatip lerin de yanlışı vardır. Bunları tartışır ve düzelmesi için gayret ederiz o başka.
Eğer bir eğitim yanlış ise bunun tümden yasaklanması gerekir. Yani islamiyeti öğrenmek kişiye topluma zararlı ise sadece küçüklere değil büyüklere de verilmemesi gereli. Ama eğer vatan millet için fert ve toplum için faydalı ise bu eğitimin küçük yaşlarda verilmesinde hiç bir sakınca yoktur.
Ben hem yabancı dil eğitiminin yoğun bir şekilde küçük yaşlarda öğretilmesini savunuyorum. Hem de isteyen, talep edenlere kesinlikle fen ilimleri ile birlikte din eğitiminin de verilmesini savunuyorum.
Her çocuk ayrı bir bireydir fakat o çocuk üzerinde devletten çok aile nin hakkı vardır. Elbette ailenin de yönlendirmesi olacak. Her aile kendi değerleri doğrultusunda bir eğitimi devletten talep etme hakkına sahiptir.
Bu kız çocuklarının eve kapatılması meselesi ise bana çok saçma geldi. Eğitim sisteminin düzelmesini istemeyenlerin topluma yaydığı bir sanal korkudur bu. Çağdaş ve ileri bir toplum olmamamız için yıllardır yapılmadık sanal korku kalmadı. Toplumda bunlara inanıp gerçek sandı maalesef.