AÖL
AÖL
Benim birkaç sorum olucak bir arkadas konu acmış ve sayısaldan genel kültür alanına geçtigini söylemişş ve üstelik kredisinn arttığını söylemiş bende bugün değiştirdim alanım eşit ağırlıkdı genel kültüre gecdim alan kredisi 47 idi .Genel kültüre geçtigim için alan kredisi kalkdı yerine ortak derslern kredisi geldi oda 56 oldu.Ama toplam kredim eşit agırlıkda iken 100 dü.Genel kültür alanına geçdim yine öyle.Bir avantajı daha var genel kültüre gecinde 15 tane zorunlu dersim var.Ama eşit ağırlıkda 35 Tane zorunlu dersim var sizce napmalıyım genel kültüre gecmelimiyim :S Genel kültüre gecersem daha avantajlı olucam biliyorum ama katsayılar kafama takılan tek soru bu arada ygsye 2013 de giricem.O zamana kadar kalkmazsa cok buyuk hayal kırıklıgı yaşarım :S
Re: AÖL
2013'te kesin kalkmış olacak katsayılar, o konuda endişen olmasın. Bu sene de kalktı demek istiyorum, ama net bir açıklama yok son zamanlarda bu yüzden temkinli konuşuyorum. Bu sene kalkarsa sürpriz olmayacak, eğer bu sene değil seneye uygulayacağız derseler de şaşırmam. Bunun için dediğim gibi, seneye gireceğin için katsayıyı düşünme. Genel Kültür'e geçmek istersen geç...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Dediğim gibi seneye "kesin" uygulanacak. Bu sene de uygulanabilir hatta. Bu yüzden, şuan ki alanında dersleri geçmekte zorluk çekiyorsan, geçiş yapabilirsin. Tek düşüncen seneye kalkar mı acaba ise, düşünmeden geç...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Derslerimi geçememe qibi bir sıkıntm yok sadece daha erken mezun oLmak istiyorum ama seneye sınava girdim diyelm kazanamadm bir dahaki senede kazanamadm snra meb yeni bir değişiklik yapar ne bileyim mahvolur onca emek demek istediğim bu yani kendime güveniyorm sıkı calısırsam seneye atanırım bir üniye ama tek korkum bu yani ..
Kenan, derslerde sıkıntın yok, seneye de YGS'ye gireceksin. Dolayısıyla, mezun olman için bu sene 2, seneye 3 sınav var önünde. AÖL diplomanı erkenden alman gerekiyorsa bilemem ama seneye YGS-LYS sınavlarına gireceğin için rahatça alanında kalıp mezun olabilirsin...
Askerlik tecili içinse bu durum, geçiş yapıp mezun ol erkenden, bana güven seneye katsayı yok!..
Askerlik tecili içinse bu durum, geçiş yapıp mezun ol erkenden, bana güven seneye katsayı yok!..
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Hayır askerlige daha var ya haziranda daha yeni tam 18 olucam ee üni sınavına gircegim için seneye erteleyebilirim gelsede askerlik dedigim gibi genel kültüre gecersem 15 tane zorunlu dersim kalmıs oluyor.Birde ortak derslerin kredisi 56 oluyor genel kulture gecince onun kac olması gerekiyor.
Genel Kültür alanında "ortak ders" yazan kısmın belli bir krediye çıkmış olması şartı yok. Orasını önemseme kısaca. Geçiş yaparsan Genel Kültür'e, "zorunlu dersler"ini bitirip, toplam kredini 192 yaptığın an mezun olursun...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk