Sayısal mıyım ? Sözel mi ?
Sayısal mıyım ? Sözel mi ?
Arkadaşlarr şimdi alansız okuyorum yaa sayısal mı oluyoruz sözel mi ?? UZUN açıklamalı cevap bekliyorum Teşekkürler 

Ve AŞK insanın alnına
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
Re: Sayısal mıyım ? Sözel mi ?
aslında hani zaten alanlar sayısal mı sözelmi olduğumuzu belirliyordu şimdi alanlar kaldırıldı farketmiyor mu ? eşit mi olduk onun gibi birşey mi ya da ?
Ve AŞK insanın alnına
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
bence farketmiyor gibi sonuçta seçmeli olarak syısal yada sözel ders seçiyoruz 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
- kardelen198
- Uzman Doktor
Alansız okuyoruz ama kendi seçimimizle belli bir alan oluşturmalıyız kendimize çünkü YGS'ye girdiğimizde istediğimiz bölümü kazanabilmemiz için belirli bölümlerden soruları çözmemiz gerekli; ben tıpkı Sosyal Bilimler alanına devam ediyormuşum gibi Sosyal alanının tüm derslerini aldım ta ki bu döneme kadar bu dönem yalnızca zorlanırım Diploma notum düşebilir kaygısıyla Mantık dersini almadım. 

ezberiniz iyiyse okumaktan zevk alıyorsanız matematiksel işlemlerle aranız yoksa sözeliniz iyi demektir. bunun tam tersi sayısal derslerden zevk alıyorsanız,hesap kitapla aranız iyiyse ebzer yapamıyorsanız sayısalcısınız demektir. kararı kendiniz vereceksiniz.
Hımm anladım teşekürler ..) 

Ve AŞK insanın alnına
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
dokundu
Sübhanel Rabbiyel Ala
Alansız okuyanlar adı üstünde sayısal veya sözel değildir. Yani ortak derslerden sonra, istediği tür seçmeli ders seçmekte özgürdür. Üniversite sınavına ise, sayısal veya sözle hangi türden bir fakülte istiyorsanız, ona göre çalışırsınız. Basit bir mantığı var alansız sistemin kısaca...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
emrahk senın her konuda bilgin var ben ege üniverstesi edebiyat fakultesi psikolojıyı istıyorum sözelmi çalişmalıyım sayısalmı senceemrahk yazdı:Alansız okuyanlar adı üstünde sayısal veya sözel değildir. Yani ortak derslerden sonra, istediği tür seçmeli ders seçmekte özgürdür. Üniversite sınavına ise, sayısal veya sözle hangi türden bir fakülte istiyorsanız, ona göre çalışırsınız. Basit bir mantığı var alansız sistemin kısaca...
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar
Psikoloji bölümleri Türkçe Matematik (TM) yani eşit ağırlıkla öğrenci alıyor. Dolayısıyla senin hem sözel, hem de sayısal çalışman gerekiyor. Ege Üniversitesi Psikoloji 2012'de en az 464 TM puanından öğrenci alacakmış. Yani çok çalışman gerekiyor...serena yazdı:emrahk senın her konuda bilgin var ben ege üniverstesi edebiyat fakultesi psikolojıyı istıyorum sözelmi çalişmalıyım sayısalmı senceemrahk yazdı:Alansız okuyanlar adı üstünde sayısal veya sözel değildir. Yani ortak derslerden sonra, istediği tür seçmeli ders seçmekte özgürdür. Üniversite sınavına ise, sayısal veya sözle hangi türden bir fakülte istiyorsanız, ona göre çalışırsınız. Basit bir mantığı var alansız sistemin kısaca...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk

En son serena tarafından 26 Mar 2012, 22:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar
cevap için tesekkurler emrah psikolojı bölumu için ingilizce sart diyorlar bu ne kadar dogru sence psikolojı bölümü için ege üniverstesi ne kadar iyi eşit agirlıklı alıyo diyosun tamam açıksede okumus olmam sorun yaratırmı bu derslerden yüzde olarak söylıyebilirmisin yani 180 -yada 150 gibi ne kadar yaparsam istedigim bölümü kazanirim birde ben egede ögrenci olmak ve ne kadar bir maliyet gerekiyor sen bilmiyosan bilebilcegim bir yer önerirmisin emrah
Psikoloji için İngilizce şart derken, ders programlarında İngilizce olabilir bilemem. Ya da 1 yıl hazırlık varsa, İngilizce gerekli olabilir. Ama devlet üniversitelerinde İngilizce şart olacağını sanmıyorum Psikoloji için.serena yazdı:cevap için tesekkurler emrah psikolojı bölumu için ingilizce sart diyorlar bu ne kadar dogru sence psikolojı bölümü için ege üniverstesi ne kadar iyi eşit agirlıklı alıyo diyosun tamam açıksede okumus olmam sorun yaratırmı bu derslerden yüzde olarak söylıyebilirmisin yani 180 -yada 150 gibi ne kadar yaparsam istedigim bölümü kazanirim birde ben egede ögrenci olmak ve ne kadar bir maliyet gerekiyor sen bilmiyosan bilebilcegim bir yer önerirmisin emrah
Açık lise veya örgün okumanın üniversite için hiçbir farkı yok. Kimse sana açık mı örgün mü okudun demez. Önemli olan üniversite sınavından alacağın notlar. Ne kadar yüksek puan alırsan, istediğin üniversiteye yerleşmen o kadar kolay olur.
Ege Üniversitesi devlet üniversitesi olduğu için, okula sadece harç ücretini yatırırsın. Sanırım dönemlik 170TL olması lazım 1. öğretim için. İkinci öğretim veya uzaktan eğitimde fiyatlar 1000TL'den fazla olabilir. Ama dediğim gibi birinci öğretim kazanırsan, 170TL gibi bir ücreti var dönemlik. Yılda 340TL.
Kaç net yaparak girebileceğini tam kestiremem ama yüksek puan yapman gerektiği açık. 50 soru varsa, en az 43 yapman gerekiyor yani bir testten...
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
pekı emrah lys yada ygs puan hesaplama nasıl yapılıyor