dershaneler kalkiyormus..

Her Konuda Tartışabilirsiniz
saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

dershaneler kalkiyormus..

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 25 Mar 2012, 15:09

basbakan oyle diyor.. hem sinav hem dershane kalkacak demis. bu konuda ne dusunuyorsunuz?

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Re: dershaneler kalkiyormus..

Mesaj gönderen Doçent » 25 Mar 2012, 16:01

sınav mutlaka olcaktır yinede dersaneler gerçekten artık insanlar için para tuzağı olmuştu gerçekleşirse ve okuldaki eğitimin yeterli olması kaliteli olmasını düşünürsek iyi olur...ama tabi göreceğiz sistem nasıl işliycek hayırlısı olsun...pozitif düşünelim herşey pozitif olarak bize geri dönsün :)
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

murattt

Mesaj gönderen murattt » 25 Mar 2012, 16:30

muasır medeniyetler seviyesine gelebilmek için olması gereken bu bence. Ama mevcut sistemın degişmesi lazım bu sistemle dahada kötüye gider. Örnek vermek açısından robert kolejini ele alalım , o kolejden mezun olanlar ana dili gibi üç dil konusabiliyorlar. Sistemi planı programıyla öğrencilere müthiş bir iç disiplin, sorumluluk alma ve özgüven veriyor. öğrencilerinin yarısından fazlası mezun oldukları vakit yurtdısındaki büyük universitelerce havada kapılıyorlar. Hatta yüksek burs ücretleri ile birlikte. Aynı şekilde bizim askeri okullardada yuksek disiplin var onlarda çok başarılı. Yani demek istedigim bu mevcut sistemle olmaz degiştirilmesi lazım

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 25 Mar 2012, 16:38

kendimce ufak bir tahminde bulunayim. gercekten ygs ve lys kalkabilir ama ust seviyedeki bolumler icin universiteler kendi sinavlarini kendi yapabilirler. (tip, hukuk muhendislik vs.) dershanelerin kaldirilmasi ise gercekten cok yerinde olur.

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 25 Mar 2012, 18:13

hakkımızda hayırlısı bu gidişle benzin motorin 5 lirayı geçer sınavlarada yürüyerek dolmuşla felan gideriz cokda skıntı değil soyacaklar kadar soyuyorlar zaten cok alakalı olmadıda. her güzel haberin altında güzel şeylerde yatmıyor..
Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin ;)

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 25 Mar 2012, 18:21

Dershaneler kadırılacaksa hayırlı uğurlu olsun... Ama sınavların kaldırılmasına şiddetle karşıyım, yeteneğinden ve azminden başka hiç birşeyi olmayan zeki ama imkanı olmayan çocuklar; merkezi sınavlar sayesinde kazandıkları en iyi Kolej ve Üniversitelere gidebiliyorlar çünkü yazılı sınavlar objektiftir adayın bilgi düzeyini ölçer hem de vicdanidir sınavda düşük alan vicdanen kendinden yüksek puan alana karşı düşmanlık besleme hakkına sahip değildir, bence sınavsız sistem kişileri objektif ölçemez! eğitimleriyle değil de sadece kimin çevresi genişse, ulaşabildiği siyasi veya üst düzey bürokratların etkililik derecesiyle işlerin yürümesini sağlar.

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 25 Mar 2012, 19:11

bence sinav olmali ama ygs lys olmamali. universiteler kendi kriterlerini ve sinav sistemlerini koymali.. tipki cogu avrupa ulkesinde oldugu gibi... ygs lys (kisacasi yuksek ogretim kurumu) 80 zamani darbeci cuntaci asker kafasinin gunumuzde de suren kohnle$mis urunudur...

Maol
Asistan

Mesaj gönderen Maol » 26 Mar 2012, 15:55

Bence 4 yıllıklara sınav konulmalı sadace, 2 yıllık meslek yüksek okulları için YGS şartı konmamalı.
Dershanelere gelince zaten Ticarethane olmuştu hepsi artık.
Mesleki Açık Öğretim Lisesi - Bilişim Teknolojileri Alanı

MEZUN

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 26 Mar 2012, 19:52

dershaneler kalkmali diyosunuz ama ben bu kadar emin digilim eger kalksa bile baska bir kuruluş gelir ismi aynı olmaz ygs gelince yada lys buda kalkıcak diyorlar bende 1 sene sonra bu sınavlara giricem yada ygs nın yerine ne gelcekse simdi ben ne düşünmelıyım yada benımgibi binlerce ögrenci ben bu sinav degişikliklerine iyi bakmiyorum tam birine aliştik diyoruz baskasi gelıyo ya adam gibi sistem bulsunla yada hiç böyle bizi sorularla birakmasınlar
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 26 Mar 2012, 19:52

dershaneler kalkmali diyosunuz ama ben bu kadar emin digilim eger kalksa bile baska bir kuruluş gelir ismi aynı olmaz ygs gelince yada lys buda kalkıcak diyorlar bende 1 sene sonra bu sınavlara giricem yada ygs nın yerine ne gelcekse simdi ben ne düşünmelıyım yada benımgibi binlerce ögrenci ben bu sinav degişikliklerine iyi bakmiyorum tam birine aliştik diyoruz baskasi gelıyo ya adam gibi sistem bulsunla yada hiç böyle bizi sorularla birakmasınlar
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön