Ygs ile ilgili sorularım.

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Feza
Yardımcı Uzman

Re: Ygs ile ilgili sorularım.

Mesaj gönderen Feza » 24 Oca 2011, 13:46

YGS de 140 üzerinde puan alanlar 2 yıllık,180 üzerinde puan alanlar 4 yıllık tercih edebiliyor.Her bölümün bir puan türü var,örneğin İlahiyat Ygs-4ten öğrenci alıyor,o yüzden LYS'ye girmeye gerek yok ama mesela Gazetecilik TS1 den öğrenci alıyor,TS1 puanı ise LYS lere girerek alınan bir puan türü.Yani hangi bölüm hangi puan türünden öğrenci alıyor diye araştırınca Google'dan istediğiniz bölüm hangisiyse LYS gerekir mi gerekmez mi anlaşılır...Açık öğretim okumak isteyenler için YGS'ye girmek yeterli...

Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Mesaj gönderen gülbeyaz » 24 Oca 2011, 14:31

feza senünide okuyodun dimi naptın nasıl çalıştın bi anlatsana bizde örnek alalım biraz :wink:

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 24 Oca 2011, 14:40

Ya tek gereken şey stres yapmamak.Burda üniversite okuyan başka arkadaşlar da var,herkes kendi çalışma metodunu anlatabilir.Ben roman okur gibi okudum çalışma kitaplarını,tabi iyi deneme sınavları çok yararlı. Yine de en önemli şey Stres Yok...:-)))
Bu arada açıköğretimden bir bölüm daha okumak için tekrar gireceğim YGS'ye.Durmak yok yola devam... :-))

Kullanıcı avatarı
gülbeyaz
Doçent

Mesaj gönderen gülbeyaz » 24 Oca 2011, 14:52

Feza yazdı:Ya tek gereken şey stres yapmamak.Burda üniversite okuyan başka arkadaşlar da var,herkes kendi çalışma metodunu anlatabilir.Ben roman okur gibi okudum çalışma kitaplarını,tabi iyi deneme sınavları çok yararlı. Yine de en önemli şey Stres Yok...:-)))
Bu arada açıköğretimden bir bölüm daha okumak için tekrar gireceğim YGS'ye.Durmak yok yola devam... :-))
ne güzel bende senin gibi düşünüyorum normal kazanırsam yanında açık öğretim okuyacağım en az üç bölüm bitirmek istiyorum tabi yapabilirsem

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 24 Oca 2011, 14:58

İsteyen neler yapmaz.Üni de notlarım iyi,çift anadal hakkı elde edebiliyorum inşallah.Benim de toplamda 3 diplomam olacak Allah nasip ederse...
Şu işe bak:4 yılda liseyi zor bitirdik,hatta 5 yıla sarkanlar oldu ama 4-5 yılda 3 tane üniversite diploması sahibi olabiliyoruz... :cry:
Yorumsuz... :shock:

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön