YGS SINAVI YERİNE OLGUNLUK SINAVI GETİRİLİYOR ...

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Ayşe qüL
Doçent

Re: YGS SINAVI YERİNE OLGUNLUK SINAVI GETİRİLİYOR ...

Mesaj gönderen Ayşe qüL » 01 Nis 2012, 19:22

ZeYNa yazdı:
Ayşe qüL yazdı:Dersaneleride kaldırdırlar mı ?
- 4+4+4 konusunda bir anket çalışması yaptınız mı?
Çok farklı değerlendirmeler yaptık. Nimet Hanım’ın bakanlığı döneminde yapılan Eğitim Şûrası’nda bu konuda çalışmalar başladı. Arkadaşlara, “Dünyadaki uygulamaları da getirin” dedim. Sizlere ilk kez açıkladığım gibi, “hizmet alımı” ile eğitim ve öğretim başlattığımızda, anında özel okul şansı doğacak. “Hizmet alımı” ile öğrenci başına özel okullara destek vereceğiz. YGS ve LYS’yi de kaldıracağımız için dershanelerin de kalkmasını arzu ediyoruz. Vatandaşa ciddi külfet oluşturduğunu görüyoruz. Ama artık doyuma ulaşmıştır. Belirli birikimleri ve kadroları var, onlar da okullaşsınlar. Biz de onlardan hizmet alalım. Özel hastanelerden hizmet alımı gibi.

- YGS ve LYS kalkacaksa üniversiteye girişler nasıl olacak?
Okul başarı puanları gibi kriterlerle öğrenciler liseden sonra üniversiteye girecekler. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı’nın da YÖK’ün de altyapı çalışmaları var.
Madem Diploma puanımızla üni.ye geçiyoruz yani diploma ntum kötü diyelim ama zaten yüksek puan almak için son sene dersaneye gidip ygs ve lys den yüksek puan almak istiyorum ama ygs lys ve dersaneleri kaldırdılar ben kötü diploma notuyla ne yapabilirimmm kafama takılan burası ...

Ve AŞK insanın alnına
dokundu

Sübhanel Rabbiyel Ala

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön