mütercim tercüman
mütercim tercüman
arkadaslar tercüman bölüm hakkinda ne düsünüyorsunuz sizce gelecekte iyi bir meslek mi olur
Re: mütercim tercüman
Hayalimdeki meslek... Ama bu yıl kazanmamın mümkün olmadığını bildiğim için erteledim bu hayali. Bu bölüme girebilmek için lys 5'e girmek gerekiyor, geçmiş sorulara bakarsanız çok zor olduğunu göreceksinizdir. Hele bizim aöl'de gördüğümüz ingilizceyle çok daha zor. İngilizce kursundaki hocam da bu yıl girmeyip iyice hazırlandıktan sonra girmemi tavsiye etti. Ama sizin seviyeniz daha ilerideyse belki kazanırsınız.(ki forumda bu bölümü kazanan bir arkadaş vardı.)
Mesleği soruyorsanız bence bir meslek değil de bir hobi gibi sevilerek yapılması gereken birşey. Fazla iş imkanı yok ama iş bulabildiğinizde de iyi para kazanırsınız. Ama hepsinden önemlisi sınavıdan iyi bir puan alabilmek. Ben kendim için puan hesaplarken en az 65-70 net yapmam gerekiyordu ki bu da çok zor.
Ama hevesinizi kırmayayım belki siz çok daha ileridesinizdir.
Mesleği soruyorsanız bence bir meslek değil de bir hobi gibi sevilerek yapılması gereken birşey. Fazla iş imkanı yok ama iş bulabildiğinizde de iyi para kazanırsınız. Ama hepsinden önemlisi sınavıdan iyi bir puan alabilmek. Ben kendim için puan hesaplarken en az 65-70 net yapmam gerekiyordu ki bu da çok zor.
Ama hevesinizi kırmayayım belki siz çok daha ileridesinizdir.