1996 yılı Meslek Lisesi Terk, Açık lise kayıt

Cevapla
panzerist
Mesajlar: 1
Kayıt: 04 Mar 2014, 01:03

1996 yılı Meslek Lisesi Terk, Açık lise kayıt

Mesaj gönderen panzerist » 04 Mar 2014, 01:06

Merhabalar,
Ben 1996 yılında kredili sistemde meslek lisesinin son sınıfndan tasdikname ile ayrılmış biriyim. Bizim zamanımızda toplam 210 kredi ile mezun olunuyordu. Ben ise Lise son son dönem de dahil toplam 203 kredi topladım ve 2 si mesleki ders, biri genel kültür dersi olmak üzere 3 dersten kaldığım ve 210 krediyi tamamlayamadığım için mezun olamadım veözel sebeplerden dolayı bu şekilde ayrıldım. Şimdi Mesleki Açık Öğretime başvurursam önceden toplamış olduğum kredilerin ne kadarı değerlendirilir. Ve Mesleki Açık Liseyi bitirme şartlarım sahip olduğum duruma göre nelerdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Resim



emrahk
Onursal Üye
Mesajlar: 4871
Kayıt: 26 May 2009, 12:26
Konum: İstanbul

Re: 1996 yılı Meslek Lisesi Terk, Açık lise kayıt

Mesaj gönderen emrahk » 04 Mar 2014, 01:36

Merhaba, sizin okulu bıraktığınızdan bu güne müfredat haliyle çok değişti. Kayıt yaptırınca eğer meslek lisesi olarak kayıt yaptırırsanız sizin eskiden okuduğunuz meslek derslerinin bir hükmü kalmayabilir ve sizden 3 yıl yüz yüze eğitime gitmeniz istenebilir.

Kredi işine gelirsek, ne kadar kredi geleceğini tahmin etmek zor ama örgün lisede başarılı olduğunuz kültür dersi dediğimiz Türkçe, Matematik derslerinin kredileri gelir. Meslek derslerinin ise çoğu değiştiği ve bugünün dersleri ile örtüşmeyeceği için kredileri yanar diye tahmin ediyorum.

Eğer düz lise olarak kaydolmak isterseniz bu da mümkün. Böylece sadece dışardan sınavlara girip daha kısa sürede mezun olmanız olası.

Bu dönem yeni kayıt tarihleri geçti, bir sonraki kayıtlar ise Eylül ayında yapılıyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."


Mustafa Kemal Atatürk

Cevapla

“MAÖL GENEL KONULAR” sayfasına dön