Acilen Bakarmısınız çok önemli

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Cevapla
HafızAdayı
Mesajlar: 2
Kayıt: 05 Şub 2017, 00:18

Acilen Bakarmısınız çok önemli

Mesaj gönderen HafızAdayı » 05 Şub 2017, 00:27

Öncelikle Es Selamın Aleyküm Sizlere sorum şu olucak :

1-Okulu bıraktım yatılı kuran kursuna gidiyorum (Hafız olucam.) Ben şimdi hafız olucam ama bundan sonra imam olmak istiyorum okulu lise 2 de (meslek lisesi) yeni bıraktım.Benim imam olmam için Açık imam hatip lisesine kayıt mı yaptırmam gerekiyor ? Dersler zor olurmu? Çalışmak için sadece haftasonlarım olucak.Yani 2 gün yeterli olur mu sizce ? İmam olmayı çok istiyorum bu sorulara cevap verirseniz çok sevinirim.Allah Şimdiden sizlerden Razı olsun.



Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent
Mesajlar: 1132
Kayıt: 04 Oca 2015, 22:01

Re: Acilen Bakarmısınız çok önemli

Mesaj gönderen foundreform » 05 Şub 2017, 00:44

Aleyküm Selam.Mesleki açık liseye kayıt yaptırıp imam hatip bölümünü seçmelisin.Normal açık liseye göre daha zor çünkü mesleki açık lisenin mezuniyet kredisi yüksek ve yüz yüze ders için belirli günler okula gitmen lazım.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

HafızAdayı
Mesajlar: 2
Kayıt: 05 Şub 2017, 00:18

Re: Acilen Bakarmısınız çok önemli

Mesaj gönderen HafızAdayı » 05 Şub 2017, 10:00

Peki o yüz yüze uygulamalı günler belirlimi ben şuan hafta icleri hafzlk icin kuran kursundayım cumartesi pazar olsa iyi olurdu hafta içi çıkma izni yok çünkü.Bu arada açık liseden imamlık icinmi sinava giricem yoksa ayri bir sinava daha mi giricem.Imamliktan 40 50 alinsa yeterli deniliyor.

Kullanıcı avatarı
foundreform
Doçent
Mesajlar: 1132
Kayıt: 04 Oca 2015, 22:01

Re: Acilen Bakarmısınız çok önemli

Mesaj gönderen foundreform » 05 Şub 2017, 19:50

HafızAdayı yazdı:Peki o yüz yüze uygulamalı günler belirlimi ben şuan hafta icleri hafzlk icin kuran kursundayım cumartesi pazar olsa iyi olurdu hafta içi çıkma izni yok çünkü.Bu arada açık liseden imamlık icinmi sinava giricem yoksa ayri bir sinava daha mi giricem.Imamliktan 40 50 alinsa yeterli deniliyor.
Şehirlerdeki okullara göre değişiyor.Hangi gün belirlerlerse o günlerde yüz yüze ders alman gerekiyor.Hafta içide olabilir haftasonu da olabilir.Bunu kayıt yaptırırken sorarsan bilgilendirebileceklerini zannediyorum.
İmamlık için ilahiyat mezunu olmak gerekiyor bence.Fakat yine de tam bilgim yok yanlış yönlendirmiş olmuyum.
Hem hafızlık eğitimi alıp hem de imam hatip okuman sana belki zor gelebilir.Bu yüzden sana tavsiyem düz açık liseyi bitir yüz yüze ders için okula gitmene gerek kalmaz sadece sınavlara girersin hem de mesleki açık liseye göre mezuniyet kredisi daha düşük.Kısa sürede mezun olursun,ondan sonra ilahiyat fakültesini kazanıp üniversite okursun ister normal bir şekilde ister açık öğretim olarak.Yine de iyi düşün karar verecek olan sensin.
Eskiden mesleki lise okumanın avantajı şöyleydi,üniversite sınavına girmeden 2 yıllık bir bölüme sınavsız geçiş yapıp kayıt yaptırılabiliyordu.Fakat şimdi sınavsız geçiş kalktı.Üniversite için illa ki sınava girmek gerekiyor.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015

Cevapla

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön