Üniversiteye Geçerken Tecil

Askerlik Tecili ve İşlemleri Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Cevapla
Bellegarrıgue
Mesajlar: 1
Kayıt: 25 Şub 2017, 15:22

Üniversiteye Geçerken Tecil

Mesaj gönderen Bellegarrıgue » 25 Şub 2017, 15:29

Arkadaşlar ben 1996 eylül doğumluyum. Açık lise öğrencisiyim ve en geç 2018 ocakta bitireceğim liseyi bu kesin yani. Martta da ygsye gireceğim. Şimdi sorum şu bildiğiniz gibi askerlik tecil işlemleri ocak ortası şubat başı gibi yapılıyor. İkinci dönem için kayıt yenilerken askerlik tecil belgesini de alıp askeriyeye gidiyoruz. Kafama takılan nokta ise şu ben ocakta ki sınavda mezun olacağım için ikinci dönem kayıt yenilemesini yapmayacağım. Buna rağmen askerlik tecil belgesi alabilir miyim yani ocakta kayıt yenilemesem bile üni sınavına gireceğim için tecil edebilir miyim. Ocakta askerlik tecil belgesini alsam ama kayıt yineleme yapmasam askeriye sıkıntı çıkartır mı ? Umarım anlatabilmişimdir cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :34:



djivangasparyan
Acemi
Mesajlar: 73
Kayıt: 28 Ara 2016, 15:51

Re: Üniversiteye Geçerken Tecil

Mesaj gönderen djivangasparyan » 25 Şub 2017, 15:43

Bellegarrıgue yazdı:Arkadaşlar ben 1996 eylül doğumluyum. Açık lise öğrencisiyim ve en geç 2018 ocakta bitireceğim liseyi bu kesin yani. Martta da ygsye gireceğim. Şimdi sorum şu bildiğiniz gibi askerlik tecil işlemleri ocak ortası şubat başı gibi yapılıyor. İkinci dönem için kayıt yenilerken askerlik tecil belgesini de alıp askeriyeye gidiyoruz. Kafama takılan nokta ise şu ben ocakta ki sınavda mezun olacağım için ikinci dönem kayıt yenilemesini yapmayacağım. Buna rağmen askerlik tecil belgesi alabilir miyim yani ocakta kayıt yenilemesem bile üni sınavına gireceğim için tecil edebilir miyim. Ocakta askerlik tecil belgesini alsam ama kayıt yineleme yapmasam askeriye sıkıntı çıkartır mı ? Umarım anlatabilmişimdir cevaplarınız için şimdiden teşekkürler :34:
Sorunuzun tam cevabını bende bilmiyorum benden bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır diye umuyorum. Fakat şunu söyleyebilirim; kendinize dert etmenize gerek yok. 147'yi arayıp sorun veya Halk Eğitim Merkezi ile görüşün. Buradan da yardımcı olan arkadaşlar çıkacaktır. Eğer bahsettiğiniz durum askerliğinizi tecil ettirmekte sorun yaratacaksa veya bu sorunuza cevap alamazsanız sizde o zaman ocaktaki sınavda dil anlatım dersinden bilerek 45 altı alırsınız. Yani şunu demek istiyorum siz yine normal şekilde liseyi bitirmeye çalışın tüm ortak dersleri verin fakat muaf geçme şansınız olmayan dil anlatımın bir dersinden bilerek başarısız olun ocak sınavında mesela dil anlatım-8'den. Bu sayede liseyi bitirmemiş olacaksınız ve 2. dönem için kayıt yenileyip askerliğinizi tecil ettirebileceksiniz. Zaten tek dersiniz kalmış olduğu için marttaki 2.dönem sınavında da onu kolayca verirsiniz. Tek dersiniz kalmış ise ygsye girebiliyorsunuz zaten sorun olmuyor. Askerliğinizi tecil eder ygsye girer liseden mezun olur güzelce üniversiteye kayıt olursunuz :D

Cevapla

“Askerlik Tecili” sayfasına dön