Açık liseye geçmem avantajlı olur mu

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Cevapla
yusdacra
Mesajlar: 1
Kayıt: 28 Eyl 2017, 22:57

Açık liseye geçmem avantajlı olur mu

Mesaj gönderen yusdacra » 27 Eki 2017, 13:22

Merhaba ben 9. sınıf öğrencisiyim ve Ercan Akın fen lisesinde okuyorum. Pansiyonda kalıyorum. Asosyalim denebilir ve kalabalık ortamlardan hoşlanmıyorum. İlerde inşallah yazılım / bilgisayar mühendisliği kazanmayı ümit ediyorum.

Okulda 6 saat boyunca durmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum. Okula hazırlanmayı sevmiyorum. Neden anlamsız olduğuna gelirsem, dersin sadece 15-20 dakikası "ders". Geri kalanı ya dersin kaynaması, hocanın gelmesi vb. Şahsen kendim çalışırsam daha çok anlarım, zaten hocalarada çok fazla soru sormam, konuyu hızlı anlarım. Sınıf ortamını sevmiyorum. Okuldaki gürültü yüzünden haftanın 3-4 günü başım ağrıyor. Migrenden dolayı. Bunun sonucu derslerime çalışamıyorum. Bugün yapılan deneme sınavından 12 yanlışım var 90 sorudan ve bunların 9 tanesi bilmediğim konulardan. Normalde bu konulara calisacaktim fakat başım agridigi için çalışamadım. Yazın 10 saat bilgisayar başında durduğumu hatırlıyorum fakat başım agrimamisti.

Bu ve bu gibi sebeplerden dolayı AÖL e geçmek istiyorum. Sizin görüşlerinizi de almak isterim. Geçmeli miyim yoksa geçmemeliyim? :?:



Kadersagban123
Çırak
Mesajlar: 23
Kayıt: 17 May 2017, 18:23

Re: Açık liseye geçmem avantajlı olur mu

Mesaj gönderen Kadersagban123 » 27 Eki 2017, 14:57

Merhaba kardeşim. Ben de çeşitli nedenlerden ve bahsettiğin gibi sınıf ortamlarından dolayı geçiş yaptım Aöl e. Her okulda aynı olmaz bu durum tabii liseden çıkıp çok güzel dostluklar edinenlerimiz de var. Durumun anlattığın şekildeyken Aölden normal liselere göre daha kısa sürede mezun olabilirsin. Çok güzel çalışırsan istediğin mühendisliği de kazanabilirsin emin ol. Ama artı yönleri olduğu kadar eksi yönleri de oldukça var. Okulda belirli bi ders programın olur konunun gidişatını nasıl çalışman gerektiğini eksiklerini çok daha iyi giderebiliyorsun. Ayrıca bi öğretmenin yeri de öğretmenden ders dinlemesi de farklıdır bi süre sonra eksikliğini görünce hissedebilirsin bunu. Asosyel sayılırım, demene gelirsek kesinlikle kurtulmalısın bundan bana kalırsa hayatının her alanında özgüvene ihtiyacın olacak çünkü. Ben pişman değilim Aöl e geçtiğim için. Ama sen de geçme kararı alırsan bahsettiğim gibi belli zamanlarda eksikliğini hissedeceksin. Yeri gelecek şu an pek hoşuna gitmeyen sınıf ortamını bile arayacaksın. Kendini toparlayıp derslerine asılıp kendi okulundan devam etmeni tavsiye ederim sana. Esen kal kardeşim :.yehuu:

Cevapla

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön