Açık Lise Bilgi istiyorum

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Cevapla
utkuabay1
Mesajlar: 1
Kayıt: 06 Ara 2017, 21:46

Açık Lise Bilgi istiyorum

Mesaj gönderen utkuabay1 » 06 Ara 2017, 21:51

Merhaba arkadşlar, ben lisede ilk 9. sınıfta kaldım sonraki okumamda geçtim fakat 10. sınıfta bir daha kaldığım için okuldan atıldım. Bu yaz açık öğretime yazıldım ve ders seçimlerini otomatik yaptı. Bana çıkan kredi 56 ve toplamam kredi ise 192. Benim bu liseyi en az kaç yılda bitirebilirim ve derslerde olan krediler hakkında bi bilgim yok banabiraz yardım edermisiniz. Şimdiden teşeşkürler :gul:



Mrronaldo
Doktor
Mesajlar: 298
Kayıt: 11 May 2017, 18:12
Konum: İstanbul

Re: Açık Lise Bilgi istiyorum

Mesaj gönderen Mrronaldo » 06 Ara 2017, 22:25

utkuabay1 yazdı:Merhaba arkadşlar, ben lisede ilk 9. sınıfta kaldım sonraki okumamda geçtim fakat 10. sınıfta bir daha kaldığım için okuldan atıldım. Bu yaz açık öğretime yazıldım ve ders seçimlerini otomatik yaptı. Bana çıkan kredi 56 ve toplamam kredi ise 192. Benim bu liseyi en az kaç yılda bitirebilirim ve derslerde olan krediler hakkında bi bilgim yok banabiraz yardım edermisiniz. Şimdiden teşeşkürler :gul:

Sıfırdan başlayan bi öğrenci 2.5 yılda bitirme imkanına sahiptir tabi 18 yaş ve üstüyse çünkü senenin son sınavına girebilmek için 18 yaşından büyük olman lazım.Her senede ek sınav oluyor tabi ek sınava girmen için mezun olmana 30 kredi ve 8 dönem şartı var.Zorunlu derslerine iyi çalış fizik matematik kimya zor dersler yani alt yapın yoksa zor yaparsın örnek ben :22: tabi ben muaf yapmıştım 3 kere girip muaf yapabiliyorsun dersleri dil ve anlatım hariç onu muhakkak geçmen lazım ki geçersin.Her dönem 30 kredilik ders şeçebilirsin 3 kere sınava girsen bi senede 90 kredi yapar.
Derslerin yanında kredileri yazar onlara bakman yeterli.Zorunlu derslerin hepsini vermeye bak çünkü muaf verince kredi açığın kalıyor illa ki seçmeli seçmek zorunda kalıyorsun.

Cevapla

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön