Mezuniyet Hakkında Saçmalık! YARDIM LÜTFEN

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Cevapla
shncskn
Mesajlar: 4
Kayıt: 27 Ağu 2018, 12:06

Mezuniyet Hakkında Saçmalık! YARDIM LÜTFEN

Mesaj gönderen shncskn » 27 Ağu 2018, 12:15

Merhaba günlerdir soruma cevap arıyordum ama hiçbir yerden net bir bilgi edinemedim açık liseler için bir forum olduğunu bilmiyordum nihayet burayı buldum.

Sorunuma kısaca gelecek olursam lütfen bilgili bir arkadaş sonuna kadar okursa çok yardımı olur.
Aşağıda ki ilgili resimde son temmuz sınavına girmeden önce zorunlu dersim 1 yazıyordu, okuluma gittim nasıl mezun olacağımı sordum müdürün yanıtı aynen şu şekilde ortak + seçmeli ve yüzyüze tamam kredin tamam alan kredini en az 118 yap ve SENİN SADECE DİL VE ANLATIM 3 kalmış zorunlu dersin 1 gözüküyor bunu ver sonra bitiyor. Sınavıma girdim alabileceğim tüm dersleri aldım toplam kredim 210 dan 243 yaptım ZORUNLU DERSİMİ VERDİM KREDİMİ TAMAMLADIM.

Sınavların açıklandıgı gece sanıyorsam 31 temmuz tarihinde sisteme girerken MEZUNİYET İNCELEMESİNDE OLAN ÖĞRENCİNİN SİSTEME GİRİŞ YETKİSİ YOKTUR yazısıyla karşılaştım ve beklemeye başladım yaklaşık 20 gün sonra tekrar sisteme girdiğimde tüm sorunlar başladı öğrencilik durumum MEZUN olması gerekirken AKTİF durumuna düşmüş ve zorunlu dersimin sıfır yazması gerekirken iki sayısına ulaştıgını gördüm ve dersler şu şekilde.
  • DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 2
    SAĞLIK BİLGİSİ VE TRAFİK KÜLTÜRÜ 2
Şimdi hiç ortada yokken bu dersler nereden çıktı ve zorunlu ders olarak neden gözüktü, okul müdürüm bana kaç kere gittiğimde dili ver kredin ulaşır zaten mezunsun derken yanlış bilgimi verdi yoksa başka bir karışıklık mı var düşünmekten kafayı yiyeceğim bir bilgisi olan arkadaş yardım edebilir mi?

Resim

Benim şimdi dilekçe mi vermem gerekiyor dava mı açmam gerekiyor yoksa kaderime razı mı gelmem gerekiyor? Mezun oldum mu olamadım mı ? Üniversite sınavına girdim beklediğimden çok çok daha iyi bir sonuç aldım ve tercihimi yaptım bile eğer olmazsa hem 1 sene uzayacak hem tercih yaptığım için puanım kırılacak hem askerlik konusunda sıkıntılarım ortaya çıkacak

Not: Ek sınav talebi oluşturdum, Ayrıca okula gittiğimde iletişim kuracak kimseyi bulamıyorum.



shncskn
Mesajlar: 4
Kayıt: 27 Ağu 2018, 12:06

Re: Mezuniyet Hakkında Saçmalık! YARDIM LÜTFEN

Mesaj gönderen shncskn » 27 Ağu 2018, 14:17

Arkadaşlar herhangi bir bilgisi olan var mı acaba ? Neden zorunlu ders sayısı birken bu dersi verip tüm kredileri tamamlayıp mezuniyet incelemesine girdikten sonra zorunlu ders eklenir ?

senator
Acemi
Mesajlar: 74
Kayıt: 10 Eki 2017, 22:54

Re: Mezuniyet Hakkında Saçmalık! YARDIM LÜTFEN

Mesaj gönderen senator » 27 Ağu 2018, 14:21

bildiğim kadarıyla bu dersler sende zorunlu ders olarak gözükmediğinden kaynaklanmış olabilir diye tahmin ediyorum.
En iyi sonucu aol giderek çözüme kavuşturabilirsin.

shncskn
Mesajlar: 4
Kayıt: 27 Ağu 2018, 12:06

Re: Mezuniyet Hakkında Saçmalık! YARDIM LÜTFEN

Mesaj gönderen shncskn » 27 Ağu 2018, 14:24

Cevabınız için teşekkür ederim, başta gözükmeden sonra gözüken zorunlu dersleri vermem gerekir mi yoksa bunları düzelttirme şansım olur mu hocam ? Mesleki açık lisede okudugum okulda irtibat bulamıyorum aöl'in antalya bürosuna yani halk eğitim merkezine mi gitmem gerekir ? Bilginiz var mı acaba

_cid_
Doktor
Mesajlar: 324
Kayıt: 13 Eki 2017, 01:30

Re: Mezuniyet Hakkında Saçmalık! YARDIM LÜTFEN

Mesaj gönderen _cid_ » 27 Ağu 2018, 15:10

Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" telefon hattını ara bakalım ne diyecekler.

shncskn
Mesajlar: 4
Kayıt: 27 Ağu 2018, 12:06

Re: Mezuniyet Hakkında Saçmalık! YARDIM LÜTFEN

Mesaj gönderen shncskn » 27 Ağu 2018, 15:22

aradım ek sınav bekleyip aralık sonuna kadar kayıt yaptırabilirsiniz diyorlar ama oldu ki ek sınav yaptılar ben sınava girdim verdim diploma vs derken üniversite kabul edermi acaba tarih geçti diye tercihimi yesevi üni uzaktan eğitim bil.prog. yapmıştım

Yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar sonradan eklemişler resmen adam kandırıyorlar

_cid_
Doktor
Mesajlar: 324
Kayıt: 13 Eki 2017, 01:30

Re: Mezuniyet Hakkında Saçmalık! YARDIM LÜTFEN

Mesaj gönderen _cid_ » 27 Ağu 2018, 16:04

Üniversitelere diploma için Aralık sonuna kadar diyorlar, ek sınav sonrasında diploman yetişir bence. Yetişmez ise geçici mezuniyet belgesi alabiliyorsun.

Jezxy
Onursal Üye
Mesajlar: 1890
Kayıt: 28 Nis 2017, 10:26

Re: Mezuniyet Hakkında Saçmalık! YARDIM LÜTFEN

Mesaj gönderen Jezxy » 27 Ağu 2018, 16:40

Hocam Size Öncelikle

Mezuniyet İncelemesini Nedir Onu Anlatıyım ...

MEZUNİYET İNCELEMESİNDEKİ ÖĞRENCİ

Mezuniyet şartları taşıyan öğrencilerin, sisteme aktarılan belgelerin incelenip değerlendirildiği anlamına gelir. MEZUNİYET İNCELEMESİNDEKİ ÖĞRENCİ MEZUN ANLAMINA GELMEZ. BELGELER İNCELENDİĞİNDE ORTAYA ÇIKACAK DEĞERLENDİRME SONUCUNDA MEZUNİYET ŞARTLARINDA DEĞİŞİKLİK ORTAYA ÇIKTIĞINDA TEKRAR AKTİF ÖĞRENCİ DURUMUNA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR.

Açık Öğretim Lisesine 2011 ve sonrasında kayıt olan (dosyası il ve ilçelerdeki irtibat bürolarının arşivinde bulunan) öğrencilerin dosyaları bulundukları irtibat bürolarından istenerek, diploma işlemleri için mezuniyet güncellemesi yapılır, inceleme sonucunda irtibat bürosu görevlilerince Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemine verileri doğru girilenlerin öğrencilik durumu “Mezun” yapılmakta, inceleme sonunda mezuniyet şartlarını taşımayan öğrencilerin öğrencilik durumu yeniden “Aktif” yapılarak eğitimlerine devam etmeleri sağlanmaktadır.

Şimdi Diyeceksiniz Bu Veriler Veya Belgeler Nelerdir Falan.

  1. Kayıt evraklarının geçerli olup olmadığı,
  2. Öğrencinin kayıt esnasında getirmiş olduğu belgelerdeki (tasdikname, denklik belgesi vb.) notların sisteme doğru işlenip işlenmediği,
  3. Devamsızlıkların dikkate alınıp alınmadığı,
  4. Dönemlerin doğru işlenip işlenmediği,
  5. Öğrencinin mezun olduğu ortaokul veya ilköğretim okulu bilgilerinin doğru girilip girilmediği,kontrol edilir, yanlış ve eksiklikler düzeltilir.


Bu Bilgiler Kontrol Ediliyor Sizdede Bundan Sonra Sıkıntı Çıkmış ve 2 TANE ZORUNLU DERS DAHA ÖĞRENCİ HESABINIZA İŞLENMİŞ

YANİ ARTIK DERSİN NASIL SİSTEMİNİZE EKLENDİĞİNİ BİLİYORSUNUZ

BUNDAN SONRASI İÇİN İSE YAPACAKLARINIZ

HALKEĞİTİM GİDİP AÇIK ÖĞRETİM BÜROSUNDAN ANKARADAKİ MERKEZİNE DİLEKÇE YAZMAK OLUCAK BU DİLEKÇEDE ŞUANKİ DERSLERİNİZİ VE ÜNİVERSİTE OLAYINIZI BAHSEDİP SİZE ULAŞABİLECEKLERİ İRTİBAT BİLGİLERİNİZİ BIRAKMAK OLUCAK.

HA BUNDAN BİR SONUÇ ÇIKARMI BENCE ÇOK ZOR HOCAM AMA SİZ YİNEDE DİLEKÇE GÖNDERMEYE BAKIN.

İKİNCİ ÇAREMİZ İSE ŞUAN HERKEZ EK SINAV İÇİN TALEP İSTEK OLUŞTURUYOR EĞER EK SINAVDA ÖNÜNÜZE ÇIKAN ZORUNLU DERSLERİ VEREBİLİRSENİZ MEZUN OLUP CİDDEN ŞU AÇIK LİSEDEN KURTULABİLİRSİNİZ.

ÜNİVERSİTE İÇİN ARALIK 31 KADAR VAKTİNİZ VAR.

EK SINAV OLMAZ İSE DÖNEM İÇİN KAYIT YENİLEME AÇILINCA KAYIT YİNELEMENİZİ MUTLAKA YAPTIRIN CEBİNİZDEN BAŞKA ZARARI OLMAYACAK BU İŞLEMİN EK SINAVIN OLUP OLMAYACAĞININ GARANTİSİ YOK ÇÜNKÜ EĞER OLMAZ İSE DÖNEM SINAVINA GİRİP ORADA BU LİSE DEFTERİNİ KAPATIRSINIZ.

ARALIK 8 VE 9 DA SINAV OLUCAK 31 DEN ÖNCEDE SONUÇLARINI AÇIKLARLAR. SİZİN İÇİN SON SINAVINIZ BU TARİH OLUR EĞER EK SINAV OLMAZ İSE.

AMA MUTLAKA HENÜZ EK SINAV AÇIKLANMAZ VE KAYIT YENİLEME TARİHLERİ İÇERİSİNDE LÜTFEN KAYDINIZI YENİLEYİN.

İLETİŞİM İÇİN MESLEKİ OKULUNUZ ARTIK SİZE BİR FAYDASI DOKUNMAZ DOĞAL OLARAK ONLARDA ŞU AŞAĞIDAKİ YERLERE YÖNLENDİRİCEK.

Resim
* Pembe renkli satırlar Koordinatör Halk Eğitim Merkezleri Oluyor Adres Seçerken Önceliğiniz Pembe Satırlı Olanlar Olmasına Dikkat Edin Eğer Bulunduğunuz Bölgede Yok İse Yine Problem Değil.

Cevapla

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön