Geleceğim ile ilgili Önemli sorular lütfen ilgilenin

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kilitli
mhtbgcck
Mesajlar: 1
Kayıt: 09 Eki 2008, 16:34

Geleceğim ile ilgili Önemli sorular lütfen ilgilenin

Mesaj gönderen mhtbgcck » 09 Eki 2008, 17:05

S.a arkadaşlar benim bu sene acıkögretimdeki 2. senem yani 2. kayıtımı olucam (tasdikname ile kayıt olmuştum) ilk sene toplam 71 puanım vardı halk eğitim merkezine gittiğimde bana 192 krediyi toparlar toparlamaz mezun olabılecegımı söyledıler. Buraya kadar her şey normal ama aklıma takılan bikaç şey var.

1) birincisi acık lisede kredili sistem var sınıf gecme die bişey yok diyorlar fakat kitaplarınn üzerinde acıklise 3 yazıyo yanı bunu 3. sınıf gibi bişeyin oldugunu düşünebilirmiyiz. eğr öyleyse hesapladım bu sene bide bidahaki sene okursam ve ortalama hersene aynı puanı alırsam 4. sınıf bittiğinde okuldan mezun oluyorum. yanı pek bi kaybım yok.

2) öss sınavına girebilmek için acık öğretim lisesinden tamamen mezun mu olucam yoksa normal lisedeki gibi son senemde öss sınavına girebilicem mi. eğerki lise sondaki gibi sınava girersem bu iş nasıl olucak lise son olduğunu nereden bilicem yada lise bittiğinde sınava girersem bu haksızlık olmaz mı yanı 1 sene kaybolmaz mı

arkadaşlar bi türlü toparlayıpta soruları soramadım kafam cok karısık işallah anlamıssınızdır



Kullanıcı avatarı
MeteHAN
Site Admin
Mesajlar: 266
Kayıt: 16 Kas 2006, 21:13

Re: Geleceğim ile ilgili Önemli sorular lütfen ilgilenin

Mesaj gönderen MeteHAN » 09 Eki 2008, 23:54

1. Kitapların üzerindeki sayılar dönemi ifade eder. Örneğin üzerinde Fizik 1 yazan kitap fizik dersinin 1. dönem konularını kapsar. Üzerinde kimya 1-2 yazan kitap ünitelerinin yarısı birinci dönem, diğer yarısı ise 2. dönem derslerini kağsar.

2. 2009 Öss sınavına girebilmeniz için Mayıs 2009 ayındaki 2. dönem sınav sonucunda mezun olabilmeniz gerekir. Buna göre 192-60=132 kredi ve üzerinde krediniz varsa bu seneki öSS girebilirisiniz.

Kilitli

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön