8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Forumumuzda yer almayan konu ve başlıkları burada oluşturabilirsiniz.

Cevapla
eagle67
Uzman Doktor
Mesajlar: 768
Kayıt: 21 Nis 2009, 10:28
Konum: MEZUN

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Mesaj gönderen eagle67 » 08 Mar 2010, 10:21

DEĞERLİ ARKADAŞLAR

YURDUMUZDAKİ VE TÜM DÜNYADA YAŞAYAN KADINLARIN 8MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA BU KONUDAKİ DÜŞÜNCELERİMİ YAZMAK İSTEDİM.AZ GELİŞMİŞ VE GELİŞMEKTE OLAN BİRÇOK ÜLKEDE KADINLARIN DRAMATİK YAŞAMLARI GÖRSEL VE YAZILI BASIN TARAFINDAN DÜNYAYA DUYURULURKEN,O ÜLKELERDEKİ TOPLUMSAL YAŞAM TARZLARI YÜZÜNDEN KDINLARIN ZORLUKLAR YAŞAMALARINA TAMAMEN KAYITSIZ KALINMAKTADIR.TEKNOLOJİNİN ,TIBBIN,FELSEFİ DÜŞÜNCELERİN VE DÜNYADAKİ İYİ YÖNDE OLAN GELİŞMELERİN KARŞISINDA-TOPLUMDA KADININ YERİ- KONUSUNDA HALA İLKELLİKLERİN YAŞANMASI,KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR.TARİHİMİZİN SAHNESİNE BAKTIĞIMIZDA EŞİNİN YANIDA SAVAŞMIŞ,BİRLİKTE HER ZORLUĞA KATLANMIŞ,BİRLİKTE HÜKMETMİŞ VE EN ÖNEMLİSİ-ANNE- OLARAK EVLATLAR YETİŞTİRMİŞ VE SAYISIZ HAYATİ ROLÜ OLAN BU DEĞERLİ VARLIKLARIMIZIN YÜZYILLAR ÖNCESİNDEKİ MUHTEŞEM DURUŞLARI İLE,GÜNÜMÜZDE TÖRE CİNAYETİ,BERDEL,BEŞİK KERTMESİ GİBİ GEÇERLİLİĞİ SONA ERMESİ GEREKEN ÖRFİ UYGULAMALARA TABİ TUTULMALARI, YAŞADIĞIMIZ ÇAĞ İLE BU MANZARA KARŞISINDA MESAFELER DOLUSU DERİN UÇURUMLARI BİZLERE GÖSTERMEKTEDİR. BU DÜNYAYI BENCİLCE SADECE KENDİLERİNE AİT SANAN HEMCİNSLERİMİN TEKNOLOJİK İMKANLARDAN VE MODERNİTEDEN YARARLANDIKLARI ÖLÇÜDE EŞLERİNE ÇAĞA UYGUN DAVRANMALARINI TAVSİYE EDİYORUM.(şimdilik :!: )KADINA KARŞI OLAN ŞİDDETE NEFRETİMİ YİNELİYORUM.KADINA KARŞI ŞİDDET UYGULAYANLARA AĞIR CEZALAR VERİLMELİ VE O KİŞLİLER TECRİT EDİLMELİDİR.BELKİ O ZAMAN PEŞLERİNDE SALYA SÜMÜK KOŞTURDUKTAN SONRA ŞİDDET UYGULADIKLARININ KIYMETİNİ ANLARLAR. DEĞERLİ HANIMLAR:HAYATIMIZIN GÖKKUŞAKLARI,EVLERİZİN SÜSLERİ,OLMADAN YAPAMADIKLARIMIZ,ANNELERİMİZ,EŞLERİMİZ,SEVGİLİLERİMİZ,ÖĞRETMENLERİMİZ YÜCE ALLAHIN YARATTIĞI DEĞERLİ VARLIKLAR:KENDİ ADIMA KONUŞMAM GEREKİRSE,DEĞİL YERDE YATAN YARALI BİR KADIN ,PARMAĞI SARILI BİR KADIN GÖRDÜĞÜMDE İÇİM CIZ EDİYOR,ÜLKEMDE GÖRDÜĞÜM KADIN MAĞDURİYETİ İLE İLGİLİ MANZARALAR BENİ ZİYADESİ İLE RAHATSIZ EDİYOR.BÜTÜN BU OLUMSUZLUKLARIN SONA ERMESİ DİLEĞİYLE NEZAKETLE ÖNÜNÜZDE DİZ ÇÖKÜYOR, O NAZİK ELLERİNİZDEN ÖPÜYOR ,HEPİNİZE SAĞLIKLI BİR ÖMÜR DİLİYORUM-SAYGILARIMLA-FATİH VOLKAN YENİTÜRK.



JoKeR
Doçent
Mesajlar: 804
Kayıt: 09 Nis 2009, 17:29

Re: 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Mesaj gönderen JoKeR » 08 Mar 2010, 11:28

:) Hepinizin Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun!

eagle67
Uzman Doktor
Mesajlar: 768
Kayıt: 21 Nis 2009, 10:28
Konum: MEZUN

Re: 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Mesaj gönderen eagle67 » 09 Mar 2010, 14:05

Maaşallah ..yazdığım yazı ne kadar ilgi çekmiş.Aslında farkında olmam gereken şu :Bu ülkedeki hayat sadece tüketim ve eğlenceye endeksli olmuş,insanlar ancak canları yandığı zaman bazı konularla ilgileniyorlar.Tabii bu konular kimin umrunda? Birçok konu ve konum geçtiğimiz gün kerpiç altında kaldı zaten...öyle değilmi Ömer?
ALTYAPISINDA -DÜRÜSTLÜK - OLMAYAN HER EYLEM, BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANIR.
FATİH VOLKAN YENİTÜRK.

JoKeR
Doçent
Mesajlar: 804
Kayıt: 09 Nis 2009, 17:29

Re: 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ

Mesaj gönderen JoKeR » 09 Mar 2010, 15:05

eagle67 yazdı:Maaşallah ..yazdığım yazı ne kadar ilgi çekmiş.Aslında farkında olmam gereken şu :Bu ülkedeki hayat sadece tüketim ve eğlenceye endeksli olmuş,insanlar ancak canları yandığı zaman bazı konularla ilgileniyorlar.Tabii bu konular kimin umrunda? Birçok konu ve konum geçtiğimiz gün kerpiç altında kaldı zaten...öyle değilmi Ömer?

Haklısın Fatih abicim... Bana dokunmayan yılan bin yaşasın ve işi düşünce kapını çalma durumlarını yaşamayı tercih ediyor bir çok TÜRK vatandaşı... Yazık!... Yazık!.... Gerçekten yazık bize...

Cevapla

“Yeni Forum Konuları Oluşturun” sayfasına dön