--KPSS 2010 TARİHLERİ AÇIKLANDI.

Her Konuda Tartışabilirsiniz
sonbahar
Doktor

--KPSS 2010 TARİHLERİ AÇIKLANDI.

Mesaj gönderen sonbahar » 06 May 2010, 12:13

--KPSS 2010 TARİHLERİ AÇIKLANDI.--
Ortaöğretim ve önlisans mezunları için 26 eylül 2010 tarihinde KPSS yapılacak. Ortaöğretim ve önlisans adayları 31 mayıs-2 temmuz tarihleri arasında başvuru yapabilecek. Ortaöğretim ve önlisans mezunları 35 lira sınav ücreti ödeyecek.
--KPSS-B NEDİR?--
Genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, Kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda(A Grubu kadrolar hariç) belirtilmiş olan meslekler dışında ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir
Lise ve MYO mezunları ve öğrenciler için 26 Eylül tarihinde KPSS sınavı yapılacak. Devlet iki yıl boyunca bu sınavın sonuçlarına göre memur alacak. Bu sınava girmeyen lise mezunları iki yıl boyunca memurluk için müracaat edemeyecek.
Kamu kurum ve kuruluşları her yıl onbinlerce lise mezununu istihdam etmektedir. Devlet memuru olabilmek için lise mezunlarının üniversite mezunlarına göre daha fazla gayret göstermeleri gerekmektedir. Zira KPSS'ye giren lise mezunlarının sayısı lisans mezunlarının yaklaşık 2,5 katı, önlisans mezunlarının ise 4 katı kadardır. Devlet memuru olmak isteyen lise mezunlarının ciddi bir programla ve sıkı bir çalışma ile KPSS'ye hazırlanmaları şarttır. ÖSS'nin aksine lise KPSS'de meslek liseleri çok daha avantajlıdır.
--B grubu kadrolara yerleşme hakkını kazanan bir aday,daha sonra A-Grubu bir kadroya atanmak isterse ne olur?--
1-657 sayılı Kanunun 54. maddesine göre adaylık süresi içerisinde (adaylık en az 1 yıl en çok 2 yıldır) bir memurun başka bir kuruma nakli mümkün değildir. Ancak, 657 sayılı Kanuna tabi kurumlarda aday memur olarak görev yapmakta iken A Grubu kadrolara ait giriş sınavını kazanan kişilerin yapacağı geçiş nakil olarak görülmemektedir. Bu nedenle aday bir memur, A Grubu kadrolara atanmaya hak kazanır ve kendi çalıştığı kurumdan muvafakat alır ise, girme hakkı kazandığı A Grubu kadroya geçiş yapabilir.
2.Genel olarak kurumlar bu tür durumlarda kişilere muvafakat vermekle beraber, bazen de muvafakat vermemektedir. Yani muvafakat verilmesi zorunlu bir durum olmayıp, idarenin takdir hakkı içerisindedir. Ancak,muvafakat verilmemesi halinde uğranılacak maddi kayıplar gerekçe gösterilerek İdari Yargı mercilerinde iptal davası açılabilir
--KPSS GRUBU KADROLARA NASIL ATAMA YAPILIR--
1.Bu kadrolar A Grubu kadroları dışında kalan tüm kadro ve pozisyonları kapsamaktadır.
2.Fakülte Mezunlarının KPSS B Kadroları için kullanacağı puan türü KPSSP3 dür
3.B Grubu Kadrolar için KPSS Sınavından sonra, ÖSYM tarafından kamu kurumlarının boş kadro ve pozisyonları yayımlanmaktadır. Sınavı kazanmış olan kişiler niteliklerine uygun kadroları tercih etmektedirler.
4.Bilgisayar ortamında yapılacak yerleştirme işleminde en yüksek puan almış olan kişiler ilgili kadrolara atanacaklardır.Yerleştirme işlemi sonrasında her kamu kurumunda bir komisyon kurularak, yerleşen kişilerin ilanda aranan nitelikleri taşıyıp taşımadığı tespit edilecektir. İlanda aranan nitelikleri taşımayan kişilerin ataması yapılmayacaktır
5.B Grubu Kadrolara yerleştirme, kadro sayısı, adayların tercihleri ve ilgili puanları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından gerçekleştirilmektedir.
6.ÖSYM’nin B Grubu Kadrolar için yapacağı yerleştirmelerde ayrıca bir giriş sınavı veya sözlü sınav yapılmamaktadır.
ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI
(LİSE VE DENGİ OKUL)
-Orman Muhafaza Memuru
-Veteriner Sağlık Teknisyeni (Hayvan Sağlık Memuru, Veteriner Sağlık-Sağlık Teknisyenleri, Lise ve Dengi Okulların Veteriner Sağlık Teknisyenliği Bölümü)
-Teknisyen (Metal İşleri, Elektrik, Elektrik-Elektronik, Diş Protez, Lise Dengi Okulların Bilgisayar İşletimi Teknisyenliği, Bilgisayar Donanım, Bilgisayar Yazılım, Bilgi İşlem, Bilgisayar, Makine, Tesviye, Metal İşleri, Matbaa, Matbaacılık, Ofset Baskı, Ofset Baskı Serigrafi, Aağaç İşleri, Mobilya, Mobilya ve Dekarasyon, Makine Ressamlığı, Bölümü mezunu olmak, Meslek Lisesi ve Teknik Lise Mezunu olmak)
-Sağlık Memuru
-Laborant (Laborant meslek lisesi)
-Şoför
-Sağlık Teknisyeni (Lise ve Dengi Okulların Acil Tıp Teknisyenliği)
-Sağlık Teknisyen Yardımcısı
-Hizmetli
-Hasta Bakıcı
-Gassal (İHL Mezunu)
-Memur
-Hemşire
-Daktilograf
-Veznedar (Ticaret Meslek Lisesi)
-Bilgisayar işletmeni
--KPSS_B DE UYGULANACAK TESTLERİN KAPSAMI--
GENEL YETENEK
Türkçe Yaklaşık Ağırlığı Matematik Yaklaşık ağırlığı
a)Sözcük Bilgisi %5 a)Sayılarla işlem yapma %10
b)Dil Bilgisi %10 b)Matematiksel ilişkilerden yararlanma %10
c)Anlatım özellikleri %5 c)Problem çözme %20
d)Okuduğunu Anlama %30 d)Temel Geometri Bilgilerinden Yararlanma %5
e)Tablo Grafik okuma ve yorumlama %5
GENEL KÜLTÜR
1)Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi 2)Temel Yurttaşlık Bilgisi
a)3.selim den itibaren Türk inkılâbı hazırlayan etkenler %5 a)Hukuk başlangıcı ve genel kamu hukuku devletler umumi ve özel hukuku %5
b)Ulusal Kurtuluş Savaşı %10 b)Anayasa %5
c)Atatürk İlke ve İnkılâpları %15 c)İdare %5
d)Atatürk dönemi: İç olaylar ve dış politika %10 4)Türkiye ve Dünya ile ilgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik konular %5
3)Türkiye Coğrafyası
a)Türkiye nin fiziki özellikleri %5 5)Türk kültür Medeniyetleri
b) Türkiye nin Beşeri özellikleri %5 a)Selçuklular ve önceki dönem %5
c)Türkiye nin ekonomik özellikleri %20 b)Osmanlılar dönemi %5

NOT:2 YIL İÇİNDE LİSEDEN MEZUN OLABİLECEKLER BU SINAVA GİREBİLİRLER!!!
En son sonbahar tarafından 25 May 2010, 16:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

O Şimdi Üniversiteli

sonbahar
Doktor

Re: --KPSS 2010 TARİHLERİ AÇIKLANDI.

Mesaj gönderen sonbahar » 25 May 2010, 16:56

GÜNCELLEME
O Şimdi Üniversiteli

sonbahar
Doktor

Mesaj gönderen sonbahar » 31 May 2010, 15:26

2010-KPSS Ortaöğretim / Önlisans 2010-KPSS Ortaöğretim / Önlisans: Başvuru Bilgileri http://www.osym.gov.tr/Genel/BelgeGoste ... DF22CCB2F6
O Şimdi Üniversiteli

Kullanıcı avatarı
colin_erkan
Doktor

Mesaj gönderen colin_erkan » 11 Haz 2010, 10:38

Okul / Alan - Bölüm : MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / MUHASEBE VE FİNANSMAN ALANI
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 7 AOL'de Okuduğu Dönem : 5
Toplam Kredi : 72 Alan Kredi : 0
Yüz Yüze Eğitimi Tamamladı Mı? : HAYIR

kpss ye girebilirmiyim arkdaşlar bilen biri varsa yardımcı olursa sevinirim
CeHeNNeM Buz TuTana Kadar BAYRAMPAŞALIYIZ....!!!
(2008 yılında foruma ilk üye olduğumda atmıştım bu imzayı malesef Bayrampaşadan ayrıldım ama bir gün tekrar geri döneceğim...)

MuhammedEmin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen MuhammedEmin » 11 Haz 2010, 15:39

girebilirsin KPSS ile ilgili açıklamada da yaziyor 2 sene içinde mezun olabilecekler başvurabilir mesuliyet kendine aittir diye 2 yilda full cektigini düsünürsek 180 kredi yapar senin 72 kredin olduguna göre ortak ve alan dersi varsa tam bilmiyorum meslegi 120 krediden her sinavda 20 kredi alman yeter 19 aldigin an birinden kaybediyorsun yani sen yinede bi araştır
Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / TÜRKÇE MATEMATİK
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 8 AOL'de Okuduğu Dönem : 3
Toplam Kredi : 207 Alan Kredi : 84

Mezuniyet Tarihi : 09/08/2010
Diploma Notu : 67,07

JoKeR
Doçent

Mesaj gönderen JoKeR » 12 Haz 2010, 12:04

18 yaşından küçükler başvurabiliyor mu? Ben meslek aöl'de değilim. Alanım y.dil. Başvursam hizmetli,memur falan çıkar mı? Paraya ihtiyacım var arkadaşlar bu sene için :cry: :lol:

Kullanıcı avatarı
colin_erkan
Doktor

Mesaj gönderen colin_erkan » 15 Haz 2010, 11:11

MuhammedEmin yazdı:girebilirsin KPSS ile ilgili açıklamada da yaziyor 2 sene içinde mezun olabilecekler başvurabilir mesuliyet kendine aittir diye 2 yilda full cektigini düsünürsek 180 kredi yapar senin 72 kredin olduguna göre ortak ve alan dersi varsa tam bilmiyorum meslegi 120 krediden her sinavda 20 kredi alman yeter 19 aldigin an birinden kaybediyorsun yani sen yinede bi araştır
çok saol muhammet hayırlısı artık :)
CeHeNNeM Buz TuTana Kadar BAYRAMPAŞALIYIZ....!!!
(2008 yılında foruma ilk üye olduğumda atmıştım bu imzayı malesef Bayrampaşadan ayrıldım ama bir gün tekrar geri döneceğim...)

Yakzan
Uzman

Mesaj gönderen Yakzan » 15 Haz 2010, 11:15

Resim

S.a
İyi günler ben açık öğretim lisesindenim eklediğim kredi tablosuna göre KPSS'ye girebilme imkanım olsa gerek?
Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)
Öğrencilik Durumu:Mezun
Diploma Notu:63,28

sonbahar
Doktor

Mesaj gönderen sonbahar » 15 Haz 2010, 21:30

Kpss 2 yıl geçerlidir.2 sene içinde mezun olabilirsiniz.bir başvurup şansınızı deneyin.denemekten birşey çıkmaz.
O Şimdi Üniversiteli

Yakzan
Uzman

Mesaj gönderen Yakzan » 17 Haz 2010, 02:41

Teşekkür ederim kardeşim.Ümid verdiniz.
Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)
Öğrencilik Durumu:Mezun
Diploma Notu:63,28

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön