SINAV İÇİN (SINAV ÖNCESİ VE SINAVDA) YAPILMASI GEREKENLER

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
naside
Doktor
İletişim:

SINAV İÇİN (SINAV ÖNCESİ VE SINAVDA) YAPILMASI GEREKENLER

Mesaj gönderen naside » 31 Tem 2010, 21:04

DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ

Öncelikle 07-08 Ağustos 2010 tarihlerinde gireceğiniz III. dönem sınavlarında başarılar diliyorum. III. dönem sınavları uygulanmasını ilk defa yapmamız nedeniyle bazı açıklamalar yapmak istiyoruz.

III. dönem sınavlarını niçin yapıyoruz?

Açık Öğretim Lisesi, yaşlı-genç, kadın-erkek yüz binlerce insanımızın; öğrencimizin hizmet aldığı bir müessese, 16 yaşında öğrencimiz olduğu gibi; 30-40-50-60-70 yaşlarında da öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin %80’e yakını 18 yaş ve üzerinde bulunmaktadır. 2009 yılında Talim ve Terbiye Kurulunun yönetmeliğimizde yapmış olduğu bir değişiklikle 18 yaş ve üzerinde olanlara bir eğitim-öğretim yılında yapılan 2. dönem sınavı yanında bir dönem sınav hakkı daha verilmiştir. İşte 07-08 Ağustos 2010 tarihinde yapılacak olan sınava, bu yüzden 18 yaş ve üzerinde olan öğrencilerimiz (258.000 kişi) katılacaktır.
07-08 Ağustos 2010 tarihinde yapılan sınav sonucunda mezun olan öğrencilerimize diplomaları en kısa zamanda hazırlanarak gönderilecektir. 3. dönem sınavında mezun olamayan öğrencilerimizle bu sınava katılmayan ve (yaşları 18’den küçük olduğu için) katılamayan öğrencilerimiz 2010-2011 eğitim-öğretim yılı I. dönem kayıt yenilemelerini 27 Eylül-08 Ekim 2010 tarihleri arasında yaptırabilirler.
Sınavlarınıza sizlere gönderdiğimiz kitapların yanında internet TV’den, online testlerimizden, daha önceki sınavlarımızda çıkmış sorularımızdan hazırlanabilirsiniz. Havalar sıcak ve bunaltıcı ancak geleceğiniz için sınavlarda alacağınız kredinin (başaracağınız derslerin)ne kadar önemli olduğunu da bilmeniz gerekiyor.
ÖSYM (Y.G.S.) sınavlarında binlerce öğrencimiz sınavı kazandı. Biz bu sayıları ileride on binlerle ifade etmek istiyoruz. Bu da sizlerin gayretli çalışmalarına, sınavlarda göstereceğiniz başarılarınıza bağlı. Başarılı ve stressiz bir sınav geçirmek için lütfen aşağıdaki maddeleri okuyunuz.

SINAV İÇİN (SINAV ÖNCESİ VE SINAVDA) YAPMANIZ GEREKENLER

1-Sınav Giriş Belgenizi internetten çıkararak sınavın yapılacağı okulunuzu önceden görünüz veya en azından okulla ilgili adres bilgilerini alınız,
2-Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinde olunuz,
3-Sınava girerken yanınızda yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş bulundurunuz,
4-Sınava girerken Sınav Giriş Belgesi, varsa öğrenci kimliğiniz ile birlikte MUTLAKA NÜFUS CÜZDANINIZI (yoksa Ehliyet ve Pasaport’tan birini) yanınızda bulundurunuz.
5-Sınavda kurallara uyunuz. Kural harici davranışlarda bulunmayınız,
6-Sınav esnasında görevlilerle gereksiz konuşmayınız, tartışmayınız ilişkilerinizi medeni çerçevede tutunuz,
7-Sınava mutlaka Sınav Giriş Belgenizde yazan salonda ve sırada giriniz. Cevap kağıdınız adınıza düzenlenmiş olacağından mutlaka kontrol ediniz. Cevap kağıdında kodlanması-doldurulması istenilen yerleri doldurunuz,
8-Soru kitapçığından cevaplayacağınız dersin sorusunu iyi seçiniz, (sınav giriş belgesi ile kitapçıktaki cevaplayacağınız ders kodlarının aynı olmasına dikkat ediniz.)
9-Sınavda önce bildiğiniz soruları cevaplayınız, bilmediğiniz, zorlandığınız sorulara mutlaka bir şıkkı işaretleyerek cevap veriniz. Her dersten 20 sorunun 20’sini de cevaplayınız. Yanlış cevaplar doğruları götürmemektedir.
10-Sınavlarda kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz. (Değerlendirme sırasında kopya analizi yapılmakta birçok öğrencimizin sınavı bu yüzden iptal olmaktadır.)
11-Sınavlara temiz, sade ve tanınmanıza engel olmayacak bir kılık-kıyafet ile gidiniz, (Nüfus cüzdanınızdaki fotoğrafın yeni-güncel olmasına özen gösteriniz.)
12-Yanınızda sınav esnasında cep telefonu, cep bilgisayarı, silah vb. gibi araçlar bulundurmayınız. Sınava bunlar ile girmeye çalışmayınız.
13-Sınav kitapçıkları cevaplanmak üzere sizlere verildiğinde kapak üzerinde bulunan açıklamaları mutlaka okuyunuz. (Sınav oturumu sonunda soru kitapçıklarını görevlilerden isteyebilirsiniz.)

SINAVINIZIN BAŞARILI GEÇMESİ DİLEKLERİMLE…
e-posta : aciklise@meb.gov.tr

Osman ÖZDEMİR
Açık Öğretim Lisesi Müdürü

Arkadaşlar 13.şıkta (Sınav oturumu sonunda soru kitapçıklarını görevlilerden isteyebilirsiniz.)
deniliyor.Bazı hocalar vermiyorlar kitapçıkları.Bu sefer alabilicekmiyiz dersiniz?

'Burada öğretmen yok, öğrenci yok, lider yok, yol gösterici yok, efendi yok, kurtarıcı yok.Kendiniz için öğretmensiniz ve öğrencisiniz; efendi, yol gösterici, lider sizsiniz.
Siz her şeysiniz!..
www.bahcekayakoyu.com

Artık AÖF li ;)

Yakzan
Uzman

Re: SINAV İÇİN (SINAV ÖNCESİ VE SINAVDA) YAPILMASI GEREKENLE

Mesaj gönderen Yakzan » 31 Tem 2010, 21:43

naside yazdı: Arkadaşlar 13.şıkta (Sınav oturumu sonunda soru kitapçıklarını görevlilerden isteyebilirsiniz.)
deniliyor.Bazı hocalar vermiyorlar kitapçıkları.Bu sefer alabilicekmiyiz dersiniz?
Olurya her ihtimale karşı bence herkes yanında bunun bir çıktısını götürsün.Eğer hocalar kitapçıkları vermezlerse çıkarır gösteririz.O zaman verirler.
Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)
Öğrencilik Durumu:Mezun
Diploma Notu:63,28

Kullanıcı avatarı
naside
Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen naside » 02 Ağu 2010, 21:17

:) bende aynen öyle yapacam çktısını hazırladım bile...=)
'Burada öğretmen yok, öğrenci yok, lider yok, yol gösterici yok, efendi yok, kurtarıcı yok.Kendiniz için öğretmensiniz ve öğrencisiniz; efendi, yol gösterici, lider sizsiniz.
Siz her şeysiniz!..
www.bahcekayakoyu.com

Artık AÖF li ;)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 04 Ağu 2010, 15:08

Ama sınavda görevli öğretmenler sizin götürdüğünüz çıktıya göre değil de kendilerine yollanan yönetmeliğe göre hareket ederler onlara verilen bilgilere bu kitapçık konusu eklenmemişse vermeleri zor gibi görünüyor..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
naside
Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen naside » 04 Ağu 2010, 16:11

emrahk yazdı:Ama sınavda görevli öğretmenler sizin götürdüğünüz çıktıya göre değil de kendilerine yollanan yönetmeliğe göre hareket ederler onlara verilen bilgilere bu kitapçık konusu eklenmemişse vermeleri zor gibi görünüyor..
Biz elimizden geleni yaparız da inşallah verirler... :?
Siz her şeysiniz!..
www.bahcekayakoyu.com

Artık AÖF li ;)

Feza
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen Feza » 09 Ağu 2010, 15:04

Ben sınav başlamadan hocalara söyledim bu durumu"Bizim haberimiz yok,SBS'yi verdik ama bunda öyle birşey yok"dediler.Hatta müdüre sordular kapının önünden geçerken,müdür de bilmiyormuş,ve erkek hoca,sanki ben yalan söylüyorum da onları kandırmaya çalışıyorum gibi müdürün cevabı üzerine,"Yok ya öyle birşey"dedi,kafasıyla da takma,der gibi bir hareket yaptı.
Bazen düşünüyorum,biz üniversiteli olmak,öğretmen vs. olmak için bu kadar ter dökerken,bu millet bu umursamazlıkla nasıl takır takır öğretmen oluyor anlamıyorum... :| :cry:
Mesafeler gözyaşlarıyla doldurulamaz...

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön