İNGİLİZCE 6

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

İNGİLİZCE 6

Mesaj gönderen kripton » 14 Eki 2011, 17:24

Arkadaşlar merhaba, ingilizce 6 kitabı ile ilgili birşeyler yazmak istedim.

Bugün taa uzakta olan x lisesine gittim. Girişte oturan öğrenciye açık lise kitapları nerede diye sordum. Hangisi dedi. İngilizce-6 dedim. Yok dedi.

Kesinlikle tatmin olmadım. Yetkililer bazı şeylerden bihaberken bu öğrencinin bilmemesi normaldir. Ben de kitapların olduğu yeri göstermesini rica ettim. Beraber indik. İngilizce 6 yok burada dedi. En sonda ingilizce 11 ve 12 kitaplarını gördüm.

Öğrenci:
- Bunlar açıkl lise kitapları değil dedi. Evet kitaplar ( 11 ve 12 ) bildiğimiz örgün eğitimin ingilizce kitapları. Ben 11 i aldım ve öğrenciye internetten konularını kontrol edeceğimi uymazsa getireceğimi vs.. söyledim ve kitaplarımı aldım çok şükür :)

Kitaplarda hiç türkçe kelime yok ve diğer açık lise ingilizce ( 1-2-3-4-5 ) kitaplarından farklı. Bakalım nasıl olacak.

Bir de şöyle bir mesele kafama takılmıştı eve gelirken:

Ben ing-11 kitabını aldım. Bir de ing-12 var ( ing-12 lise 4 demek bu da 7. ve 8. dönem bu kitaba çalışacam demek ) Ben 6. dönemdeyim. Yani bu dönem lise 3 ü bitiriyorum. Eeee o zaman bu kitabın ( ing-11 ) başından sorumlu olmamam gerekiyor ama ben geçen dönem ( 5. dönem ) bildiğin açık lise ingilizce-5 kitabını gördüm.

Neyse eve gelip şu linkten http://egitek.meb.gov.tr/aok/Aok_Kitapl ... ce_6_c.htm konuları kontrol ettim ve yuppi kitabın ilk 8 ünitesinden sorumlu değilim. Sorumlu olduklarım 9-10-11-12-13-14-15 ve 16. üniteler.

Bu bilgilere ihtiyacı olan varsa paylaşayım dedim. Ayrıca ingilizce-11 ve ingilizce-12 kitapları ( yani 6.7.8. dönem için ) iki tane. Alırken buna dikkat edin. Biri COURSE BOOK biri WORK BOOK

Resim

byMRZ
Uzman Doktor

Re: İNGİLİZCE 6

Mesaj gönderen byMRZ » 14 Eki 2011, 21:28

krıpton bunu belırttıgın cok ıyı oldu cunku malesef bende kıtaplarımın hıcbırını daha alamadım.11varsa oda olur yanı ya bn baktım ınternettekı kıtap ıcerıgınede cok zor gıbı duruyo ya bıde hıc turkce bısey yok sen calısmaya basladınmı

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 15 Eki 2011, 19:20

Ben de başlamadım daha ama nasıl yapacam bilmiyorum. Boşluk doldurmaların bana baya faydası oluyordu ama bu kitabın arkasında doğru cevapları da yok sanırım. Geçmiş çıkan sorulara da bir bakalım da soru tipleri nasılmış. Aslında açık liselilere örgün eğitim kitabı verilmemesi lazım özelliklede ingilizce gibi bir ders için. Diğer kitaplarda en azından türkçe yönlendirmeler vardı şunu yapın, şu sayfadan cevaplarınızı kontrol edin gibi.
Resim

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 15 Eki 2011, 19:25

bu kıtapta anlatım yok kı bıde ıng 5 ı de anlamamıstım sansa gecmıstım zordu buda devamı gıbı o konuyu anlamayınca bunda kaldım :(

accursed
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen accursed » 18 Eki 2011, 22:28

O seviye bir kitapta Türkçe anlatım olmaz. (Düşük bir seviye zaten.) Bence önce bir zamanları tekrar edin ve sonra sözlükle kitabı okumaya çalışın. Elbette can, must, have to, should ya da need gibi modalları göreceksiniz ve ya if clause lar çıkacaktır karşınıza bunlarıda zamanla konu üzerinde araştırarak öğrenmeye çalışırsanız bir probleminiz kalmaz. Ama yabancı dil düzenli bir çalışma gerektirir.

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 19 Eki 2011, 11:37

accursed ben az cok saydıklarını bılıyorum ama ıng 5 kıtabında whose that what bunlar hep cumle baslarında kullanılıyodu ama kıtapta cumle ortalarında kullanılmıs e dolayısıyle anlamları degısmıs acıklamasınıda yapmamıs bunu anlamadıgım ıcın yapamıyorum ıng 6 kıtabındada boyle cumleler kullanılmıs

accursed
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen accursed » 21 Eki 2011, 21:30

Bir örnek cümle ya da paragraf yazarsanız size açıklama yapabilirim. :) Tabi tamamen yazın çünkü eksik cümleyi anlamlandırmak zor olur :)

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön