yeni: AOBP hesaplanırken eski karne ort. da katılır mı?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ThunderVolt

yeni: AOBP hesaplanırken eski karne ort. da katılır mı?

Mesaj gönderen ThunderVolt » 28 Ara 2011, 18:44

Arkadaşlar bi sorum olucak benim için çok önemli: Bu sene ilk defa Açıklisede okuyorum

Geçen sene hiç okula gitmediğim için bu sene lise 4 ü açık liseden okuyorum aynı zamanda sınava da hazırlanıyorum. Ocak 21-22 sinde ilk sınavlar var. Fakat sınav konuları full LYS üzerine:

örneğin: Kimya 7 ve Fizik 7 var, kimyada Aldehit ketonların sonuna kadar, Fizikte de Dalgaların sonuna kadar çalışmam lazım.ve bu konuları dershande işlemedik.LYS den sonra anca işleyecez.

Dün Açık Lise sınavlarının 3 dönemi olduğunu öğrendim. Fakat 3. dönem Temmuzda yapılıyor ve bu da LYSden sonra bi tarih. Acaba ilk iki sınavda bitiremediğim dersler olursa 3. sınavda geçme imkanım var mı?

Kısaca 3. dönem sınavlarına girsem hem mezun olup hem de lys puanı alabilir miyim? Yoksa, sınav nedeniyle ilk 2 dönemde mezun olmak zorunda mıyım

Ayrıca: Kredi durumum hakkında:

şimdi toplam kredi: 204, alan kredisi ise 50. Ders seçiminde bütün zorunlu dersleri seçtim toplam 28 alan kredisi ve biraz da ortak kredi oluştu. 28 i 30 a tamamlamak için de muaf olduğum Fizik 7 - 8 dersini seçtim ve 31 kredilik alan dersi seçmiş oldum. Şimdi merak ettiğim 2 şey var:

Toplam kredim zaten 192 yi geçtiği için ben zorunlu ortak ders olan Dil anlatım ve Türk Dili edebiyatını geçemesem de mezun olabilir miyim? Sitesinde dil anlatımdan başarılı olunması ve diğer ortak derslerden muaf ya da başarılı olunaması yazıyor. Ben Dil Anlatımı hallettim diyelim. fakat Türk edebiyatını geçemedim ilk sınavda sonra 2 ve 3 oldu onda da geçemedim.
bu benim Mezun olmamı veya YGS lYS mi etkiler mi?

2. soru da 3. dönem sınavları Temmuzun sonlarında yapılıyor. O sınavlara da girebiliyor muyum eğer geçemediğim ders olursa? çünkü LYS -YGS ona çok yakın bi zamanda açıklanıyor meb 10 günlük sürede benim sınavları okuyup aobp hesaplayıp lys puanını mı hesaplıyor? Bana çok mantıklı gelmedi

Çok TEşekkürler herkese :)
En son ThunderVolt tarafından 28 Ara 2011, 20:02 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: YGS LYS ve Mezun olma durumu

Mesaj gönderen kripton » 28 Ara 2011, 19:37

Temmuzda yapılan sınavlara 17 yaşını doldurup 18 inden gün alan herkes girebiliyor. Ben de temmuz sınavı ile mezun olmayı planlıyorum. Yani sen ygs ve lys ye gir. Temmuzda da mezun ol. Sorun olmaz. Daha sonra ek sınavlarda oluyor ama işi riske atmadan temmuz sınavı ile mezun olman daha iyi olur. Geçemediğin dersleri temmuz sınavında girip geçme şansın var elbette.

Kredini istersen 500 yap dil anlatım dersini geçemedikten sonra mezun olamazsın. Dil anlatım dersinden muaf olma gibi bir durum da yok mecbur geçeceksin.

Edebiyat dersini de geçmek veya muaf olmak zorundasın mezuniyet için. Eğer geçemiyorsan 3 kez sınava girip muaf olursun ama muaf olduğun dersin kredisini alamzsın. Ayrıca kitabı bir kere okumakla iyi bir not alıp geçmek mümkün bu dersi. Ygs yi felan etkileyeceğini sanmam ama geçip kredisini al derim ben sana. Benim de liseye başlamadan tırstığım bir dersti ama kitabı 1-2 kez okumakla 95-100 alabiliyorum rahatlıkla.

Yaşın tutuyorsa temmuz sınavına girebilirsin. Forumda bir arkadaşımızın bahsettiğine göre aobp puanının içine en son girdiğimiz temmuz sınavı notları dahil edilmiyormuş. BAşarılar
Resim

ThunderVolt

Mesaj gönderen ThunderVolt » 28 Ara 2011, 19:48

Sağol hocam. Yaşım 19 bu arada :) edebiyattan da muaf olursam sorun olmaz sanırım onun kredisine pek ihtiyacım yok şuan 204 olmuş zaten.Alan kredisini ve Dil Anlatımı halletsem yeter

Merak ettiğim son bir konu var:

Bundan önce 3 yıl Anadolu Lisesinde okudum. ve 3 yılın sene sonu not ortalamaları şöyle:

lise 1 85,..

lise 2 86,..

lise 3 86,...

yani ortalama da 86 gibi birşey geliyor 3 yıl. Şimdi bu sene LYS ye eklenicek AOBP hesaplanırken sadece bu seneki açık lise notlarımdan mı hesaplanıcak? yoksa ilk 3 yıl ortalama 85 olan okul puanımın da bi etkisi olucak mı? bu çok önemli benim için eğer açık liseye geçtiğim için 3 yılki notlarım boşa gidecekse çok üzülürüm :( . Bu konuda bi bilginiz var mı?

Teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 28 Ara 2011, 19:55

Bu konuda net bir bilgim yok. Fakat sizin lisede almış olduğunuz not ortalamalarının boşa gitmemesi lazım. Benim kardeşimde 2 yıl anadolu lisesinde okudu sonra açık lise ye geçmişti. Net bir bilgi alırsam buraya yazarım. Ama nasıl sizin kredileriniz size veriliyor diploma notu da verilecektir.
Resim

emrahk
Onursal Üye

Re: yeni: AOBP hesaplanırken eski karne ort. da katılır mı?

Mesaj gönderen emrahk » 29 Ara 2011, 10:03

AÖL sisteminde, eski okulunuzda aldığınız tüm dersler kayıtlı. Dolayısıyla, diploma notunuza ve AOBP puanınıza tabi ki, örgün lisede aldığınız puanlar eklenecek...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 29 Ara 2011, 12:16

Ben de kardeşime sordum. Diploma notunuzda toplam 4 senenin notları da yer alacak.
Resim

ThunderVolt

Mesaj gönderen ThunderVolt » 29 Ara 2011, 12:42

Çok iyi o zaman :D

Çok teşekkürler dostlar bu sevindirici haber için :)

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön