Mesleki Açık Öğretim lisesi hakkında

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Culum

Mesleki Açık Öğretim lisesi hakkında

Mesaj gönderen Culum » 16 Oca 2012, 14:35

Merhaba arkadaşlar, bu sene mezun oluyorum (Mesleki açık öğretim lisesi/Bilişim teknolojileri alanı) "uzaktan eğitim" derslerim için kredilerimi tamamladım. "YGS-LYS" gireceğim ve "Bilgisayar mühendisliği" bölümü düşünüyorum. Ancak MAOL'un diploma hesaplama yönergesi nasıldır? normal aol biliyorum ancak MAOL'u bilmiyorum.

Benim "Uzaktan eğitim" derslerim pek iç açıcı değil ancak "Yüzyüze eğitim" derslerim %90 oranında 90-100 arası puanlarda. Diploma notum neye göre belirlenecek? "Uzaktan eğitim" derslerim mi yoksa "Yüzyüze eğitim" derslerim mi?

Başka bir husus ise MAOL öğrencilerine ÖSYM ek puan veriyor mu? Yani Bilgisayar alanı tercih edeceğim için ek puan alacakmıyım yoksa okul puanı mı alacağım sadece?

Eğer cevap verirseniz çok sevinirim, şimdiden teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Re: Mesleki Açık Öğretim lisesi hakkında

Mesaj gönderen emrahk » 18 Oca 2012, 19:13

Diploma notu hesaplanırken hem uzaktan eğitim, hem de yüzyüze eğitim derslerinin notlarının ortalamaları birlikte alınıyor. Eğer alanınla ilgili bir üniversiteyi tercih edersen, ÖSYM ek puan veriyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Culum

Re: Mesleki Açık Öğretim lisesi hakkında

Mesaj gönderen Culum » 19 Oca 2012, 23:23

Çok teşekkür ederim cevabın için.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön