1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü

Gönderilme zamanı: 31 Oca 2012, 23:49
gönderen E-mine
Merhaba arkadaşlar, AÖF nin yeni açılan bölümleri arasında Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü var nasıl bir bölüm bilgisi olan var mı acaba ?
Ygs de barajı geçmek yeterlimi dir ?
4 yılın sonrasında sadece not ortalaması 2,5 olanların tezsiz yüksek lisans yapabileceklerini duydum yanlışsam düzeltin..
Sonrasında Kpss süreci var...
Not ortalamasının 2,5 dan düşük olması haliyle 4 yıl boşamı gidecek
Kararsızım bilgisi olan arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var..

Re: Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü

Gönderilme zamanı: 01 Şub 2012, 00:01
gönderen emrahk
Anadolu Üniverstesi'nin türk dili ve Edebiyatı AÖF bölümü kontenjanlı ve bu sene 8200 idi bu kontenjan sayısı. Ve YGS puan türünden herhangi birinden (AOBP dahil) en az 288 puan alan bu sene tercih edebilecek. formasyon verilecek deniyor bu bölüme ama net bir fikrim yok. Eğer veriliyorsa, evet formasyon için en az üniverstelerin not sistemi olan 4 üzerinden 2.5 ortalama şart. Tezsiz yüksek lisans henüz resmileşmedi. Şu an ki sistemde öğrenciler okurken formasyon eğitimi almaya başlıyor. Ortalaması 2.5 altı olan öğrenciler, öğretmen olamıyor ama Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak dersanelerde veya özel okullarda çalışabiliyorlar. (Tabi şans meselesi, işsizlik tavan yapmış durumda malum)...

Re: Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü

Gönderilme zamanı: 01 Şub 2012, 01:21
gönderen E-mine
Öncelikle çok teşekkür ederim Emrahk...
Sen şu an okuyorsun sence 2,5 ortalaması çok zor olur mu ve Coğrafya bölümü okuyorsun, şu an o bölüm içinde not ortalaması 2,5 zorunluluğu var mı ? kaç puanla yerleştin, memnun musun nasıl bir bölüm ? yine soru serisi :mrgreen:

Re: Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü

Gönderilme zamanı: 01 Şub 2012, 18:20
gönderen emrahk
Aslında 2.5 ortalama deniyor ama o puan bile yetmiyor. En az 3.0 olmalı pratikte. Benim bölümümde de en az 3.0 olmalı ki formasyon alabilelim. Bu da 100'lük sistemde 80 veya biraz üzerine tekabül ediyor. tabi ki kolay değil bu ortalamayı yakalamak. Bakalım, bizler yakalayabilecek miyiz zaman gösterecek. Fakültemizden memnunum desem yalan olur, çok ilgisizler, harçlar çok yüksek ve eğitim materyalleri yetersiz. Ama İstanbul Üniversitesi olması tüm bu olumsuzlujları bir anda kafamdan silmiyor değil. :) Ben YGS'ye de, LYS'ye de girdim. LYS sözel TS-1 puanım 350 civarıydı. Tabi katsayı uygulandığı için okul puanım düşük gelmişti. Bu sene yine gireceğim ve okul puanım geçen senekinden de az, yarısı gelecek...

Re: Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü

Gönderilme zamanı: 02 Şub 2012, 15:46
gönderen E-mine
Çok zormuş :( bu bölümüde elemiş oldum :( Coğrafya bölümünüde..Kolay birşey yok tabi önemli olanda zoru başarmak fakat 4 yıl puan ortalamasının altına düşmeme çabaları beni stres sahibi yapar..Sizlere Allah kolaylık versin..
Merak ettiğim bir konu daha var bu çan eğrisi sistemine geçildi, şimdilik bazı bölümler için geçerli sanırım ama seneye tüm AÖF bölümleri için geçerli olacak diye duydum..Coğrafya bölümü geçtimi bu sisteme ? Bir sorum daha var :D internetten üzerinden ara sınavlar yapılıyormuş bu nasıl oluyor, internetten sınavda öğrenciler internetten kopya riski yokmu ?
Son soru : Sizler AÖF de 1. yıllarını okuyan arkadaşlar özellikle ilk sınavlarınıza girdiniz sonuçlarda açıklandı sanırım.
Sonuçlar nasıldı ? en merak ettiğim konulardan biridir bu...

Re: Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü

Gönderilme zamanı: 02 Şub 2012, 19:26
gönderen emrahk
İstanbul Üniverstesi'nde birçok fakülte var ve bizim ki de dahil hepsinin not sistemi neredeyse aynı. Çan eğrisi gibi bir sistemi var, finallerde mesela bunu daha net anladık, diğer arkadaşların aldıkları notlar, bizim notlarımız etkiledi. Biz klasik AÖF değiliz, daha çok İstanbul Üniversitesi'nde diğer öğrenciler neyle sorumluysa biz de aynı şeylerle sorumluyuz. Verdikleri dönem ödevi bile aynıydı, sınavlar aynı şekilde fakültelerde yapılıyor vs.. Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile kıyaslamak çok doğru olmaz kısaca. Kredili sistem okuyoruz. Yavaş yavaş tüm üniversteler kredili sisteme geçiyor. Arasınav denilen vizeler çok önemli değil aslında, bu sınavda aldığımız notların %30'u, finallerde aldıklarımızın %70'i alınıp, ortalaması ile notumuz belli olmuş oluyor. ayrıca vizelerden aldğımız not 100 bile olsa, finallerden 50 alamadığımız dersi kalıyoruz. İnternet üzerinden yapılması bu yüzden, çok etkisi yok kısacası. Kopya tabi ki oluyor, olmaması mümkün değil zaten. :D

Bu dönem 9 dersimiz vardı. Ben 2 dersten kalmıştım finallerde, bütünlemelerde yapıldı ve sonuçları açıklanmadı. Ve kaldıklarımı büyük ihtimal geçtim diye ümit ediyorum. :D

Anadolu Üniverstesi AÖF çok daha kolay bunu unutmamak gerekiyor. Bu arada öğretmen olmak için sadece ortalamanın yüksek olması yetmiyor. Bir de formasyon denen illet var ki, o da kurs bir nevi ve 3 bin TL İstanbul Üniverstesi'nin formasyon kursu. Binbir dertle mezun al,formasyon almak için çabala, aldın diyelim, sonra KPSS'ye gir yüksek puan ol. En sonunda da öğretmen olarak atanmayı bekle...... ölme eşeğim ölmeeee... Kısaca durum bu..

Re: Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü

Gönderilme zamanı: 04 Şub 2012, 17:54
gönderen E-mine
owww Allah kolaylık versin baya zormuşş :roll: İnşallah geçmişsindir o iki derside..
Çok teşekkür ederim tüm bilgiler için, ayrıca iş ve derslerin varken burada da bizlere çok yardımcı oluyorsun.Allah razı olsun..

Re: Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü

Gönderilme zamanı: 04 Şub 2012, 20:23
gönderen emrahk
Sağol, Allah hepimize kolaylık versin. Bu ülkede okumakta, çalışmakta çok zor...

Re: Aöf Türk Dili Ve Edebiyatı bölümü

Gönderilme zamanı: 05 Şub 2012, 03:10
gönderen E-mine
Aminnnn, öyle malesef :(