İngilizce Türkçe Çeviri Programı Tavsiyeleriniz

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

İngilizce Türkçe Çeviri Programı Tavsiyeleriniz

Mesaj gönderen kardelen198 » 06 Mar 2012, 16:03

Arkadaşlar cümle çevirmek için İngilizce - Türkçe çeviri programı arıyorum,
Babylon ve Google Translate denedim ama çok başarılı çevirmiyorlar gibi geldi; bu konuda daha iyi olan, bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir pogram var mı? Nereden ne şekilde ulaşabileceğimizi de yazarsanız çok iyi olur biraz teknoloji özürlüyümde. :(

murattt

Re: İngilizce Türkçe Çeviri Programı Tavsiyeleriniz

Mesaj gönderen murattt » 06 Mar 2012, 16:59

Bir yazılımcı olarak söylüyorum en iyisi google un translete servisi. Eğer alternatif arıyorsanız, zargan.com. bundan 2 3 yıl önce yazdıgım uygulamalara, websitelerine dil uygulaması yazarken zargandan çekiyodum. Öte yandan google translate bugüne kadar gördügüm bütün idiom ları aynen çevirdi. google dan şaşmamanızı öneririm

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 06 Mar 2012, 17:09

murattt kardeş ben babylon9 indirdim şimdi onu deniyordum, Google translate i çevrimiçi mi kullanabiliyoruz yoksa indirebiliyor muyuz?

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 06 Mar 2012, 18:35

Aferin bana ne güzel Babylon indirmişim ve ne de güzel çeviremiyorum :( ücretsiz çeviri hakkım dolduğu için :cry: Yani gerçekten bu işlerden hiç anlamıyorum :roll: :cry:

murattt

Mesaj gönderen murattt » 06 Mar 2012, 20:58

google translate i çevrim ici kullanıyorsunuz. windows için bir desktop uygulaması varmı bilmiyorum(herhalde yok). ben ingilizce makale okurken android os mıne sahip bır telefonum oldugu için androidde google un geliştırdıgı os oldugu icin telefonumla birlıkte google translate özelligi geliyor telefonumdan çeviri yapıyorum. google translate çok başarılı geliyor bana. Babylon tarzı programları hc denemedim duymuşlugum var free olmadıgı icin hc ılgılenmedim

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 06 Mar 2012, 21:35

Anlıyorum ilgin için çok teşekkür ederim, kardeşimde yazılımcı anlatım tarzınız aynı şimdi burda olsa çok kızardı bana :mrgreen: kusura bakma yordum seni tekrar teşekkürler...

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 07 Mar 2012, 09:46

kardelen198 yazdı:Arkadaşlar cümle çevirmek için İngilizce - Türkçe çeviri programı arıyorum,
Babylon ve Google Translate denedim ama çok başarılı çevirmiyorlar gibi geldi; bu konuda daha iyi olan, bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir pogram var mı? Nereden ne şekilde ulaşabileceğimizi de yazarsanız çok iyi olur biraz teknoloji özürlüyümde. :(

Evet ablacım bende google translate kullanıyorum...
Onun haricinde kelime anlamları için Tureng 'i tavsiye ederim. Kelimenin genel anlamını, yaygın kullanılışını vs. hepsini gösteriyor. ;) :arrow: http://tureng.com/
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

Kullanıcı avatarı
ozgur
Uzman Doktor

Mesaj gönderen ozgur » 07 Mar 2012, 12:51

tureng evet bende tavsiye ederim birde sesli sözlük var:)
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 07 Mar 2012, 15:33

Yağmur damlaları yazdı: Evet ablacım bende google translate kullanıyorum...
Onun haricinde kelime anlamları için Tureng 'i tavsiye ederim. Kelimenin genel anlamını, yaygın kullanılışını vs. hepsini gösteriyor. ;) :arrow: http://tureng.com/
Teşekkür ederim Yağmucum; verdiğiniz sitelere bakıcam birinde olmadı ötekine bakarım artık; :) İngilizce-7'nin Gramer bölümündeki açıklamaları çevirmek istiyorum el sözlüğünde çok vakit alıyo, deniycem bakalım yapabilirsem tabii... :wink:

ozgur yazdı:tureng evet bende tavsiye ederim birde sesli sözlük var:)
Size de çok teşekkür ediyorum...

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 07 Mar 2012, 16:03

Evet bende İngilizce dersine çalışırken elimde kitap olmasına rağmen, netten kitap içeriğini indirip oradan kopyala yapıştır yapmıştım.. Çünkü el sözlüğüyle olacak iş değil, çok vakit alıyor. Translate kelime okunuşuuda veriyor, sesli olarak ;)
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 07 Mar 2012, 22:50

Arkadaşlar bu elde sözlük kitabı tercüme etmek çok zor gerçekten üstelik 6 ve 7 yi birlikte :cry:

Ben şimdi bu dediğiniz sitelere bir baktım yüzeysel ama google translate yetersiz kalıyor gibi kitaptan basit bir cümle yazdım When did he start school? Şu şekilde çevirdi: "Zaman okula başladı" Yani bu daha girift cümlelerde yanıltıcı olmaz mı?

zargan da cümle çevirisi var mı :?: sadece kelime çeviriyor gibi geldi bana ama
Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 07 Mar 2012, 23:08

kripton yazdı:Arkadaşlar bu elde sözlük kitabı tercüme etmek çok zor gerçekten üstelik 6 ve 7 yi birlikte :cry:

Ben şimdi bu dediğiniz sitelere bir baktım yüzeysel ama google translate yetersiz kalıyor gibi kitaptan basit bir cümle yazdım When did he start school? Şu şekilde çevirdi: "Zaman okula başladı" Yani bu daha girift cümlelerde yanıltıcı olmaz mı?

"When" kelimesi Google translate veritabanına "zaman" olarak işlenmiş belli ki. Aslında zaman berlitir ama direkt zaman anlamına gelmez. Örneğin;

"O okuldan geldiği zaman"

"O okuldan geldiğinde"

Bu iki cümle de aynı anlama gelir ama bu cümlenin ingilizcesinde "when" daha çok "geldiğinde" olanı için kullanılır.

Bu cümlede, "O ne zaman okula başladı" gibi bir anlamı var...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 08 Mar 2012, 02:40

kripton yazdı:Arkadaşlar bu elde sözlük kitabı tercüme etmek çok zor gerçekten üstelik 6 ve 7 yi birlikte :cry:

Ben seni anlıyorum Kripton yalnız değilsin :(

Bende denedim Google Translate %100 çevirmiyor gibi gelmişti banada ama &100 çeviriyi programdan beklememek lazım gibi herhalde biraz da kendi mantığımızı yürütmemiz gerekecek :mrgreen: :roll:
Zargan ve Tureng'e de baktım gayet başarılı, evet cümle çevirisi yapmıyor ama sözcük gruplarına kalıp olarak bakabiliyorsun.

Bir de gramer bölümünü çevirmek istiyordum Net'e Gramer bölümünü yüklememişler, kopyala yapıştır yapamıyoruz :cry: :roll:

Kullanıcı avatarı
E-mine
Doktor

Mesaj gönderen E-mine » 13 Mar 2012, 13:22

Bende Google Translate kullanıyorum ama çok zaman alıyor bu yüzden hiç içimden gelmiyor çalışmak :( :cry:

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 13 Mar 2012, 19:03

google translate kötü ama ondan daha iyisi yok. :lol: bununla uğraşacağınıza tarih öncesi bi program olan moonstar sözlük kullanın daha iyi :lol: google translate yanlış yonlendirebilir.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön