Babylon ve Google Translate denedim ama çok başarılı çevirmiyorlar gibi geldi; bu konuda daha iyi olan, bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir pogram var mı? Nereden ne şekilde ulaşabileceğimizi de yazarsanız çok iyi olur biraz teknoloji özürlüyümde.

kardelen198 yazdı:Arkadaşlar cümle çevirmek için İngilizce - Türkçe çeviri programı arıyorum,
Babylon ve Google Translate denedim ama çok başarılı çevirmiyorlar gibi geldi; bu konuda daha iyi olan, bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir pogram var mı? Nereden ne şekilde ulaşabileceğimizi de yazarsanız çok iyi olur biraz teknoloji özürlüyümde.
Teşekkür ederim Yağmucum; verdiğiniz sitelere bakıcam birinde olmadı ötekine bakarım artık;Yağmur damlaları yazdı: Evet ablacım bende google translate kullanıyorum...
Onun haricinde kelime anlamları için Tureng 'i tavsiye ederim. Kelimenin genel anlamını, yaygın kullanılışını vs. hepsini gösteriyor.![]()
http://tureng.com/
Size de çok teşekkür ediyorum...ozgur yazdı:tureng evet bende tavsiye ederim birde sesli sözlük var:)
"When" kelimesi Google translate veritabanına "zaman" olarak işlenmiş belli ki. Aslında zaman berlitir ama direkt zaman anlamına gelmez. Örneğin;kripton yazdı:Arkadaşlar bu elde sözlük kitabı tercüme etmek çok zor gerçekten üstelik 6 ve 7 yi birlikte![]()
Ben şimdi bu dediğiniz sitelere bir baktım yüzeysel ama google translate yetersiz kalıyor gibi kitaptan basit bir cümle yazdım When did he start school? Şu şekilde çevirdi: "Zaman okula başladı" Yani bu daha girift cümlelerde yanıltıcı olmaz mı?
zargan da cümle çevirisi var mısadece kelime çeviriyor gibi geldi bana ama
Ben seni anlıyorum Kripton yalnız değilsinkripton yazdı:Arkadaşlar bu elde sözlük kitabı tercüme etmek çok zor gerçekten üstelik 6 ve 7 yi birlikte![]()
Ben şimdi bu dediğiniz sitelere bir baktım yüzeysel ama google translate yetersiz kalıyor gibi kitaptan basit bir cümle yazdım When did he start school? Şu şekilde çevirdi: "Zaman okula başladı" Yani bu daha girift cümlelerde yanıltıcı olmaz mı?
zargan da cümle çevirisi var mısadece kelime çeviriyor gibi geldi bana ama