çarpım tablosu oyunu

Matematik dersi hakkında sorularınızı, cevaplarınızı, bildiklerinizi paylaşabilirsiniz...
Cevapla
ömer karaman
Mesajlar: 4
Kayıt: 22 May 2012, 23:55

çarpım tablosu oyunu

Mesaj gönderen ömer karaman » 25 May 2012, 01:00

TÜRKİYE’NİN İLK PATENTLİ MATEMATİK BULUŞU
Ömer KARAMAN Çarpım Tablosu Kolay Ezberleme Oyunu
Sevgili Öğrenci, Saygıdeğer veli;
Firmamız Milli Eğitim Bakanlığının ilköğretim okullarında birçok sınıfın müfredatında yer alan (özellikle 2,-3,-4,- ve 5, sınıflarda )doğal sayılarla çarpma ve bölme işlemlerinin hızlı ve doğru bir şekilde yapılabilmesi için temel şart olan, çarpım tablosunun ezberlenmesi ile ilgili olarak çarpım tablosu ezberletici bir oyun geliştirmiş bulunmaktadır. Esasen bir buluş olup patenti firmamıza aittir. (Türk Patent Enstitüsü Patent No:2010-g224351) Dünya da ve Türkiye’de başka bir benzeri yoktur. Ülkemizin ilk patentli matematik materyali olması firmamız açısından bir övünç kaynağıdır. Bu buluş, bir çarpım tablosu ezberleme materyali ve bu materyal kullanılarak yapılan ezberleme yöntemi ile ilgilidir.
Matematik programının içinde yer alan somut materyaller Milli Eğitim Bakanlığının dersler işlenirken kullanılması gerekli olan araç ve gereçler olarak ön görülmektedir. Dolayısıyla çarpım tablosu oyunu da okullarda ders işlenirken ya da öğrencilerin evlerinde kullanabilecekleri ve onlara çok kolaylık sağlayan bir oyundur. Somut modellerin kullanılması öğrencilerin dersi daha kolay öğrenmesine olanak sağlamaktadır. Somut modeller ve benzeri gösterim şekillerinin kullanılması öğrenme sürecini kısaltır ve kolaylaştırır. Oyunumuzun amaçları.
---öğrencilerin, çarpım tablosunu ezberlemesini kolaylaştırmaktır.
--- Çarpım tablosu ezberlenirken zamandan tasarruf edilmesini sağlamaktır.
--- Çarpım tablosu ezberleme işinin eğlenceli bir şekilde yapılmasını sağlamak ve ezber zorunluluğunun öğrencide oluşturduğu psikolojik sıkıntıyı azaltmaktır.
--- Kişinin ezberleme yeteneğinin gelişimini takiptir.
Söz konusu çarpım tablosu ezberleticisi oyunun kurumumuzda ki bütün sınıf öğretmenlerine ulaştırılması konusunda yardımınızı rica ediyorum.
Birçok il ve milli eğitim müdürlükleri ürünümüzü inceleyip faydalı bulmuşlar bu nedenle yönetimleri dahilindeki tüm okullara tanıtılması hususunda tanıtım izni vermişlerdir. Belgelerini ve patent belgemizi internet sitemizden inceleyebilirsiniz.
(Detaylı bilgi için www.carpimtablosuoyunu.com sitesinden ürünümüzü inceleyebilirsiniz.)
Bu ürün toplamda 100 adet kartla oynanan ve genellikle 2-3 saatlik süre içinde öğrencinin çarpım tablosunu ezberlemesini sağlayan bir oyundur. Dolayısıyla öğrencileri ikişerli gurup yaparak oyunu oynatırsak yaklaşık 5-6 ders saatinde çarpım tablosunu tüm öğrenciler ezberlemiş olacaktır. Ürünümüz özel bir kartondan imal edilmiştir ve tombalayı andıran bir oyundur. Takımı 2,5 TL olup PTT kargo ile ödemeli olarak gönderilmekte ve genellikle 3 iş günü içinde adresinize ulaşmaktadır.
YAZ KURSLARI
Eğitim hayatımızda başarı iki ana faktöre bağlıdır. Bunlardan ilki düzenli, planlı, programlı ve günlük ders çalışma sistemine sahip olmaktır. Bu şekilde sürekli (her gün hiç aksatmadan) çalışma yapan bir öğrencinin yüksek başarılar elde etmesi kaçınılmazdır. Ailelerin ve öğrencilerin en büyük sıkıntısı bu çalışma sistemini oturtmaktır. Belli bir zaman aralığında (yaklaşık 40-45 gün) bu sisteme geçen öğrenciler ömür boyu hem eğitim hem iş hem de sosyal yaşamlarında yüksek başarı elde etmektedirler. Planlı ve programlı çalışmaya geçmek için sizi yaz kurslarına bekliyoruz.
Eğitimde başarıyı etkileyen ana unsurlardan diğeri ise temel bilgilerin sağlam olmasıdır. Bir öğrenci temel matematik bilgilerine sahip olmadıkça bu derste başarılı olamaz. Matematik derslerinde başarılı olmayan öğrenci ise ülkemiz eğitim sisteminde iyi üniversitelerin yüksek puanlı bölümlerini kazanma kaliteli bir eğitim alamazlar. Dolayısıyla ileride kaliteli bir iş ve sosyal hayatına sahip olmaları zorlaşır. Eylülde okullar açıldığında öğrencinin matematik derslerini anlayabilmeleri ve yüksek başarı elde edebilmeleri için sizleri yaz kurslarına bekliyoruz.
(Detaylı bilgi için www.omerkaramanegitim.com sitesinden ürünümüzü inceleyebilirsiniz.)
Saygılarımızla, ÖMER KARAMAN
Matematik Eğitim Materyalleri
Tel: (0212)417 60 44 - GSM: (0536)483 89 54 - Faks (0212) 417 25 21 - www.omerkaramanegitim.com



Cevapla

“Matematik” sayfasına dön