Dersane ve YGS Yardım Lütfen

Her Konuda Tartışabilirsiniz
aogorunus
Uzman

Dersane ve YGS Yardım Lütfen

Mesaj gönderen aogorunus » 31 May 2012, 01:21

Seneye mezun oluyorum ve bu yarın dersaneye yazılıyorum. Acaba dersanelerin kalkma olayı sadece laftan mı ibaretti? Yoksa bize kontratı imzalatıp kaçacaklar mı? :lol: Bunu merak ettim arkadaşlar bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen :)

Bir de ygs'de 400 civarı almayı hedefliyorum, acaba diyorum, açık lise okumamın herhangi bir negatif etkisi oluyor mu? Sisteme çok yabancıyım. Teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Re: Dersane ve YGS Yardım Lütfen

Mesaj gönderen emrahk » 04 Haz 2012, 03:21

Dersaneler bu ülkde asla kalkmazlar, bu eğitim sistemiyle dersanelere hep talep olacak ve aileler iyi bir üniversitenin yolunun dersaneden geçtiğini bildiği için talep edecekler ve dersaneler hep ayakta kalacaktır.

Ayrıca açık lisenin hiçbir dezavantajı yok okul puanında da, üniversiteyi kazanmada da.

Örneğin fen lisesi ve AÖL mezunu iki öğrencinin diplma notları 75 olsun, üniversite sınavlarından da 400 alsınlar, bu öğrencilerin yerleştirme puanları aynı gelecek ve tercih ettikleri yerler aynıysa ikisi de aynı yere yerleşeceklerdir...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
smooky
Acemi
İletişim:

Mesaj gönderen smooky » 05 Haz 2012, 09:06

emrahk yazdı:Dersaneler bu ülkde asla kalkmazlar, bu eğitim sistemiyle dersanelere hep talep olacak ve aileler iyi bir üniversitenin yolunun dersaneden geçtiğini bildiği için talep edecekler ve dersaneler hep ayakta kalacaktır.

Ayrıca açık lisenin hiçbir dezavantajı yok okul puanında da, üniversiteyi kazanmada da.

Örneğin fen lisesi ve AÖL mezunu iki öğrencinin diplma notları 75 olsun, üniversite sınavlarından da 400 alsınlar, bu öğrencilerin yerleştirme puanları aynı gelecek ve tercih ettikleri yerler aynıysa ikisi de aynı yere yerleşeceklerdir...
selam emrah,

aydınlatıcı yazılarını hep taktir etmişimdir. evet haklısın hiçbir fark yok genel anlamda ama tek bir fark var.

açık liseli öğrenciler astsubaylık sınavlarına giremiyorlar. diğer askeri okulları bilmiyorum ama ben bu sene yalandan başvuru yapayım dedim kabul etmedi.
Allah doğarken öğretti ustaca ağlamayı,
Nasılsa gözyaşlarımın cinayetini üstlenecek yalancı bir toz bulunur.
Sen gitmene bak...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 05 Haz 2012, 15:49

Evet smooky, bunu hep söyleriz sitede zaten. Nedense harp okullarına AÖL mezunlarını kabul etmiyorlar. Ama bu bir istisnadır, diğer her koşulda eşitiz örgün mezunlarla...

Yeni sistemle okul puanı uygulaması da iyice eşitlendi. En yüksek 60 olacak OBP puanı ve ister fen lisesi, ister açık lise mezunu olsun öğrenciler okul farkı gözetilmeksizin sadece diploma puanlarına göre değerlendirilip aynı puana aynı OBP alacaklar...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön