Açık Öğretim Okumaya Karar Verdim Fikirlerinize İhtiyacım...

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Marea[nK]

Açık Öğretim Okumaya Karar Verdim Fikirlerinize İhtiyacım...

Mesaj gönderen Marea[nK] » 26 Haz 2012, 17:04

Merhaba ben Bu Sene Normal Lise 3 Devamsızlıktan Sınıf Tekrarı yaptım yine okuma imkanım var ancak okuduğum bölümü sevmiyorum ve açık öğretimden okumak istiyorum ben Endüstri Meslek okuyorum Elektrik/Elektronik Lise 1de 55 , Lise2'de 50 Puan Karne Notum Vardı Açık Öğretimden ise Lise 3ten başlamayı düşünüyorum ancak Açık Öğretim Endüstrisi olmadığından ama ben lise 2'yi Endüstri okuduğumdan Fizik,Kimya,Biyoloji Dersleri Yoktu bu dersler olmadığından onların sınavına girmem gerekirmi puan almak için ?
240 Puan Tamamlamam Gerek 55+50 , 105Puanım oluyor galiba Lise 3 ve Lise 4'te ise 65+70 Almam gerekliki ancak Liseyi Bitirebileyim bu kadar not alabilirmiyim bilemiyorum pekte başarılı öğrenci değilim Çalışıyorum ve yaşım 18 bu yaşlarda malesef kafam başka yerlerde gibi yinede elbet çalışacagım ama açık öğretim acaba zormudur bilemiyorum ,

Yada Şöyle birşey yapabilirim Açık Öğretimden Lise 2 Başlayayım Bilişim Bölümü seçip bölüm değiştirince gene Lise 2'den başlatıyorlarmış
65+60+60 almaya çalışayım 240 tamamlamak için hangisini tavsiye edersiniz 147 Aradım ancak derdimi tam anlatamıyorum hangisi kafana uyarsa diyorlar :)

ARkadaşlar umarım bozuk Türkçe anlatımımdan birşeyler anladınız yorumlarınız benim için çok önemli gerçekten , Açık Öğretim Meslek Zormudur ? Acaba Lise 2'denmi başlayayım yoksa Lise'den başlasamda bitirebilirmiyim benim için lise bitsin yeter.

Kullanıcı avatarı
lilas
Uzman Doktor

Re: Açık Öğretim Okumaya Karar Verdim Fikirlerinize İhtiyacı

Mesaj gönderen lilas » 26 Haz 2012, 17:30

öncelikle hoş geldin açik lise zor mu demişsiniz aslinda çok kolay kitaplara şöyle bi göz gezdirmekle bile geçilebilir ingilizce hariç tabi birde sanirim meslekten devam etmek istiyorsunuz onun şartlarini pek bilmiyorum ama sanirim 3 yıl yüzyüze egitim şartı var birde burada krediyle mezun oluyorsunuz puanla degil her dönem en fazla 30 kredi(meslekte degişiyor sanirim) seçiyorsunuz zorunlu derslerin tamamini vermek yada muaf olmak zorundasiniz (muaf olmak bir dersten sinava girip üç kere başarisiz olmak demek)umarim aydinlatabilmişimdir
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...

Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...

Marea[nK]

Mesaj gönderen Marea[nK] » 26 Haz 2012, 19:25

İnternetten önceki sınavlara ait sorulara çalışılsa vs geçilir diye bende düşünüyorum sizce Lise 2'denmi başlasam yoksa Lise3ten devam edeyimmi ?

Kullanıcı avatarı
lilas
Uzman Doktor

Mesaj gönderen lilas » 26 Haz 2012, 19:39

bunu seçmenin sizin elinizde olacagini sanmiyorum :wink:
Kaybedeceğini bile bile neden mücadele ediyorsun? dedi.Öleceğini bildiği halde yaşadiğini unutmuştu...

Korkuyorum,birgün biri çıkıp;Ey insanoğlu diyecek ve kimse üstüne alınmayacak...

Marea[nK]

Mesaj gönderen Marea[nK] » 26 Haz 2012, 20:13

neden ben seçemem ?

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön