Sonunda megzun oldum, 2 senelik geçiş için sorularım var

Her Konuda Tartışabilirsiniz
samettektas

Sonunda megzun oldum, 2 senelik geçiş için sorularım var

Mesaj gönderen samettektas » 03 Tem 2012, 21:28

Merhaba arkadaşlar, Sonunda meğzun oldum ve darısı sizlerin başına.

Açık lisenin Ticaret lisesinden meğzun oldum ve,
Diploma Notu : 59,86

Bu puanla 2 senelik geçiş hakkımla yerleşim yapabilirmiyim? Üniversiteler diploma notuna göre mi alıyolar yoksa farklı birşeyler mi var. Okul ek puan vs. veriyor mu? bu sorular kafamı karıştırıyor. Pek bilgim yok. Şimdiden teşekkür ederim, İnş. herkes meğzun olurda kurtulur şu dertten...

emrahk
Onursal Üye

Re: Sonunda megzun oldum, 2 senelik geçiş için sorularım var

Mesaj gönderen emrahk » 04 Tem 2012, 17:57

Merhaba, hayırlı olsun mezuniyetin.

2 yıllık sınavsız geçişlerde birkaç kritere bakıyorlar;

1) Teknik ve Anadolu Teknik Liseleri ilk öncelik sahibi, Endüstri Meslek Lisesi mezunları sonradan bu öncelikli öğrencilerden kontenjan kalırsa sınavsız yerleşiyor.

2) Diploma notu yüksek olanlar doğal olarak öne geçiyorlar.

3) Yaşı en küçük olanlar öncelikli. Yani bu sene örgün bir liseden normal mezun olma yşaında mezun olan bir öğrenci ilk önceliği alacaktır. Yani 18 yaş mezun olma yaşı ise, bu sene 1994 doğumlular ilk önceliğe sahip.

Bu arada sınavsız geçişlerde büyük ve çok tercih edilen üniversiteler genelde ATL mezunlarınca doluyorlar. Bu yüzden her yerde okuma imkanın varsa Türkiye'nin her tarafındaki geçebileceğin okulları araştır, ufkunu geniş tut. Sadece birkaç tercih yaparsan ve dar bir alanda ise tercihlerin yerleşme oranın azalır...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön