Açık Lise
-
Açık Lise
Ben Mesleki açık liseye gidiyorum 137 kredim ve 30 alan kredim var mesleki açık lisedeki 2.senem olucak bu sene ama normal açık liseye geçersem daha çabuk bitirecegimi düşünüyorum açık liseye geçtigimde alan seçmem gerekiyor üniversitesiye gidicegim için ama alan kalktı diyorlar bu konuda pek bilgim yok şimdi ben alan seçsem 80 alan kredi toplamam gerekcekmi bir aydınlatırsanız beni çok sevinirim çok teşekkür ederim
Re: Açık Lise
Artık alanlar kalktı. SAdece önceden alanlı okuyanlar şu an alanlı okumaya devam ediyor ama kademeli olarak kalkmış olacak. Şimdi liseye kayıt olan biri istese de alanlı okuyamıyor benim bildipğim kadarıyla. YAni düz lise için aöl de 192 kredi toplamanız yeterli.
Üniversiteye gitmek için alanlı okumak gerekmiyor ki. Geçmeniz şart değil. Zaten anladığım kadarıyla döneminiz de alalıya geçmenize yetmiyor. Bunu halkeğitime de bir sorun isterseniz.
Üniversiteye gitmek için alanlı okumak gerekmiyor ki. Geçmeniz şart değil. Zaten anladığım kadarıyla döneminiz de alalıya geçmenize yetmiyor. Bunu halkeğitime de bir sorun isterseniz.

-
Yani mesleki liseden açık liseye geçersem liseyi kaç senede bitirebilirim birde alan seçmezsem universitede istedigim bolume gidebilirmiyim alan olmamasi buna engelmi
Meslek lisesinden geçince ne kadar zamanda bitirirsin tam birşey söyleyemem. Hele bi geç kaç kredin var dönemin kaç zorunlu derslerin hangileri bi kesinleşsin. Ondan sonra yorum yapabilirim.
Sıfırdan başlayan bile 2.5 yılda bitirebiliyorsa senin daha kısa zamanda bitirme şansın olabilir.
İstediğin bölüme gidebilirsin tabi. Bu hangi derslere ağırlık verip çalıştığına bağlı.
Sıfırdan başlayan bile 2.5 yılda bitirebiliyorsa senin daha kısa zamanda bitirme şansın olabilir.
İstediğin bölüme gidebilirsin tabi. Bu hangi derslere ağırlık verip çalıştığına bağlı.

-
Peki Mesleki açık liseye devam edersem 2 yıl daha okumam gerekiyor fakat şuan Ortak kredilerim 137 alan kredim 30.. 2 dönem sonunda alan kredim 90 eder 140 alan kredisi olmuyor bir yerden kredimi gelicek anlamadım