Yardımlarınıza ihtyiacım var.
-
- Acemi
Yardımlarınıza ihtyiacım var.
Benim bir kaç sorum olacak.
1.) Ben 9. sınıfı bitirdikten sonra açığa geçtim geçen sene sadece 1 dönem yani 3. dönemi bitirdim. Sınavların sonucunda 28 kredim oldu. Geometriden kaldım geometriyi nasıl vermem gerekiyor veya ne zamana kadar vermem gerekiyor?
2.)Mezun olmak için illaki 8 dönemmi bitirmem gerekiyor?
3.)4. dönemimdeyim. Alan kalktığı için hangi dersleri alacağımı bilmiyorum fakat zorunlu olarak hangi dersleri alacağım?
4.)Üniversite sınavında açık öğretimden mezun olursam kat sayı kalktığı için benimde ortaö öğretim başarı puanım Ygs puanıma eklenecekmi?
5)Mezun olanlardan dershaneye gidenler varmı? Gidenler kaç sene gittiler?
Yardımcı olursanız sevinirim. En azından bildiğinizi cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
1.) Ben 9. sınıfı bitirdikten sonra açığa geçtim geçen sene sadece 1 dönem yani 3. dönemi bitirdim. Sınavların sonucunda 28 kredim oldu. Geometriden kaldım geometriyi nasıl vermem gerekiyor veya ne zamana kadar vermem gerekiyor?
3.)4. dönemimdeyim. Alan kalktığı için hangi dersleri alacağımı bilmiyorum fakat zorunlu olarak hangi dersleri alacağım?
4.)Üniversite sınavında açık öğretimden mezun olursam kat sayı kalktığı için benimde ortaö öğretim başarı puanım Ygs puanıma eklenecekmi?
Yardımcı olursanız sevinirim. En azından bildiğinizi cevaplarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Re: Yardımlarınıza ihtyiacım var.
geometriden 3 kere kaldın mı muaf oluyosun ama geçmek istiyosan 2. veya 3. defa da gecmek gerekiyor.ewet 8 dönem i tamamlaman gerekiyo mezun olman için.alansız oldugun için ders secerken öncelikle ortakları tercih et,kalanları da secmelilerden secersin.zorunlu dersler hangisi demişsin hangi birini yazayım:) senın kendi aöl sayfana bak zorunlu dersler diye bir secenek var orada bu derslerini görebilirsin.dil anlatımdan muafiyet yok,gecmek zorundasın.ewet aöl'den mezun oldugunda ygs puanına oöbp eklenecek.cvbını bildiklerim bu kadar
1) Geometri ortak ders olduğu için ya geçmen lazım ya da 3 kez sınava girip muaf olmalısın. Ne zamana kadar diye birşey yok istediğin dönem seçip seçmemek sana kalmış. Ama ders seçimi yaparken ortak derslerini öncelikli olarak seçersen mezuniyetin o kadar çabuk olur.lost-spirit yazdı:Benim bir kaç sorum olacak.
2) Mezun olmak için gereken şartlardan biri de "toplam dönemin 8" olması. Sen lise 1 i örgünde okumuşsun yani 2 dönem oradan sayılıyor. Aöl de de 6 dönem okursan 8 olur. Öğrenci sayfanda toplam dönemin yazar bir de aöl de okuduğun dönem yazar. Mezun olabilmek için toplam dönem önemli.
3) Evet alansız okuyorsun ama alacağın dersler belli. http://www.aciklise.net/acik-lise-dersl ... n-yok.html Ortak yani zorunlu olan dersler var. Ders seçerken mutlaka önceliği ortaklardan yana yap. Mesela ocak sınavı için 30 kredilik ders seçimi yapacaksın. Ders seçme ekranın açıldığında orada seçebileceğin ortak(zorunlu) ve seçmeli dersler yazar. Sen ortaklardan seçmeye başla. Ortaklar bittiği halde kredin 30 a ulaşmazsa o zaman seçmeli derslerden sana uygun olanlarını seç.
4) Açık liseli olmak üniversite sınavında bir sorun teşkil etmez. Sen derslerine iyi çalışmaya bak gerisi gelir. Elbette ortaöğretim başarı puanın ygs puanına eklenecek. Yani sen açık lisede bir dersten 45 alırsan da geçersin ve kredisini alırsın ama 90-100 alırsan bu diploma puanını yükseltir ve ygs puanına da olumlu katkısı olur
5) Ben dershaneye gitmedim. Giden arkadaşlar vardır forumda. Ygs sınavına girmek için ille de mezun olman şart değil biliyorsundur. Gerekli şartları taşıdığında lise okurken de girebilirsin.

1) Geometri ortak ders olduğu için ya geçmen lazım ya da 3 kez sınava girip muaf olmalısın. Ne zamana kadar diye birşey yok istediğin dönem seçip seçmemek sana kalmış. Ama ders seçimi yaparken ortak derslerini öncelikli olarak seçersen mezuniyetin o kadar çabuk olur.lost-spirit yazdı:Benim bir kaç sorum olacak.
2) Mezun olmak için gereken şartlardan biri de "toplam dönemin 8" olması. Sen lise 1 i örgünde okumuşsun yani 2 dönem oradan sayılıyor. Aöl de de 6 dönem okursan 8 olur. Öğrenci sayfanda toplam dönemin yazar bir de aöl de okuduğun dönem yazar. Mezun olabilmek için toplam dönem önemli.
3) Evet alansız okuyorsun ama alacağın dersler belli. http://www.aciklise.net/acik-lise-dersl ... n-yok.html Ortak yani zorunlu olan dersler var. Ders seçerken mutlaka önceliği ortaklardan yana yap. Mesela ocak sınavı için 30 kredilik ders seçimi yapacaksın. Ders seçme ekranın açıldığında orada seçebileceğin ortak(zorunlu) ve seçmeli dersler yazar. Sen ortaklardan seçmeye başla. Ortaklar bittiği halde kredin 30 a ulaşmazsa o zaman seçmeli derslerden sana uygun olanlarını seç.
4) Açık liseli olmak üniversite sınavında bir sorun teşkil etmez. Sen derslerine iyi çalışmaya bak gerisi gelir. Elbette ortaöğretim başarı puanın ygs puanına eklenecek. Yani sen açık lisede bir dersten 45 alırsan da geçersin ve kredisini alırsın ama 90-100 alırsan bu diploma puanını yükseltir ve ygs puanına da olumlu katkısı olur
5) Ben dershaneye gitmedim. Giden arkadaşlar vardır forumda. Ygs sınavına girmek için ille de mezun olman şart değil biliyorsundur. Gerekli şartları taşıdığında lise okurken de girebilirsin.

-
- Acemi
KardeleN1 cevabın için teşekkür ediyorum cnm 
doğrumu anladım? peki şöyle yapsam: 7 dönemin sonunda 18 olduktan sonra 3 sınav hakkı oluyor 3. sınava girsem bu şekilde olurmu?

Öncelikle ceabınız için teşekkürler. Ayrıntılı olarak yazmışsınız çok sağolun fakat ben birşeyi anlamadım. Ben malesef geçen sene ilk başlarda açık liseden haberdar olmadığım için geciktim bu yüzden sadece 1 dönemin sınavlarını verdim. Toplamda yani üç dönemde 88 kredim var. mezun olmam için 192 ye sahip olmam gerekiyor yani 104 kredi daha toplamalıyım bu durumda 2 sene yani toplamda 4 dönemde bu krediyi alabiliceğimi düşünüyorum o zaman 7 dönem oluyor bu durumda mezun olamıyorumkripton yazdı:1) Geometri ortak ders olduğu için ya geçmen lazım ya da 3 kez sınava girip muaf olmalısın. Ne zamana kadar diye birşey yok istediğin dönem seçip seçmemek sana kalmış. Ama ders seçimi yaparken ortak derslerini öncelikli olarak seçersen mezuniyetin o kadar çabuk olur.lost-spirit yazdı:Benim bir kaç sorum olacak.

Şimdi kardeş açık lisede yılda 3 kez sınav olur (ek sınavlar hariç) ocak, mayıs ve temmuz ayında. Temmuz sınavına 19 temmuz 1996 veya daha önce ise doğum tarihin (yani 18 inden gün almışsan) katılabilirsin.lost-spirit yazdı:KardeleN1 cevabın için teşekkür ediyorum cnm
Öncelikle ceabınız için teşekkürler. Ayrıntılı olarak yazmışsınız çok sağolun fakat ben birşeyi anlamadım. Ben malesef geçen sene ilk başlarda açık liseden haberdar olmadığım için geciktim bu yüzden sadece 1 dönemin sınavlarını verdim. Toplamda yani üç dönemde 88 kredim var. mezun olmam için 192 ye sahip olmam gerekiyor yani 104 kredi daha toplamalıyım bu durumda 2 sene yani toplamda 4 dönemde bu krediyi alabiliceğimi düşünüyorum o zaman 7 dönem oluyor bu durumda mezun olamıyorumdoğrumu anladım? peki şöyle yapsam: 7 dönemin sonunda 18 olduktan sonra 3 sınav hakkı oluyor 3. sınava girsem bu şekilde olurmu?
Bu durumda her dönem 30 kredi alsan ocak 2013 sınavı ile 118 kredin olur. Mayıs 2013 sınavı ile 148 kredin olur. Temmuz 2013 sınavı ile 178 kredin olur. Toplam dönemin ise 6 olur. 2014 yılı ocak- mayıs sınavı ile toplam dönemin 8 olur kredin de fazlası ile birikmiş olur. Sen 2014 ygs sınavına girebilirsin.
Doğum tarihini yazabilirmisin. Yukarıda yazdığım gibi 19 temmuz 1996 ve öncesi isen bu yıl yapılacak olan temmuz sınavına da girebilirsin. Şu linkte http://www.aol.meb.gov.tr/sayfa_goster.asp?ID=178sayfanın alt taraflarına bak. Orada bu bilgi mevcut

Eğer bu sene temmuz sınavına giremezsen ama seneye yaşın tutarsa tabi ki temmuz sınavına girip dönemini 8 yaparsın ve mezun olursun.

-
- Acemi
Ben 29 mart 1996 doğumluyum bu durumda seneyeki temmuz sınavına girebilir miyim? :S
-
- Acemi
yani 2014'ten bahsediyorsunuz sanırım.kripton yazdı:Eğer bu sene temmuz sınavına giremezsen ama seneye yaşın tutarsa tabi ki temmuz sınavına girip dönemini 8 yaparsın ve mezun olursun.
Arkadaşım verdiğim linktede yazdığı üzere sen bu sene yani 2013 temmuz sınavına da girebiliyorsun. 2013 mart ayında sen 17 yaşını bitirmiş ve 18 inden gün almaya başladığına göre önümüzdeki ilk temmuz sınavına girebilirsin. Ve 2014 mayıs ayında mezun olabilirsin. Daha mezun olmadan 2014 üni. sınavına da girebilirsin
Ben de 2012 nisan da üniversite sınavına girmiştim. 2012 mayıs ve temmuz sınavları sonunda da mezun olmuştum
Ben de 2012 nisan da üniversite sınavına girmiştim. 2012 mayıs ve temmuz sınavları sonunda da mezun olmuştum

Bu seneyede ( 2013 ) girebiliyorsun. 2014 yılında temmuza kalmadan mezun olmuş olursun inşallah.kripton yazdı:Eğer bu sene temmuz sınavına giremezsen ama seneye yaşın tutarsa tabi ki temmuz sınavına girip dönemini 8 yaparsın ve mezun olursun.