1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 11 Şub 2013, 22:37
gönderen colin_erkan
Arkadaşlar bildiğiniz gibi aöf bütünleme sınavının kaldırıldığını açıkladı bunun için arkadaşlarımız kampanya başlattı bizlerde imzalarımızı atalım hakkımız olan bütünleme sınavı geri gelsin...

YÖK’ün 22.06.2012 Tarih ve 5854-27380 sayılı kararı uyarınca 2011-2012 eğitim döneminden itibaren tüm üniversitelerin öğrencilerine Bütünleme Sınavı hakkı tanınması zorunluluğu getirilmiş fakat görülen üzre Anadolu Üniversitesi yetkilileri bunun olamayacağını belirterek bütünleme sınavı yapmayı düşünmemektedir. Aöf öğrencileri olarak bizler, bir çoğumuz maddi imkansızlıklar neticesinde örgün bir eğitim görememekte ve hem çalışıp hem okumak zorundayız. Eve çoğu zaman geç saatlerde yorgun argın gelmekte ve derslerimize çalışmakta zoranmaktayız. Bunun üstüne Anadolu Üniversitesi Senatosu, YÖK’ün bize tanıdığı bütünleme sınavı hakkını vermemekle bizleri derslerimizi geçememe riskiyle karşı karşıya bırakmakta ve zaten kısıtlı olan imkanlarımızı daha çok zorlamaktadır.

Bu sebeplerden ötürü YÖK’ün “Tüm Üniversitelerde Bütünleme sınavı yapılması” hususunda aldığı karardan Anadolu Üniversitesi Senatosunun zorluluğu gerekçe göstererek vazgeçmemesini temenni ediyoruz. İlgili ve Yetkili olan kurum ve kuruluşların bu haakımızzdan edilmemizin önüne geçmesini bekliyoruz. Mağduriyetlerimizin giderilmesi ve YÖK’ün aldığı karar uyarınca kredili sistem öğrencilerine de 2012-2013 eğitim yılında da ve sonraki eğitim yıllarında da ( Güz ve Bahar Dönemlerini Kapsayan ) bütünleme sınavlarının yapılmasını sizlerden rica ediyoruz BÜTÜNLMEME SINAVI HAKKIMIZ SÖKE SÖKE ALIRIZ DİYORSANIZ HAYDİ İMZA KAMPANYASINA BİR İMZADA SİZDEN

http://imza.la/imza-la-butunleme-sinavi ... oke-aliriz

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 12 Şub 2013, 00:28
gönderen evdeekmekyok
açık lise okuduğum halde destek olucam =) sizde ek sınavlar için destek olursunuz =)

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 12 Şub 2013, 03:11
gönderen kripton
Bilgilendirdiğin için teşekkürler colin_erkan. Peki buradan imza faydalı olur mu? Yani daha etkili bir şekilde hakkımızı talep etsek. Mesela aöf nin resmi sitesine mail, dilekçe vs şeklinde

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 12 Şub 2013, 06:14
gönderen colin_erkan
@evdeekmekyok allah razı olsun bizde sizin için elimizden geleni yaparız tabi :)
@kripton daha vize sınavına girmeden önce bile arkadaşlarımız facebook üzerinden örgütlenip mail atmıştı ancak hepimize gelen cevap aynı ve kesinlikle bütünlemenin olmayacağını söylüyordu şu an Yök'e Aöf'e mailler hala devam ediyo ve aldığım bir duyuma görede bu hafta Yök'ün bu konuda açıklama yapması bekleniyor,imza kampanyasına gelincede bence şu an yapılıcak en güzel şey diye düşünüyorum şu anda 39.030 kişi imzaladı umarım sayı dahada artarda dikkate alınırız...
Aöf'ten bana gelen mailde şu şekilde;
Sayın Öğrencimiz,



Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin yıllık sistemde öğretim yapılan bölüm ve programların tamamı 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun değişik 44. maddesi gereğince 2012-2013 öğretim yılında dönemlik-kredili sisteme geçirilmiştir.



Dönemlik-kredili sistemde öğretim yapılan bölüm ve programların tabi olduğu Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8-1 maddesinde “Bir dönemde her ders için en az bir ara sınav ve dönem sonu sınavı gözetimli olarak yüz yüze ve/veya çevrimiçi yapılır…” denilmektedir.



Açıköğretim İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmaktadır.



Öğrenci sayısı açısından Dünyanın en büyük üniversiteleri arasında yer alan üniversitemizin, tüm öğrencilerine kayıt, öğrenci ve sınav hizmetlerini zamanında ve eksiksiz sunabilmesi, sistemin sürdürülebilirliği ve güvenirliği açısından en önem verdiğimiz konudur. Üniversitemiz açıköğretim sisteminde 3 yıldır sürdürdüğü dönemlik-kredili sisteme geçiş sürecini tamamlamıştır. 2012-2013 öğretim yılında tüm programlarımız dönemlik-kredili sistem içerisinde eğitim-öğretim vermektedir. Bu sayede hem ulusal hem de uluslararası anlamda yükseköğrenime tam bir eklemlenme sağlanmış olacaktır.



Bunun yanında açıköğretim sistemimizin organizasyonel yapısı, öğretim ortamları, basılı materyalleri gibi tüm süreçleriyle yaşadığı değişim, diğer tüm eğitim kurumları açısından örnek alınacaktır. Ancak dönemlik sistem uygulamasında, yasalarla çizilen öğretim zamanları ve bir milyonun üzerindeki öğrencimizin kayıt ve sınav organizasyonları daha kısıtlı bir takvimle çalışılmasını zorunlu hale getirmektedir. Bu takvim içerisine bütünleme sınavlarının eklenmesi mümkün olmamaktadır. Bunun yanında bütünleme sınavı uygulamasının sistemdeki ders geçme, uyarı ve tekrar durumları gibi başarı süreçlerini de olumsuz etkilediği ve öğrencilerimizin bütünleme sınavları ile aslında dezavantajlı duruma geldikleri yaptığımız ayrıntılı çalışmalarda görülmüştür. Bu açıdan bu öğretim yılından itibaren açıköğretim sisteminde bütünleme sınavı uygulanmayacaktır.
Ders, sınıf geçme ve değerlendirme sistemimiz incelendiğinde bu durum açıkça görülecektir.
Bilgilerinizi rica eder, başarılar dileriz.
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

Açıköğretim Fakültesi - Öğrenci Bilgilendirme Merkezi

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 13 Şub 2013, 02:39
gönderen kripton
Anladığım kadarıyla aöf dönemlik kredilik sisteme geçtiği için büt. olayını kaldırmış. Peki bu döenmlik kredilik olunca ne fark ediyor onu anlamış değilim.

Yani sınıfta kalma geçme olayı yok, dersten geçme kalma var gibi birşey mi :?:

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 13 Şub 2013, 06:24
gönderen intrepid25
Arkadaşlar aöf de sınıf geçmek zor birşey değil,neden hep butunlemeyi düşünüyorsunuz ,çalışarak geçmek varken

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 13 Şub 2013, 16:27
gönderen kripton
Çalışmak en güzel şey tabi. Ama bazı derslere çalışamayınca büt ü düşünmek gibi bir zorunluluk ortaya çıkıyor :D

Ben 7 dersten 2 sinin kitabını okumaya vakit ayıramadım ve bu yüzden geçer miyim kalır mıyım bilemiyorum. Sisteme de yabancıyız henüz.

Dediğin gibi kitabı bir defa okusak bile geçecek notu alabiliriz aslında.

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 13 Şub 2013, 19:11
gönderen colin_erkan
kripton yazdı:Anladığım kadarıyla aöf dönemlik kredilik sisteme geçtiği için büt. olayını kaldırmış. Peki bu döenmlik kredilik olunca ne fark ediyor onu anlamış değilim.

Yani sınıfta kalma geçme olayı yok, dersten geçme kalma var gibi birşey mi :?:
Aynen öyle,kaldığın derside bidahaki senenin güz döneminde alıyosun

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 13 Şub 2013, 19:59
gönderen colin_erkan
intrepid25 yazdı:Arkadaşlar aöf de sınıf geçmek zor birşey değil,neden hep butunlemeyi düşünüyorsunuz ,çalışarak geçmek varken
Eski sisteme göre konuşuyosun sanırım çıkmıs soruları ezberle sonra geç.Sınava 1 ay kala 8 dersin kitaplarını zar zor bürodan aldım sınav sabahı bile bürodan eksik kitaplarını alan arkadaşlar vardi ayrıca verdikleri kitabada bakmadın sanırım roman gibi bi kere okumakla falan olucak iş değil, sınavda sordukları sorarlarda detay sorular bunca mağduriyet yaşıyorken hakkımız olan bütünleme sınavıda kaldırıldı neden tepkisiz kalalım ? Kaldığım bi kac dersi neden seneye bırakıyım ?

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 13 Şub 2013, 20:47
gönderen intrepid25
colin_erkan yazdı:
intrepid25 yazdı:Arkadaşlar aöf de sınıf geçmek zor birşey değil,neden hep butunlemeyi düşünüyorsunuz ,çalışarak geçmek varken
Eski sisteme göre konuşuyosun sanırım çıkmıs soruları ezberle sonra geç.Sınava 1 ay kala 8 dersin kitaplarını zar zor bürodan aldım sınav sabahı bile bürodan eksik kitaplarını alan arkadaşlar vardi ayrıca verdikleri kitabada bakmadın sanırım roman gibi bi kere okumakla falan olucak iş değil, sınavda sordukları sorarlarda detay sorular bunca mağduriyet yaşıyorken hakkımız olan bütünleme sınavıda kaldırıldı neden tepkisiz kalalım ? Kaldığım bi kac dersi neden seneye bırakıyım ?
Öncelikle belirteyim geçen yılda bu yılda kredili sistemdeyim,eski sistemde 49 ile sınıfta kalinirken kredili sistemde ortalamaniz 2 üzeri olmak kaydıyla dersin zorluk derecesine göre 25,01 le geçenler oldu,kredili yontemle ilgili bilgi kirliliği mevcut.Kitaplara gelince üniversite mezunu oluyosunuz ince Roman tarzı kitaplar verecek değiller !!

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 13 Şub 2013, 22:55
gönderen colin_erkan
arkadaşım ben kitaplar ince olsun konular kısa olsun falan demedim sana sadece kitapların bize geç verildiğini söyledim mümkünse sen imza falan atma kampanyaya ins bütünleme ihtiyacı duymazsın

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 13 Şub 2013, 23:01
gönderen intrepid25
Kalırsam seneye tekrar gibi bir cezayı hakederim,geçen yıl ingilizceden koşullu geçen biri olarak söylüyorum bunu

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 13 Şub 2013, 23:14
gönderen colin_erkan
iyi ne güzel kaldığın dersleri alırkende ücretini ödersin

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 14 Şub 2013, 00:24
gönderen intrepid25
Onu tembellik yapanlar düşünsün :)

Re: Aöf Bütünleme

Gönderilme zamanı: 15 Şub 2013, 00:46
gönderen kripton
Ağır aksak öğrenmeye çalışıyorum sistemi bakalım :wink: Bu konuda bizden tecrübeli arkadaşlarımız colin_erkan ve intrepid25 e de teşekkür ediyorum.