Genel kültür alanında alan dersleri yok alan kredisi de yok onun yerine ortak dersler ve ortak kredi sayısı var.
Geçen döneme kadar genel kültürde ortak kredi sayısı 80 olma zorunluluğu vardı kalktı sadece zorunlu derslerde ders bırakmamak ve 192 krediyi tamamlamak mezun olmaya yetiyor.
Yani senin 29 kredi eksiğin ve 1 tane de geometri dersin var.Ek sınavla bu yıl mezun olabilme şansın vardı ancak 24 ağustos ek sınava başvurunun son günüydü.Dün ve bügün mazeretli kayıt belki alabilirlerdi ama bugün mesai bitti pazartesi çok çok küçük bir ihtimalle ek sınava girebilirsin.Çok büyük ihtimalle de giremeyeceksin. (Niye böyle diyorum 2010 1. dönem kayıt olurken E-okul sistemi kapatıldı transkript belgemi alamadım ve AOL kayıt süresi doldu (mazeretli olanı da doldu) halk eğitimdeki hoca hallederiz takma dedi ve tam 1 hafta sonra belgeleri getirdim kaydımı yaptı sistem yiyor demişti bana

O yüzden bir ihtimal )
Onun dışında geçen yıllarda olan bu senede olması beklenen ama kesin olmayan 2. ek sınava girer misin giremez misin bilemiyorum giriş şartlarında 1. ek sınava girmiş olma şartı arayabilirler.
Ve mezun olmak için 29 eksik kredinin 10-15 civarı dersini eksiksiz olarak geçmek gerekiyor bu sene mezun olabilmek için.Tabi yukarıdaki bütün şartlar gerçekleşmiş olacak.
Eğer bütün bunlar olmazsa 2011-2012 öğretim yılının Ocak 2012 sınavıyla eksik 29 kredinin hepsini tamamlayıp mezun olabilirsin bir engel yok.Dersleri vermen gerek sadece.10 kredi 1. dönem 10 kredi 2. dönem 9 kredi 3. dönem verirsin o senin bileceğin iş ama dediğim gibi sistem olarak böyle.
Zorunlu derslerde seçecek ders kalmadıyla muaf yada seçmeli derslerden ders seçip kredini yükseltmeye çalışabilirsin...
Başarılar...