Mezuniyet hakkında bilgisi olan arkadaşlar

Her Konuda Tartışabilirsiniz
murtii

Mezuniyet hakkında bilgisi olan arkadaşlar

Mesaj gönderen murtii » 26 Ağu 2011, 12:24

Arkadaşlar merhaba bölümüm genel kültür ama mezuniyet şartlarından hiç bişey anlamıyorum. (Oruçtan herhalde :) Kredi ve dönem bilgilerim aşağıdaki gibidir.
Lütfen ben nasıl mezun olabilirim bana yardımcı olursanız sevinirim kafam çok karıştı, her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Dil anlatım derslerimin hepsinden geçtim zorunlu dersler bölümünde sadece geometri 2 kaldı. Ayrıca bütün ortak derslerimden geçmek yada muafmı olmam gerekiyor. Yoksa zorunlu ders bölümümün içi boş ise yeterli oluyormu. Şimdiden çok teşekkür ederim.. Kadir geceniz mübarek olsun..

Toplam Dönemi : 10 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 163 Ortak Kredi : 77

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Mezuniyet hakkında bilgisi olan arkadaşlar

Mesaj gönderen kripton » 26 Ağu 2011, 13:13

Merhaba, öncelikle şunu söyleyeyim; ben alansız okuyorum. Senin bölümün genel kültür olduğu için net birşey söyleyemeyebilirim ama şu linkte yazıyor zaten http://www.aciklise.net/genel/mezuniyet-sartlari.html mezuniyet şartları

Ortak ders ve zorunlu ders zaten aynı bildiğim kadarıyla. Sen ortak derslerin hepsinden geçmek ya da 3 kez sınava girip muaf olmak zorundasın (dil anlatım hariç)

Senin ortak ders dediğin yoksa alan dersleri mi :?: Eğer alan dersleri ise bir kez sınava girmiş olman yeterli sanırım.

Senin alan kredin eksik gibi gözüküyor ama verdiğim linkte de genel kültür bölümünde (alanı genel kültür olanlarla ilgili ) farklı bir uygulama var gibi. Bu konuda net bilgisi olan bir arkadaş sana daha iyi yardımcı olabilir
Resim

Yns
Uzman

Mesaj gönderen Yns » 26 Ağu 2011, 14:57

Genel kültür alanında alan dersleri yok alan kredisi de yok onun yerine ortak dersler ve ortak kredi sayısı var.

Geçen döneme kadar genel kültürde ortak kredi sayısı 80 olma zorunluluğu vardı kalktı sadece zorunlu derslerde ders bırakmamak ve 192 krediyi tamamlamak mezun olmaya yetiyor.

Yani senin 29 kredi eksiğin ve 1 tane de geometri dersin var.Ek sınavla bu yıl mezun olabilme şansın vardı ancak 24 ağustos ek sınava başvurunun son günüydü.Dün ve bügün mazeretli kayıt belki alabilirlerdi ama bugün mesai bitti pazartesi çok çok küçük bir ihtimalle ek sınava girebilirsin.Çok büyük ihtimalle de giremeyeceksin. (Niye böyle diyorum 2010 1. dönem kayıt olurken E-okul sistemi kapatıldı transkript belgemi alamadım ve AOL kayıt süresi doldu (mazeretli olanı da doldu) halk eğitimdeki hoca hallederiz takma dedi ve tam 1 hafta sonra belgeleri getirdim kaydımı yaptı sistem yiyor demişti bana :( O yüzden bir ihtimal )

Onun dışında geçen yıllarda olan bu senede olması beklenen ama kesin olmayan 2. ek sınava girer misin giremez misin bilemiyorum giriş şartlarında 1. ek sınava girmiş olma şartı arayabilirler.

Ve mezun olmak için 29 eksik kredinin 10-15 civarı dersini eksiksiz olarak geçmek gerekiyor bu sene mezun olabilmek için.Tabi yukarıdaki bütün şartlar gerçekleşmiş olacak.

Eğer bütün bunlar olmazsa 2011-2012 öğretim yılının Ocak 2012 sınavıyla eksik 29 kredinin hepsini tamamlayıp mezun olabilirsin bir engel yok.Dersleri vermen gerek sadece.10 kredi 1. dönem 10 kredi 2. dönem 9 kredi 3. dönem verirsin o senin bileceğin iş ama dediğim gibi sistem olarak böyle.

Zorunlu derslerde seçecek ders kalmadıyla muaf yada seçmeli derslerden ders seçip kredini yükseltmeye çalışabilirsin...

Başarılar...
Resim

Kanadının altına sığınacak bir kuş arayan eskimiş saçak gibiyim sensiz,
Ya da bütün balinaların kıyıya vurup intihar ettiği bir deniz...

murtii

Mesaj gönderen murtii » 26 Ağu 2011, 16:08

Yns yazdı:Genel kültür alanında alan dersleri yok alan kredisi de yok onun yerine ortak dersler ve ortak kredi sayısı var.

Geçen döneme kadar genel kültürde ortak kredi sayısı 80 olma zorunluluğu vardı kalktı sadece zorunlu derslerde ders bırakmamak ve 192 krediyi tamamlamak mezun olmaya yetiyor.

Yani senin 29 kredi eksiğin ve 1 tane de geometri dersin var.Ek sınavla bu yıl mezun olabilme şansın vardı ancak 24 ağustos ek sınava başvurunun son günüydü.Dün ve bügün mazeretli kayıt belki alabilirlerdi ama bugün mesai bitti pazartesi çok çok küçük bir ihtimalle ek sınava girebilirsin.Çok büyük ihtimalle de giremeyeceksin. (Niye böyle diyorum 2010 1. dönem kayıt olurken E-okul sistemi kapatıldı transkript belgemi alamadım ve AOL kayıt süresi doldu (mazeretli olanı da doldu) halk eğitimdeki hoca hallederiz takma dedi ve tam 1 hafta sonra belgeleri getirdim kaydımı yaptı sistem yiyor demişti bana :( O yüzden bir ihtimal )

Onun dışında geçen yıllarda olan bu senede olması beklenen ama kesin olmayan 2. ek sınava girer misin giremez misin bilemiyorum giriş şartlarında 1. ek sınava girmiş olma şartı arayabilirler.

Ve mezun olmak için 29 eksik kredinin 10-15 civarı dersini eksiksiz olarak geçmek gerekiyor bu sene mezun olabilmek için.Tabi yukarıdaki bütün şartlar gerçekleşmiş olacak.

Eğer bütün bunlar olmazsa 2011-2012 öğretim yılının Ocak 2012 sınavıyla eksik 29 kredinin hepsini tamamlayıp mezun olabilirsin bir engel yok.Dersleri vermen gerek sadece.10 kredi 1. dönem 10 kredi 2. dönem 9 kredi 3. dönem verirsin o senin bileceğin iş ama dediğim gibi sistem olarak böyle.

Zorunlu derslerde seçecek ders kalmadıyla muaf yada seçmeli derslerden ders seçip kredini yükseltmeye çalışabilirsin...

Başarılar...

Bilgin için çok teşekkür ederim ek sınava kayıt oldum bende bakalım hayırlısı kaç kredi alabileceğiz. Yani benim seçilecek dersler bölümünde fizik 3-4-5-6 Matematik 3-4-5-6 ortak ders olarak gözküyor ama hiç girmedim ve bunlara girmemede gerek yok sadece geometriden geçicek yada muaf olucam ve 29 kredi alıcam hepsi bu kadar doğrumu anlamışım?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 26 Ağu 2011, 16:42

Zorunlu derslerinde sadece Geometri olduğu için onu seç, diğer eksik kredilerini de seçmeli derslerin içinden kolay olanları seçip tamamla. Muaflara bulaşma kısaca...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön