Ortak derslerin hepsinin toplamı 80 kredi etmiyor?
Ortak derslerin hepsinin toplamı 80 kredi etmiyor?
Arkadaşlar ben 10.sınıf terkim..Şimdi demin zorunlu derslerin kredilerini topladım 80 bile etmiyor fakat alan kredisi 80 olması lazım diyorlar mezun olmak için.Bu saçmalığı biri bana anlatırsa çok sevinirim..
Re: Ortak derslerin hepsinin toplamı 80 kredi etmiyor?
6 dönem aşağısı için artık alan dersleri yok
O Şimdi Üniversiteli
ne yani benim toplam dönemim 3 AÖL okuduğu dönem 1 alan kredisi mecburiyeti yok mu bana ? 6 dönemden sonra mecburiyet gelecek mi yoksa artık kalktı mı?Kalktıysa eğer 192 kredi aldıktan sonra ortak dersleri bitirdikten sonra mezun mu oluyorsun??Bütün zorunlu derslerin kredi toplamı 80 etmiyor hepsini bitirsen bile 80 kredi yapamazsın.Tekrar soruyorum alan kredisi mecburiyeti de kalktı değil mi?one.flower yazdı:6 dönem aşağısı için artık alan dersleri yok
bu sistem yeni olduğu için tam olarak bilmiyorum.bildiğim artık kaçıncı dönem olursan ol alan dersi diye bir ayrımcılık yok.(şu an 6. dönem ve sonrası buna girmiyor)dolayısıyla alan krediside olmaz.
O Şimdi Üniversiteli
Şimdi bişey öğrendim ben aylardır alan kredisini ortak ders kredisi zannediyormuşum.Ortak derslerin toplamı 80 etmiyor diyorum birde
Dönemi 6'dan az olanların artık alan gibi bir mecburiyeti yokmuş heralde.Araştırdım duydum 192 kredi yetiyor birde zorunlu dersleri geçmek.Alan kalkmış yani çok sevindim

ben maöl e geçtikten sonra aol yi bitirmek daha kolay oldudolma yazdı:Şimdi bişey öğrendim ben aylardır alan kredisini ortak ders kredisi zannediyormuşum.Ortak derslerin toplamı 80 etmiyor diyorum birdeDönemi 6'dan az olanların artık alan gibi bir mecburiyeti yokmuş heralde.Araştırdım duydum 192 kredi yetiyor birde zorunlu dersleri geçmek.Alan kalkmış yani çok sevindim
![]()
![]()

bana yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinicem.Şimdi benim kredim 171 alan kredim 70 TM bölümü okuyorum zorunlu hiç bi dersim kalmadı.Alan kredimin 80 olması için sayısal derslerimi vermem lazım.Bugün açık ögretim merkezini aradım alan kredisinin kalktıgını söyledi bana o yüzden o önemli degilmiş 192 olunca mezun olabiliyomuşum.Ama burda dönem 6 veya 6dan az olanlar için geçerli oldunu yazmışsınız benim 12 şimdi alan kredisi kalkmamışmı oluyo yani bende :S
Allah Allah bu yetkili sana yanlış bilgi vermiş olmasın. Evet alanlar kalktı ama hala alanlı okuyan arkadaşlarımız var. Onların da mezuniyet şartları şu linkte şöyle yazıyorhttp://www.aciklise.net/genel/mezuniyet-sartlari.html

Seni yanıltmak istemem. Ama bu kişinin bence bilgisi eksik arkadaşım

Alanlı okuyan (Genel Kültür) hariç herkesin "alan kredisi"ni 80'e tamamlama mecburiyeti devam ediyor. Sana bu bilgiyi veren kişi acemi muhtemelen...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk