2016-2017 Öğretim Yılı 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi – AÖL öğrencileri, yılda 3 kez yapılan sınavlar için girecekleri dersleri seçmek amacıyla Kayıt Yenileme işlemi yaparlar.
İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik  durumdaki bütün öğrenciler kayıt yenileyebilirler.
Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 30 Ocak – 08 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt Yenileme işlemi için aşağıda adımları uygulayınız.

aciklise-kayit-yenileme-islemlerii

 

1. Adım: Kayıt Yenileme Ücretini Bankaya Ödeyiniz.

Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yenileme yaptıracak öğrenciler her yıl AÖL Müdürlüğünce belirlenen Kayıt Yenileme ücretini ödemek zorundadır. 2016 yılının 2. bir dönemi için Kayıt Yenileme katılım ücreti 30 TL.’dir. Bu ücretin;

  • Halk Bankası, Vakıflar Bankası yada Ziraat Bankasının herhangi bir şubesinden veya ATM’lerinden ya da internet bankacılığı ile T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Kurumsal Tahsilât Programı hesabına 30 TL.’sini ödeyip banka dekontunu alarak muhafaza ediniz.
  •  Kayıt yenileme işlemini yaptıracağınız Halk Eğitim Merkezi yada Mesleki Eğitim Merkezi okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu kurumların konuyla ilgili görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında 5 TL.’sini ödeyiniz.

2. Adım: Kayıt Yenileme işlemleri için İrtibat Bürosuna gidiniz.

Bankadan aldığınız kayıt yenileme ücretini gösteren banka dekontu ile birlikte, bulunduğunuz yerdeki irtibat büroları olan Halk Eğitim Merkezi yada Meslekî Eğitim Merkezine giderek kayıt kabul görevlisine makbuzu ibraz ederek sisteme işletiniz.
Kayıt Yenileme işlemlerini yapan  irtibat bürolarını görmek için buraya tıklayınız.

3. Adım: Sistemden Öğrenci Sayfanıza Girerek Derslerinizi seçiniz.

Sizin için yeni bir dönem açıldıktan ve bu dönem için öğrencilik durumunuz Aktif hale getirildikten sonra,  öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçiniz. Sistemde ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki açıklamalar için buraya tıklayınız.

Kayıt Yenileme Ücreti Ödemeyecek Olanlar;

a) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
b) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede  şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
c) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilmiş olanlar,
c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlanmış olanlar;

Yukarıdaki  şartlardan birini taşıyan öğrenciler durumlarını belgelendirmek  şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır.

 

Not: 25-26 Haziran 2017 tarihlerinde  yapılacak olan III. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın  yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekizden gün almış (24 Haziran 1999 ve daha önceki doğumlu) silik, donuk ve ya aktif öğrenciler  3. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde katılacaktır.

 

 

 

294 yorumlar

  1. Açık öğretim lisesi kayıt yenilemek için 2016/2 olarak mı para yatırmamız gerekiyor yoksa 2017 diye mi bi şık olması gerekiyor

    • blank

      Bankamatikten Para Yatırılırken İzlenecek Adımlar
      1-GİRİŞ tuşuna basınız.
      2-Dil seçeneklerinden TÜRKÇE tuşuna basınız.
      3-Ana sayfadan ÖDEME İŞLEMLERİ tuşuna basınız.
      4-EĞİTİM ÖDEMELERİ tuşuna basınız.
      5-Karşınıza gelen seçeneklerden “M.E.B ÖDEMELERİ” seçeneğini seçiniz.
      6-Ödeme yapmak istediğiniz sınav türünü seçiniz. (AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ/MAOL YENİ KAYITKAYIT YENİLEME ÜCRETİ 2016/2)
      7-ATM tuşları yardımıyla TC KİMLİK NUMARANIZI girin ve GİRİŞ tuşuna basınız.
      8-Yatıracağınız 30 TL’yi düzgün biçimde hazırlayın ve DEVAM tuşuna basınız.
      9-Paranızı ekranda gösterildiği şekilde bölmeye yerleştirin ve GİRİŞ tuşuna basınız.
      10-Para tanımlama işlemi için lütfen bekleyiniz.
      11-Yatırdığınız tutarla ekrandaki tutarı karşılaştırın, kabul edilen tutarı onaylamak için DEVAM tuşuna basınız.
      12-Ekranda görünen bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra onay için EVET tuşuna basınız.
      13-Paranız yatırılırken lütfen ATM’den ayrılmayınız.
      14-İşleminiz tamamlandıktan sonra makbuzunuzu almayı unutmayınız.

  2. blank

    Merhaba, e-devlet’ten açık lise öğrenim durumumu sorguladığımda öğrencilik durumum “pasif” olarak görünüyor. Bu durumda belirtildiği gibi kayıt yenileme ücretini ödeyip ilgili irtibat birimlerine başvurmam yeterli oluyor mu? Teşekkürler

  3. blank

    benim kaydım eski kredili sistem üzerinden sınava giriyorduk ben şuan 2.dönem kayıt yaptırabilirmiyim

  4. blank

    Ben lise son sınıfim bu sene açık öğretime geçtim yeni kayıt için tasdikname filan diyor ben ne götürebilirim?

    • blank

      e-Okulda Kaydı Olan Öğrencilerden; İlköğretimi tamamlayanlar ile liselerin ara sınıflarından ayrılanlardan, 
      a- Açık Öğretim Lisesine kaydının yapılmasını istediğine dair dilekçe, 
      b- T.C. Kimlik Numarasını gösteren belge istenir.

  5. blank

    Hepsi tamamda halkegtime verecemiz 5 tl icin insanlara 10 tl harcatlyonuz onuda bankaya yatlrsak olmazml

  6. blank

    Merhabalar ben ilk dönem sınava giremedim bu sene komplemi yattı ikinci dönem sınavlarına girersem kurtarabilir miyim seneyi ?

  7. blank

    Sifremi unuttm ve şimdi öğrenci girişi yapamiyorum lütfen bena yardım edin

  8. blank
    Ramazan Yılmaz

    30 tl yi yatırıp halk eğitime gitmessem olmazmı ? bir arkadaşım onların sisteminde gözüküyor gitmene gerek yok dedi acaba doğru mu ?

  9. blank

    arkadaşlar ben 23 ocakta başladıgını duymustum acık ögretim lise kayıt yenilemenin bende 28 subatta yatırmıstım 30tl ücreti ziraat bankasına ama suan ders seçimi yapamıyorum ders secmek için uygun degilsiniz diyor ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz ??

  10. blank

    Kayıt yenileme işlemi internet üzerinden online yapılabiliyor mu? Hangi siteden yapabiliriz? Mümkünse link atabilir misiniz?

    • blank

      Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir.)

  11. blank

    Zirat bankasına 30 ocakta 30 tl yi yatirdim kayit yenileme için ders secme islemi için durumuz oygun değildir diyiyor yardımcı olurmusunuz

  12. blank

    3 bankanında bankamatiklerinden gerekli adımları takip ederek kayıt yenileme ücretini yatırmaya çalıştığımda – e-devlet üzerinden baktığımda kayıt durumumun “pasif” olmasına rağmen – girdiğim kimlik numarasına dair böyle bir işlemin bulunmadığı hatasını aldım. Bu durumda ne yapmam gerekir? Teşekkürler.

  13. blank

    Dün ilk kez kayıt işlemini yaptım ,yeni kayıt oldum yani fakat kayıt yenilemem gerekiyor mu?Şimdiden teşekkürler.

  14. blank

    Kolay gelsin benim daha önceden kayıdım vardı yaklaşık 3 yıldır ara verdim şimdi ne yapmam gerekiyor acaba kayıt silik durumda şuan

  15. blank

    ben ilk defa kayıt yaptırıcam ne yapmam gereklı hıc nır bılgım yok yardımcı olurmusunuz?

  16. blank

    Ziraat internet bankacılığı kullanarak 2 gün önce ücreti ödedim ama hala ders seçimi Uygun değil diyor. Yarın son gün ne yapmam gerekiyor…

  17. blank

    Kaydim donuktu şimdi tekrar kayit yapacagim cocuk gelisim uzerine kaydimvardi şimdi bölümümü degistirmek istiyorum dönem ortasında oldugumuz icin degistire biliyomuyum

  18. blank

    Ben parayı yatırdım ama halk eğitime gitmeme gerek varmı daha önce kayıt yaptirmistim

  19. blank

    Ben 2 Gün Önce Bankaya Kayıt Yenıleme Ücretını Yyatırdım Fakat ders Secme Ekranına Gelınce :

    Durumunuz Ders Seçmek İçin Uygun Değildir.

    Yazısı cıkıyor nedendır bu acaba ?

  20. blank

    Bu yıl son sınıfta AÖL ye geçtim fakat kayıt yenileme nasıl yapılacak son siniftayim

  21. blank

    Annemi 5,09,2016 tarihinde ilk kez kayıt ettirdim. öğrenci sayfasında kayıt türü : yeni kayıt olarak geçiyor. Öğrencilik durumu ise aktif olarak gözükmekte. Acaba bizim de her sınavdan sonra kayıt yenileme yapmamız gerekiyor mu? öyleyse sınav basına 40 tl ücret ödemiş olacağız. Annem daha önce açıköğretim ortaokulundan mezun oldu da ona göre ücreti epey fazla geldiği için soruyorum.

    Bir de 14 tane ders alıp 5inden başarılı 9undan başarısız oldu. Acaba yıl içerisinde gireceği 3 sınavın ortalaması alınıp o şekilde mi geçip geçmediğine karar verilecek? yardımcı olursanız cok sevinirim

    • blank

      Mezun olana kadar her kayıt döneminde ücret ödeyeceksiniz. AÖL’de sınıf geçme yerine ders geçme sistemi uygulanmaktadır. Toplamda en az 8 ve toplamda en 192 krediye ulaştığında mezun olur.

  22. blank

    İyi gunler ben 1 donem sinavlarini kacirdiqim.icin suan pasif gorunuyorum sadece atm ye gidip 30 tl yi yatirdiktsn sonra herhanqi bir islem yapmama gerek varmi direk aktif olurmuyum

  23. blank

    Kayit yenileme islemini yasadadigimiz il disindan yapabilirmiyiz mesela sanliurfada yasiyorum ama suan istenbuldayim yapabilirmiyim acaba

  24. blank

    iyi günler benim öğrencilik dururmum aktif gözüküyor 1. dönem sınavlara girdim 2. dönem 30 tl’yi yatırdıkdan sonra tekrar gitmeme gerek varmı halk eğitime donuk gözükmüyor çünki aktif yazıyor

  25. blank

    Merhabalar benim 10. Dönemim ve 140 krediye sahibim 2. ve 3. Sınavlardan sonra 157 krediyi aşarım. Ek sınav kaç tane olur ve üniversiteye başvuru yapabilir miyim? YGS sınavına kayıt yaptırdım. Şimdiden teşekkür ederim.

  26. blank

    merhaba ders secme islemini yaptim kitaplari hemen alabilirmiyiz? ve ben 30.07.1999 dogumluyum 3. sinava girebilirmiyim ? teşekkürler.

  27. blank

    Daha önceden açık öğretim kaydı vardı arkadaşımın 1 se neden fazla oldu ama şimdi tekrar sınavlara girmek istiyor kayıt yenilemesi mi gerekiyor yoksa tekrar yeni kayıt mi yapması gerekiyor yardımcı olur musunuz

  28. blank

    İyi günler . Ben kayıt yenileme ucretlerimi yatırdım ama hala donuk gozukuyorum acaba neden bı sorun mu var anlayamadım.

  29. blank

    Mrb acaba bende alansiz 4 yillik yaziyo o 192 krediyi 4 yil icindemi toplamam gerekiyo dort yili bitirmek zorundamiyim 2 yillik meslek sectigim zaman 4 yili bitirmek zorundaysam sonrasind 2 yllik mi okuyucam meslek icin

  30. blank

    İyi günler ben açık liseye yeni kayıt yaptırmak istiyordum.Fakat son gün 3 şubatmış.Bunun uzatılma şansı var mı?Ya da uzatıldı mı cevap verirseniz mutlu olurum.

  31. blank

    Merhaba,
    Benim sorum ders seçimleri hakkında. II. dönem için de I.dönemde seçtiğimiz derslerin aynısını mı seçmemiz gerekiyor? Yani II.dönemde ilk dönem derslerimizin ikinci sınavlarına mı giriyoruz?

    Aö- İmamhatip Lisesi okuyorum

  32. blank

    Ben kayıt yenileme için bugün para yatırdım aktif görünüyor halk eğitime gitmem gerekiyormu

  33. blank

    admin 2. dönem ilk kayıt için uzatma olurmu veya olma ihtimali varmı ?

  34. blank

    İyi günler ben bugün kayıt yenileme parası yatirdim ama sistemde kaydim donuk görünüyor halk egitim merkezi ne gitmeden nasıl halledebilirim çünkü yarın çalışıyorum.
    Gitmesem sorun olurmu otomatik olarak kayıt acilmazmi.

  35. blank

    Kayıt yenileme parası yaptırdım ama halk eğitime gitmedim ders secemiyorum yarin son gün halk eğitime gitmesem dersleri otomatik secmezmi

  36. blank

    Mrhaba ben 2012 kayıt yapmıştım ama sınava girmedim şimdi kayıt yenilemem yeterli oluyormu
    Yada ne yapmam gerekiyor?
    Yardımcı olurmusunuz. Teşekkür ederim şimddiden

  37. blank

    Kayıt yenileme 08 şubat diyor uzatılma şansı varmı?

  38. blank

    Carsamba günü son demi kayıtlar yani. Bugün

  39. blank

    şimdi arkadaşlar ben kız kardeşim için soruyorum bunu .. biz atmden 30 tl yatrdık dekontumuzuda aldık fakat şimdi başkaları diyor ki 40 tl başka bankaya yatacak 30 tl başka bankaya , benim bildiğiö bu işlem kayıt yaptrrken yapılıyor değil mi kayıt yenilenirken değil. yardımcı olursanız sevinirim bugun son gün bi sorun varsa cezeyim . tesekkürler

  40. blank

    30 tl tekmi atmden bi ücret varmi

  41. blank

    Dekontu Götürmek Şartmı

  42. blank

    Ben internetten 30 tl yi yükledim ve bit gün sonra kayıt yenileme ders seçme işlemi açıldı yeni derslerimi seçtim. H.e.m. e gidmedim yani 5 tl yi vermedim gidip vermem gerekirmi

  43. blank

    merhaba benim kaydım silik durumda 7 şubatta banka ödemesi yaptım bugün kaydın son günü okula gidip kaydımı aktif yapabilmem için belirli bir tarih varmıdır. ACİL bilgi alabilirmiyim

  44. blank

    parayı bugün yatırıp geri kalan işlemleri yarı yapabiliyormuyuz

  45. blank

    Aktifim ama ders secemiyorum

  46. blank

    saat kaca kadar para yatirabiliyoruz

  47. blank

    Bugün ücreti yatırıp halk eğitime gittim birinci dönem kayıt yaptirdiysan akşam altıdan sonra netten ders sececeksin buradan kayıt yenilenmiyor dediler fakat sayfada aktif olmama rağmen durumunuz ders seçmek için uygun değildir diyor.kayıt yenileyemiyorum.bugün son gün ne yapabilirim

  48. blank

    Admin lutfen cuma gunu kadar uzatılsın bugun kayıt yenileme işlemimi yaptıramadım kızım hastaydı eminim magdur olan cok kişi vardır lutfen uzatılsın

  49. blank

    Kayıt yenilemeyi kaçırdım uzatma olucak mı acaba?

  50. blank

    Dün kayit yenileme sonmuş cuma son biliyordum.
    Napmam grek bankaya gitsem yatirirmilar acaba

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir