2018-2019 Öğretim Yılı 3. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

3. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi – AÖL öğrencileri, yılda 3 kez yapılan sınavlar için girecekleri dersleri seçmek amacıyla Kayıt Yenileme işlemi yaparlar.
İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik  durumdaki bütün öğrenciler kayıt yenileyebilirler.
Açık Öğretim Lisesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 3. dönem kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri 02 -14 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.  Açık Lise 3. dönem Kayıt Yenileme işlemi için aşağıda adımları uygulayınız.

Kayıt Yenileme Ücretinin Ödenmesi

Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yenileme yaptıracak öğrenciler her yıl AÖL Müdürlüğünce belirlenen Kayıt Yenileme ücretini ödemek zorundadır. 2019 yılının 3. dönemi için Kayıt Yenileme katılım ücreti 35 TL.’dir. Bu ücretin;

  • Halk Bankası, Vakıflar Bankası yada Ziraat Bankasının herhangi bir şubesinden veya ATM’lerinden ya da internet bankacılığı ile T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına 30 TL.’sini ödeyip banka dekontunu alarak muhafaza ediniz.
  • Kayıt yenileme işlemleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi Tarafından otomatik olarak yapılan öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne kitap, resmi yazı vb. nedenlerle müracaat ettiklerinde kendilerinden 5 TL kayıt yenileme sınav bedeli alınacaktır. Öğrencilerin ikinci bir defa sınav bedeli ödememesi için bulunulan dönem adına ödenmiş olan 5 TL sınav bedeli makbuzunu mutlaka saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Kayıt Yenileme işlemin Otomatik yapılması

Öğrencilik durumu “Aktif, Donuk veya Silik” olan öğrencilerin kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış olanların, kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.
Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Sınavına Gireceğiniz Derslerin seçilmesi

Sizin için yeni bir dönem açıldıktan ve bu dönem için öğrencilik durumunuz Aktif hale getirildikten sonra,  öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçiniz.

Kayıt Yenileme Ücreti Ödemeyecek Olanlar;

a) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
b) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede  şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
c) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilmiş olanlar,
c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlanmış olanlar;

Yukarıdaki  şartlardan birini taşıyan öğrenciler durumlarını belgelendirmek  şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır.

Not:

  • Ders seçme işlemleri 14 Mayıs 2019 günü mesai bitimine (saat 18:00) kadar yapılacaktır. Ders seçme işlemi sistemde ,“Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri” menüsü altında yer alan “Ders Seçme İşlemi“ seçeneğinden yapılır. Ders seçme işleminde öncelikli olarak zorunlu ortak derslerin seçilmesi gerekir. Öğrencinin bir sınavda 35 kredilik ders seçme hakkı vardır.
  • Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.
  • Sınav giriş yerini değiştirme veya adres bilgilerinde güncelleme işlemleri en geç 14 Mayıs 2019 mesai bitimine (saat 18:00)kadar yapılacaktır.

 

179 yorumlar

  1. 3. Donem kaydimi yapmayi unuttum acaba ek sure verilicekmi

  2. blank

    Bugün kaça kadar süre var? Kaydım aktif geçen dönemler gibi 23:59’da yatırınca oluyor mu?

  3. blank

    KAYIT YENİLEMEYİ UNUTTUM EK SÜRE GELİRMİ ACABA. TEŞEKKÜRLER.

  4. blank

    admın ocak ayında 2 defa kayıt yenileme ücreti yatırmıştm 1 harc ücetim içerde kayıt yenileme süresi geçince haberim oldu bu ona istinaden kaydım yenilenme gibi bir işlem söz konusu olur mu ?

  5. blank

    Bizim kagizmandaki halk egitim cok sorumsuz kaydi yapali cok oldu kitaplarin yarisini daha vermediler gecen sinavada kitap yerine internetten calistim ve il’den kitaplari getirtmek zorunda kaliyorum tabi her zaman getirtemiyorum

    • blank

      90 312 413 21 46 yada 90 312 413 21 47 numaralı telefonlara şikayetinizi bildirebilirsiniz.

      • blank

        Dün kitaplarımı almak için sisteme girdim ders seçme bölümündeki seçtiğim derslerin çıktısını almak için ama ders seçme bölümü yoktu ben nasıl kitaplarımı alıcam çıktığısınıda alamıyorum lütfen yardım edin çok çaresizim.

        • blank

          Seçtiğiniz dersleri;
          – AÖL sistemi Öğrenci Genel Bilgiler menüsü altında bulunan Ders Bilgileri ( Alınan ) kısmına tıklayarak menü seçeneğinin açılmasını sağlayınız
          – Açılan bilgilerin üstten en sağında bulunan ” Dönem Dersleri ” kısmını açınız
          – ” Öğrenci seçilen dönemde aldığı dersler ” ekranı açılacaktır .”dönem seçiniz ” kısmından 2016/3 dönemini açınız. Açılan ekranda görülen dersler 3. dönem sınava gireceğiniz derslerdir.

  6. blank

    admın kayıt yenilemeyi unuttum ne yapmalıyım uzatılırmı

  7. blank

    admin kayıt yenileme unnutum 3. dönem için ek bir süre oldumu acba ?

  8. blank

    merhaba, ben 3. dönem sınavına (2 temmuzda yapılacak sınav) kayıt yenileme yaptım ama sınavın sınav +18,
    18 olmadığımı fark ettim 14-temmuz-1999 doğumluyum yani sınav günü 18 olmama 12 gün kalmış oluyor.
    2. dönem sınavına kayıt olup girememiştim. sınava gire bilir miyim ?

    • blank

      Sınava girebilirsiniz. 3. Dönem sınavlarına sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekizden gün almış (31 Haziran 2000 ve daha önceki doğumlu) silik, donuk ve ya aktif öğrenciler 3. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde katılacaktır.

      • blank

        teşekkür ederim, 18 den gün almış şeklinde yazılmış ister istemez yanlış anlaşılıyor. zira adı üstünde 18 den gün almış yani 18 olup gün geçirmiş oluyor. bir an sınava 1 hafta kala panikledim tekrar teşekkür ederim efenim.

  9. blank

    Diploma notumu nasıl öğrenebilirim

  10. blank

    4 eylül 2000 doğumluyum yani 3. Dönem sınavlara giremedim 3. Dönemin sınavlarına hangi tarihte girebilirim??

  11. blank

    Hocam merhaba, 15 Haziran 2001 doğumluyum, 2018 3. dönem sınavına girebilir miyim?

    • blank

      2018 3. dönem sınavına 06 Temmuz 2001 ve daha önceki doğumlu öğrenciler girebilir. Şartlarınız tuttuğu için sizde 3. dönem sınavına kaydınızı yenileyip girebilirsiniz.

  12. blank

    Bankamatikten kayıt yenileme ücretini yatirdim.Halk eğitim merkezine gitmeme gerek varmi?

    • blank

      Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme
      sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem
      tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemlerini
      tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.

  13. blank

    Hocam aöl kredimi tamamladım.zorunlu dersim Yok .maöl okumaktayım 8. Dönemdeyim sezon sonu maöl (örgün) biterse mezun olacam.3.kayıt yenileme yapacakmıyım?

  14. blank

    mrb hocam benım ögrencılık durumum silik. atm den parayı yatırıp aktıf edebılımıyım durumumu.. yoksa dekontla beraber halk egıtım merkezınemı gıtmem gerekıyor

  15. blank

    Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 35 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.) yanı bankaya 35 tl yatırdıgımız zaman silik olan durum aktıf olcakmı yoksa 30 tl bankaya 5 tl de halk egıtım merkezınemı yatacak

  16. blank

    Bankadan 30 tl kayıt yenileme ödeme yaptim halk eğitim merkezine gitmeme gerek varmi

  17. blank

    Normalde Halk Eğitim Merkezine bankaya 30 TL yatırdıktan sonra gidiyorduk. 5 TL verip kitap alıyorduk.
    Hala aynı mı?

    10 Mayıs günü içinde hem kayıt yenileme hem de ders seçimi yapıp kitapları alabilir miyim?

    Otomatik kayıt yenilemede ne değişti?

    • blank

      Kayıt yenileme işlemleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak yapılan öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne kitap, resmi yazı vb. nedenlerle müracaat ettiklerinde kendilerinden 5 TL kayıt yenileme Sınav Ücreti alınacaktır. Öğrencilerin ikinci bir defa sınav bedeli ödememesi için bulunulan dönem adına ödenmiş olan 5 TL kayıt yenileme Sınav Ücreti makbuzunu mutlaka saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

  18. blank

    Merhba admin aol de okuyorum maol gecis yapmk istiyorum 49 kredim var ve adalet bolumu veya cocuk gelisimi okumak istiyorum kac yilda bitirme sansim var cvp verirseniz cok mutlu olurum smdidn cok tsk ederim iyi gunler☺

  19. blank

    Sormk istedigim bir soru daha var cvplarsaniz cok memnun kalirm
    Aol den mi liseyi cabuk bitirme sansimiz var yoksa maol den mi

  20. blank

    Bnm 49 kredm var maol okursam dwgisen birsey olur mu yani yine4 yilimi alr mi cunku bn 20. Yasindayim

  21. blank

    Admin ben şimdi 2003 doğumluyum 1. Dönem sınavına girmedim 2. Dönem sınavına girdim benim ilk sınavımdı şimdi bsn 3 dönem sınavına girebilirmiyim ikinci sınavım sayılıyor yani

  22. blank

    Kitaplar gelmismidir acaba ??

  23. blank

    ben kayıt yenilme yaptırcak tm ama en son ne zaman geçmi kaldım yoksa ?

  24. blank

    hocam ben kayıt yapmayı unuttum ama öğrenci durumu aktif yazıyor sınava girecekmiyim

  25. blank

    Merhaba, benim bir sorum olucak. Benim Ortak+Seçmeli 155 kredim var.Okuduğum dönem:5 ve Toplam dönemim:9 ve Kalan zorunlu ders sayısı :1
    Son 1 tane zorunlu ders: Türk edebiyatı 8 dersi. Ben son derse girip alırsam, mezun olabilir miyim ? Yardımcı olabilir misiniz

  26. blank

    internet bankacılığından kayit yenileme yaptım ama sistemde yapılmadi olarak gözüküyor ne yapmalıyım

  27. blank

    Bu cumaya kadar uzatsanız keşke

  28. blank

    Merhabalar; 14 mayıs 2019 tarihine kadar yatırmam gereken 3.dönem sınav ücretini mazeretli olarak unuttum.
    Daha önceki dönemlerde bu süre 25 gün – 27 gün ve hatta sene sonunda 36 gün olarak belirlenmiş. 3.dönem için ise 2-14 mayıs tarihleri verilmiş yani 12 gün.
    Ücret yatırma-kayıt yenileme-ders seçme için bir uzatılma olacakmı cezasına bile razıyım 157 kredim var buna girip derslerimi verirsem mezun olacağım. Lütfen ilgililerden olumlu cevap gelsin. Sizden cevap bekliyorum admin.

  29. blank

    Hastalığım nedeni ile sınav ücretimi yatırmayı unuttum bankaya. Kredi kartıyla onlıneda yapılıyormuş. Süresi vardır diye atladım. Ek süre verilirmi çok mağdur oldum. Lütfen 25 mayısa kadar uzatılsın 2019 yılı 3.dönem sınav ücreti yatırma işleminin uzatılmasını istirham ediyorum.

  30. blank

    Hocam merhabalar, ben 3. Dönem kayıt yenileme ücretini yatıramadım, Acaba bir ek süre verilecekmi yada verilme ihtimali varımdır? Şimdiden teşekkür ederim.

  31. blank

    3.dönem sınavına kayıt yapmayı unuttum. Mezun olabilecek miyim

  32. blank

    Merhaba 2019 3. Dönem kayıt yenilemeyi unuttum acaba ek süre verilir mi verilmezse ne yapmalıyım ??? lütfen cevap yazar mısınız 🙁

  33. blank

    3. Dönem Kayıt yenilemer uzatılacak mı acaba ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir