2018-2019 Öğretim Yılı 2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

2. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi – AÖL öğrencileri, yılda 3 kez yapılan sınavlar için girecekleri dersleri seçmek amacıyla Kayıt Yenileme işlemi yaparlar.
İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik  durumdaki bütün öğrenciler kayıt yenileyebilirler.
Açık Öğretim Lisesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme işlemleri 09 Ocak – 11 Şubat 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.  Açık Lise 2. dönem Kayıt Yenileme işlemi için aşağıda adımları uygulayınız.

Kayıt Yenileme Ücretinin Ödenmesi

Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yenileme yaptıracak öğrenciler her yıl AÖL Müdürlüğünce belirlenen Kayıt Yenileme ücretini ödemek zorundadır. 2019 yılının 2. dönemi için Kayıt Yenileme katılım ücreti 35 TL.’dir. Bu ücretin;

  • Halk Bankası, Vakıflar Bankası yada Ziraat Bankasının herhangi bir şubesinden veya ATM’lerinden ya da internet bankacılığı ile T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına 30 TL.’sini ödeyip banka dekontunu alarak muhafaza ediniz.
  • Kayıt yenileme işlemleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi Tarafından otomatik olarak yapılan öğrencilerin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne kitap, resmi yazı vb. nedenlerle müracaat ettiklerinde kendilerinden 5 TL kayıt yenileme sınav bedeli alınacaktır. Öğrencilerin ikinci bir defa sınav bedeli ödememesi için bulunulan dönem adına ödenmiş olan 5 TL sınav bedeli makbuzunu mutlaka saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Kayıt Yenileme işlemin Otomatik yapılması

Öğrencilik durumu “Aktif, Donuk veya Silik” olan öğrencilerin kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış olanların, kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.
Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Sınavına Gireceğiniz Derslerin seçilmesi

Sizin için yeni bir dönem açıldıktan ve bu dönem için öğrencilik durumunuz Aktif hale getirildikten sonra,  02-16 Mayıs 2019 tarihleri arasında, öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçiniz. Sistemde ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki açıklamalar için buraya tıklayınız.

Kayıt Yenileme Ücreti Ödemeyecek Olanlar;

a) Terörle mücadele görevini yaparken yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
b) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede  şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
c) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilmiş olanlar,
c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlanmış olanlar;

Yukarıdaki  şartlardan birini taşıyan öğrenciler durumlarını belgelendirmek  şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır.

Not:

  • Ders seçme işlemleri 14 Şubat 2019 günü mesai bitimine (saat 18:00) kadar yapılacaktır. Ders seçme işlemi sistemde ,“Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri” menüsü altında yer alan “Ders Seçme İşlemi“ seçeneğinden yapılır.
  • Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.
  • Sınav giriş yerini değiştirme veya adres bilgilerinde güncelleme işlemleri en geç 14 Şubat 2019 mesai bitimine (saat 18:00)kadar yapılacaktır.

 

30 yorumlar

  1. Bankamatiklerde AÖL kayıt yenileme seçeneği yok. Yani bir sorun var ve ödeme yapamıyoruz. Bu sorun ne zaman çözülür, bir bilginiz var mı?

  2. blank

    Merhaba ben 1.dönemde yeni kayıt oldum derslerimi verdim. 2.dönem kayıt yenilemeyip sınava girmezsem, 3.dönemde tekrar kayıt yenileyebiliyor muyum?

  3. blank

    Merhaba ben kayıt yenilemeyi yaptım fakat öğrenci hesabımda işlem yapılmadı yazıyor. Neden boyle oldu anlamadım.

  4. blank

    Internetten ucret odedim giris yaptigimda hala silik gosteriyor bugunde pazartesi gunu saat kacta belli olur eger eksiklik varsa halk egitim merkezine ugraym

  5. blank

    Ya mazeret olayı nasıl? Şimdi benim yiğen kayıt yaptıran beni beklemiş istanbula yeni geldim. Ama yarın son. 24 unde nasil yaptirabilirim.

  6. blank

    11.sinifim imam hatip lisesinden açık öğretim lisesine geçiş yapmak istiyorum (2 donem) 2.dönemde olan hatip lisesinin açığıolmadığından düz lisesinin açığına gittiğinden dolayı kredim dusuyomus ne kadar eksilme olur .???

  7. blank

    Ders kitaplarıni ne zaman alabiliriz

  8. blank
    Bünyamin orhan

    Ben bugün itibariyle 24.01.2018 de internet bankacılığıyla ödeme yaptım 30 tl acaba kayıt yenilemeye yetişebildimmi??

  9. blank

    Ben ilk/yeni kayıt yaptırmak istiyorum AÖL ne ama 23 ocak salı son gün haberim oldu..Araştırdım daha önceki yıllarda 2.dönem kayıtlarının son gününün şubatın 1.ve 2.haftalarında olduğunu gördüm.Mazeret belgeleyecek evrakda temin edemiyorum.İçimdeki istek ve arzu nedeniyle yardımlarınızı rica ediyorum.AÖL ne 3.dönemde ilk/yeni kayıt yaptıramayacağım için en az 8 ay daha kaybedeceğim.40 yaşındayım şimdiden teşekkürler

    • blank

      26 Ocak tarihine kadar mazeretinizi bildiren bir evrak/dilekçe ile birlikte size en yakın Halk Eğitim Merkezine başvurunuz.

  10. blank

    Yaşım 22 , fabrikada çalışıyorum. Kayıt yenilemeyi kaçırdım. Bir daha uzatılacak mı ?

  11. blank

    AÖL’e kayıt yaptım ve 250 civarı kredimin olduğunu öğrendim. Bana mezun olman için zorunlu 5 dersinden 45 veya üzeri not almam gerektiğini söylediler. Ancak zorunlu derslerim dışinda seçmeli 5-6 ders daha var. Ben bu 5-6 dersten ‘0’ bile alsam mezun olabiliyor muyum? Herhangi bir etki yapar mı? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler…

    • blank

      Seçmeli derslerden sorumlu değilsiniz. Kalan zorunlu derslerinizi verdiğiniz yada muaf olduğunuzda mezun olursunuz.

  12. blank

    2 donem kayit yenileme okul acildigi gune kadar devam saniyordum malesefki sistem kapatilmis acaba ek sure verilebilirmi?

  13. blank

    2018 2. dönem bazı nedenlerden dolayı kayıt yaptıramadım kayıt yenileme uzarmı lütfen haber verin 🙁

  14. blank

    Merhaba benim ikametim Ankara’da ama şu anda Bursa’da misafir olarak kalıyorum. Acaba sınava burada girebilir miyim? Ne yapmam gerekiyor?

  15. blank

    Ben imam Hatip lisesi 3.sınıf okuyorum kıredilerim tamam bu sene diplomayı alabilirmiyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir