2016-2017 Öğretim Yılı 1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi – AÖL öğrencileri, yılda 3 kez yapılan sınavlar için girecekleri dersleri seçmek amacıyla Kayıt Yenileme işlemi yaparlar.
İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik  durumdaki bütün öğrenciler kayıt yenileyebilirler.
Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem kayıt yenileme işlemleri 05 Eylül – 09 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt Yenileme işlemi için aşağıda adımları uygulayınız.

aciklise-kayit-yenileme-islemlerii

 

1. Adım: Kayıt Yenileme Ücretini Bankaya Ödeyiniz.

Açık Öğretim Lisesine Kayıt Yenileme yaptıracak öğrenciler her yıl AÖL Müdürlüğünce belirlenen Kayıt Yenileme ücretini ödemek zorundadır. 2016 yılının 1. bir dönemi için Kayıt Yenileme katılım ücreti 30 TL.’dir. Bu ücretin;

  • Halk Bankası, Vakıflar Bankası yada Ziraat Bankasının herhangi bir şubesinden veya ATM’lerinden ya da internet bankacılığı ile T.C. Kimlik numaranızı beyan ederek Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Kurumsal Tahsilât Programı hesabına 30 TL.’sini ödeyip banka dekontunu alarak muhafaza ediniz.
  •  Kayıt yenileme işlemini yaptıracağınız Halk Eğitim Merkezi yada Mesleki Eğitim Merkezi okul aile birliğinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu kurumların konuyla ilgili görevlisine okul aile birliğinin dekontu ya da makbuzu karşılığında 5 TL.’sini ödeyiniz.

2. Adım: Kayıt Yenileme işlemleri için İrtibat Bürosuna gidiniz.

Bankadan aldığınız kayıt yenileme ücretini gösteren banka dekontu ile birlikte, bulunduğunuz yerdeki irtibat büroları olan Halk Eğitim Merkezi yada Meslekî Eğitim Merkezine giderek kayıt kabul görevlisine makbuzu ibraz ederek sisteme işletiniz.
Kayıt Yenileme işlemlerini yapan  irtibat bürolarını görmek için buraya tıklayınız.

3. Adım: Sistemden Öğrenci Sayfanıza Girerek Derslerinizi seçiniz.

Sizin için yeni bir dönem açıldıktan ve bu dönem için öğrencilik durumunuz Aktif hale getirildikten sonra,  öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçiniz. Sistemde ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki açıklamalar için buraya tıklayınız.

Kayıt Yenileme Ücreti Ödemeyecek Olanlar;

a) Terörle mücadele görevini yaparken  yaralanan gazilerimiz ile şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
b) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında yaralanan gazilerimiz ile bu mücadelede  şehit düşenlerin eş ve çocuklarından,
c) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilmiş olanlar,
c) İstiklal madalyası verilmiş, Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlanmış olanlar;

Yukarıdaki  şartlardan birini taşıyan öğrenciler durumlarını belgelendirmek  şartıyla diploma harcı dışında, yeni kayıt, kayıt yenileme ve eğitim giderleri alınmayacaktır.

 

Not: 25-26 Haziran 2017 tarihlerinde  yapılacak olan III. Dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın  yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekizden gün almış (24 Haziran 1999 ve daha önceki doğumlu) silik, donuk ve ya aktif öğrenciler  3. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde katılacaktır.

 

 

 

118 yorumlar

  1. Ben şifremi unuttum nasil bi cozum onerirsiniz

  2. blank

    merhaba bende mesleki yüzyüze eğitimi bitirdim ama dışarıdan zorunlu 1 dersim kaldı.bugün bankaya gidip para yatırdım halk eğitime gitsem mi yoksa okula mı gitcem yarın okullar kapalı olur nasıl gitcem yoksa halk eğitimemi gitcem cevabını bekliyorum aciiiilllll lütfen

  3. blank

    Arkadaşlar bende unuttum yenilemeyi bugun bankaya kayıt yenileme ücretini yatırsam dekontu götürmesem olurmu

  4. blank

    Merhaba banka dekontunu aldım ama halk eğitim hafta sonu kapalı acaba kaydim yenilenmişmidir

  5. blank

    Merhabalar ben Lise mezunu olduğum içi , Mesleki Açık Öğretim Lisesi Yüz yüze üzerinden telafi eğitimi ile yine mezun oldum. Mesleki Açık Öğretim lisesi aracılığı ile yine yeni bir bölüme kayıt olup egitim almam mümkünmü acaba. Acil mesajınızı bekliyorum.

  6. blank

    bütün evrakları hallettim ama neden aktif öğrenci olarak görünmüyorum?

  7. blank

    Lütfen kayıt yenileme uzatilsin.bana aktif öğrenci belgesi lazim bende donuk gözüküyor .sadece son kaydı yaptiramadim.

  8. blank

    Lütfeeeeeen kayıt süresi uzatılsın lütfeeeeen Bn denklik belgemi aldım bir günle kaydı kaçırdım

  9. blank

    12 sınıfı okumam lazım 144 kıredim var şimdi kaç sınava girmem lazım mezun olmak için?

  10. blank

    Ben 2002-2003 de 4 dönemi 148 krediyle tamamladım sonra evlendim girmem gereken son sınava giremedim şimdi devam etmek istiyorum ne yapmalıyım.

  11. blank

    Merhaba ben 2007 yılında mezun olmam gerekiyor du 4 yıllık lisenin son yılını birakdim tasdikname ile şuan tamamlayıp diploma almak istiyorum ne yapmam lazım tasdikname mi kaybettim okudum okuldanmi almalıyım okul numaram 210 oldu için ankaraya Fax mi cekmeliyim yardımcı olursanız sevinirim…

    • blank

      2. dönem kaydınızı yaptırarak kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Tasdikname kayıp belgesi için okulunuza başvurunuz.

      • blank

        Bende lise açık öğretime kayıt olmak istiyorum kayıt yaptirabilirmirmiyim

        • blank

          İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme dönemlerinde kayıt yaptıramayan öğrenciler için , Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 18-21 Kasım 2016 tarihleri arasında yeni kayıt veya kayıt yenileme yaptırabilirler..

          • blank

            ben su an bi anadolu lisesinde 12. sınıfım. açık öğretime geçmek ıstıyorum. su an kayıt yaptırsam bir daha okuluma gitmeyeceğim dimi? ve tarihler haftasonuna denk geliyornasıl yapacağım yardımcı oolur musunuz

          • blank

            İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme dönemlerinde kayıt yaptıramayan öğrenciler için , Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri 18-21 Kasım 2016 tarihleri arasında yeni kayıt veya kayıt yenileme yaptırabilirler..

  12. blank

    18 21 tarihlerindeki kayıtlar orgun egitime geçiş içinde gecerli mi bu konuda bana bilgi verirmisiniz

  13. blank

    Açık öğretim kayıtları uzatılıcakmı lütfen uzatılsın saygılar..

  14. blank

    Acik öğretim kayit lar uzatildimi ne zaman uzatilir bilyorsaniz cevap ver bilirmisiniz

  15. blank

    1- açık öğretim lisesinden mezun oldum ve üstüne sosyal hizmetler bölümünden ön lisans bitirdim, şimdi tekrar açıktan meslek lisesi bilişim bölümüne yeni kayıt yaptırmam mümkün mü ?

    2- diyelim kayıt yaptırdım mesleki açık liseden en az kaç dönemde mezun olurum ? yüz yüze eğitim kaç dönemde biter. ( açık liseden 210 kredi ile mezun oldum)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir