2018-2019 Öğretim Yılı 1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri

1. Dönem Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi – AÖL öğrencileri, yılda 3 kez yapılan sınavlar için girecekleri dersleri seçmek amacıyla Kayıt Yenileme işlemi yaparlar.
İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik  durumdaki bütün öğrenciler kayıt yenileyebilirler.
Açık Öğretim Lisesi 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı 1. dönem kayıt yenileme işlemleri 20 Eylül  – 08 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.  2018 1. dönem Kayıt Yenileme işlemi için aşağıda adımları uygulayınız.

Kayıt Yenileme Sınav Bedelini İki Şekilde Yatırabilirsiniz:

Tüm ödeme kanallarından yapılacak ödemelerde adayların katılacağı ilgili sınavın adıyla ücret yatırmaları gerekmektedir.
1- https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartı ile kayıt yenileme sınav bedelini
yatırabilirsiniz.
2- T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının internet bankacılığını kullanarak kayıt yenileme sınav bedelini yatırabilirsiniz.
Tahsilat esnasında adaylardan talep edilen telefon numarasının mümkün olduğunca adaya ait olması ve doğru telefon numarası bildirilmesi zorunludur.
Kayıt yenileme sınav bedeli anlaşmalı bankaların ATM’lerinde yatırılmaktadır. ATM’lerden yatıracağınız ücretin mutlaka Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme sınav bedeli olarak yatırıldığına dikkat ediniz.

Kayıt Yenileme işlemin Otomatik yapılması

Öğrencilik durumu “Aktif, Donuk veya Silik” olan öğrencilerin kayıt yenileme sınav bedelini anlaşmalı bankalara yatırmış olanların, kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Bu öğrencilerin kayıt yenileme işlemlerini tamamlatmak için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine müracaat etmelerine gerek yoktur.
Otomatik kayıt yenileme işlemi için ilan edilen kayıt yenileme tarihleri arasında her gün mesai bitiminden sonra Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi çalıştırılacaktır. Sistemin çalıştırıldığı saate kadar kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatıran öğrencilerin öğrencilik durumları sistem üzerinden “Aktif” yapılarak kayıt yenileme işlemi tamamlanacaktır.

Sınavına Gireceğiniz Derslerin seçilmesi

Sizin için yeni bir dönem açıldıktan ve bu dönem için öğrencilik durumunuz Aktif hale getirildikten sonra,  öğrenci numarası ve şifrenizle sisteme girip derslerinizi seçiniz.

Kayıt Yenileme Ücreti Ödemeyecek Olanlar;

a ) İstiklal madalyası verilmiş, vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlandığını,
b ) Şehitlerin eş, çocuk, kardeş, anne veya babası olduğunu,
c ) Gazi ve gazilerin eş, çocuk, anne veya babası olduğunu,
ç ) 15/7/2005 tarihli ve 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında mahkemeler tarafından üzerine tedbir konulduğunu,
d ) İl/ilçe özel eğitim hizmetleri kurulu kararı ile Açık Öğretim Okullarına kayıt yaptıracak özel eğitim ihtiyacı olduğunu,
e ) 8/3/2012 tarihli ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin
Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olduğunu,
f ) Sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumunda kaldığını,
g ) Sağlık Kurulu raporu ile en az % 40 engelli olduğunu,
ğ ) Tutuklu veya hükümlü olduğunu,
belgelendirmek şartıyla kayıt yenileme bedeli alınmayacaktır. Söz konusu belgelerin fotokopileri alınacak ve üzerine “aslı gibidir” ibaresi yazılarak sisteme tarandıktan sonra öğrenci dosyasına konulacaktır.

Not:

  • Ders seçme işlemi en geç 8 Ekim 2018 günü mesai bitimine (saat 18:00) kadar yapılacaktır. Ders seçme işlemi sistemde ,“Ders Seçme ve Kayıt Yenileme İşlemleri” menüsü altında yer alan “Ders Seçme İşlemi“ seçeneğinden yapılır. Ders seçme işleminin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntılı açıklama web sitemizde yer almaktadır.
  • Süresi içerisinde ders seçme işlemini yapmayan/yapamayan öğrencilerin ders seçme işlemleri sistem tarafından yapılır. Öğrenciler seçilen derslerden sınava girmek zorundadır.
  • Sınav giriş yerini değiştirme veya adres bilgilerinde güncelleme işlemleri en geç 28 Eylül 2018 mesai bitimine (saat 18:00)kadar yapılacaktır.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir